Covid-19: 7 Winkelkanalen die Korting Aanbieden voor Ondernemers

channels-discounts

 

Sinds de uitbraak van het Coronavirus (ook wel Covid-19) zijn de aankooppatronen van shoppers veranderd. Bepaalde niches, zoals online boodschappen doen, hebben een grote groei gezien. 10-15% van de Amerikanen doet nu online boodschappen, voor de uitbraak was dit nog maar 3%. Andere sectoren, zoals de reisindustrie, hebben een enorme daling in de verkoop gezien. Zo rapporteerde hotelketen Marriott een omzetdaling van 75%

 

Gerelateerd: De invloed van het coronavirus op e-commerce (Data Digest)

 

Reclamekanalen zoals marktplaatsen en vergelijkingssites passen zich aan aan deze inkooppatronen door de manier waarop ze verkopen te veranderen. Hierdoor zijn ook hun leveranciers getroffen. Sommige kanalen hebben het echter op zich genomen om hun leveranciers te steunen. Welke ondersteuning hebben de verschillende kanalen geboden? En hoe zal het de verkoop op bepaalde platforms veranderen?

 

 

retail-industry-stats-coronavirus

Jaar-op-jaar groei van het aantal wekelijkse online bestellingen tijdens de Corona-uitbraak in een aantal Europese landen. Bron: Statista

 

 

Inhoud

Handelsplatformen passen zich aan om hun verkopers te helpen

Hoe kunnen handelaren worden beïnvloed door de veranderingen?

Kanalen die verkopers helpen tijdens de pandemie.

Conclusie 

Handelsplatformen passen zich aan om hun verkopers te helpen

 

Veel kanalen hebben ervoor gekozen om zichzelf en hun verkopers te ondersteunen. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk vanwege een aantal covid-19 gerelateerde factoren. 

 

  • Problemen met vraag en aanbod - Supply chains zijn een van de grootste problemen geweest voor alle kanalen en handelaren tijdens het Coronavirus. Of het nu gaat om een voorschot aan voorraad dat extra opslagkosten met zich meebrengt, of om onvoldoende voorraad, wat tot een lagere omzet leidt. Vraag en aanbod problemen hebben zowel de verkopers als de kanalen veel geld gekost. 

 

  • Verzendproblemen - Een ander probleem is de verzending van producten. Door de lockdowns van de overheid is de regelgeving aangescherpt. Dit vertraagt de leveringen en veroorzaakt verdere problemen voor de supply chains. Hierdoor hebben veel bedrijven hun verwachte omzet niet gehaald. 

 

  • Personeelstekorten - Dit is een ander probleem dat is ontstaan uit de overheidsprocedures. Om werknemers veilig te houden, moesten werknemers met symptomen in veel landen in quarantaine. Hierdoor werden veel werknemers verplicht om extra dagen thuis te blijven. Merken hadden hierdoor minder werknemers in de magazijnen en waren er minder bezorgers. Als gevolg konden er minder bestellingen verwerkt worden en hebben bedrijven geld misgelopen. 

 

Omdat ondernemers te maken hebben met ongekende omstandigheden, hebben velen er financieel onder geleden. Deze veranderingen in de kanalen zijn bedoeld om hen te helpen overleven of misschien zelfs te groeien tijdens de uitbraak.

 

Commerce-platforms

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Hoe kunnen ondernemers worden beïnvloed door de veranderingen?

 

Kanalen voeren een aantal veranderingen door, met als doel verkoper te helpen. Maar niet alle veranderingen helpen alle verkopers. Sommige initiatieven zijn alleen voor nieuwe verkopers. Dit kan problemen veroorzaken omdat bestaande verkopers problemen blijven hebben door het Coronavirus. 

 

Toch zijn er ook manieren voor bestaande bedrijven om zich aan te passen aan de mogelijke effecten van veranderingen. Een mogelijke aanpassing is het wijzigen van het type product dat zij op de verschillende kanalen aanbieden. Het hele productassortiment hoeft niet per se aangepast te worden - ondernemers kunnen hun productportfolio voor elk kanaal eenvoudig aanpassen met behulp van een feed-tool, zoals DataFeedWatch. Op deze manier kunnen ondernemers producten adverteren die in deze tijden het beste zullen verkopen, terwijl ze hun marketingkosten verminderen. Als alternatief kunnen ondernemers ook kunnen profiteren van de voordelen voor nieuwe verkopers op andere kanalen waar ze nog niet op opereerden. 

 

Onthoud wel dat veel van deze kanaalveranderingen niet permanent zijn. Daarom is het mogelijk dat sommige kanalen nieuwe verkopers geen prioriteit geven. Het is de moeite waard om kanalen in de huidige situatie te vergelijken. Zo kan je zien in welk platform de beste deals biedt voor nieuwe en bestaande verkopers en in welke landen dit dan geldt. Daarnaast zijn deze deals op sommige platformen alleen bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven, wat betekent dat niet alle bedrijven van de veranderingen kunnen profiteren.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Kanalen die verkopers helpen tijdens de pandemie

 

Google Shopping - Wereldwijd

 

Google shopping is waarschijnlijk de meest drastische veranderingen doorgevoerd vanwege het Coronavirus door productvermeldingen gratis te maken. Google heeft dit op 27 april in de VS doorgevoerd, maar het doel is om gratis productvermeldingen tegen het einde van het jaar wereldwijd te lanceren. 

 

Google overwoog al langer om productvermeldingen gratis te maken. Maar door de uitbraak van Covid-19 dwong het bedrijf dit eerder dan verwacht te introduceren. Door dit nu te doen hoopt Google gratis publiciteit te creëren voor bedrijven die lijden onder het Coronavirus. Het idee is dat ondernemers hun verliezen van fysieke winkels kunnen opvangen met e-commerce via hun kanaal. 

 

Voorlopig kunnen gratis Google Shopping productvermeldingen alleen worden gebruikt als je in de VS opereert. .

 

Voor nieuwkomers - een Google Merchant Center-account en een productfeed zijn alles wat u nodig heeft om in aanmerking te komen voor de gratis productvermeldingen.

 

Voor bestaande Google Merchants die adverteren met Google Shopping - door te kiezen voor de 'surfaces across Google' krijgt u uw producten in de gratis advertentieruimte van het Google Shopping Tabblad.

 

In een van onze vorige artikelen hebben we besproken wat gratis productvermeldingen voor jou kan betekenen en hoe je hiermee kan beginnen.

 

 

Facebook - Wereldwijd

 

Facebook heeft ook een aantal grote veranderingen gemaakt om ondernemers te helpen. Ondernemers worden niet langer gestraft als ze niet voldoen aan de prestatienormen. Deze prestatienormen gaan over klantenservice, verzending en retourneringen. 

 

Naast deze hulp (die voor alle ondernemers geldt), worden kleine bedrijven extra gesteund door Facebook. Dit wordt gedaan door middel van kleine bedrijfssubsidies tot $100 contant. Daarnaast heeft Facebook bedrijven toegang gegeven tot advertentietegoed en de mogelijkheid cadeaubonnen te verkopen. Bedrijven zullen uiteindelijk hetzelfde bedrag moeten uitgeven om deze voordelen te bemachtigen, maar de kosten worden uitgesteld. 

 

Tenslotte bracht Mark Zuckerberg’s laatste aankondiging van Facebook Shops nogal wat ophef in de e-commerce wereld. Hoewel deze nieuwe winkelervaring nog moet worden doorgevoerd naar de Facebook apps, wordt er nu al gezegd dat dit Facebook’s belangrijkste e-commerce zet tot nu toe is. Hier hebben we al een ander artikel aan gewijd, waar we bespreken wat Facebook Shops is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. 

 

Hoe kom je in aanmerking voor Facebook’s nieuwe voordelen?

 

Of je in aanmerking komt voor Facebook’s subsidies voor kleine bedrijven hangt af van het land waarin je bedrijf gevestigd is. Je kan dit controleren en aanvragen op Facebook Business Boosts pagina. Cadeaubonnen zijn ook gebaseerd op het land waar je gevestigd bent, te vinden op Facebook’s cadeaubon promotiepagina.

 

 

Idealo - Duitsland

 

De prijsvergelijkingssite Idealo, die in 2000 in Duitsland werd opgericht, stelt gebruikers in staat om producten in verschillende winkels met elkaar te vergelijken. Het leidt hen dan rechtstreeks naar de winkel van het door hen gekozen product.

 

Idealo biedt een korting van 20% op de advertentiekosten voor alle verkopers. Dit met als doel ondernemers te helpen met problemen die verband houden met het Coronavirus. Het heeft ook de CPO (kosten per bestelling) verlaagd tot 3,5% voor nieuwe verkopers, waardoor ze worden aangemoedigd om op het platform te verkopen. Dit is van kracht tot 30 juni, wanneer het verder kan worden verlengd, afhankelijk van de globale situatie. 

 

Hoe kan ik profiteren van de kortingen?

 

Alle voordelen voor Idealo worden automatisch toegepast wanneer u zich aanmeldt of wanneer u een product toevoegt.

 

 

Real.de - Duitsland

 

Real Digital is een Duits digitaal bureau en eigenaar van een marktplaats (Real.de). Real Digital is een Duits digitaal bureau en eigenaar van een marktplaats (Real.de). Met ongeveer 21 miljoen bezoekers per maand is Real.de een van de grootste marktplaatsen in Duitsland. De real.de website combineert een hoge naamsbekendheid met de nieuwste platformtechnologie en maakt doelgerichte multichannel-marketing mogelijk. Deze combinatie helpt bij het bereiken van een optimaal bereik voor uw aanbiedingen. Real Digital biedt klanten van DataFeedWatch 3 maanden lang gratis toegang tot het basispakket van hun marktplaats. Real Digital zal zelf alle gebruikelijke kosten dekken in de hoop dat online bedrijven hun platform blijven gebruiken tijdens COVID-19.

 

Hoe kan ik profiteren van de kortingen?

 

Om te kunnen profiteren van de deal van Real Digital moet u een DataFeedWatch-klant zijn en tegelijkertijd kunt u geen bestaande gebruiker van Real.de zijn. Om de korting te ontvangen, hoeft u zich alleen maar hier te registreren. De speciale aanbieding is alleen geldig als u zich voor 4 juni 2020 registreert.

 

 

Fruugo - Wereldwijd

 

Fruugo is een Engelse marktplaats die gebruikers in staat stelt om bij verschillende retailers over de hele wereld te kopen met behulp van één enkele kassa. Het bedrijf is ideaal voor mensen die grensoverschrijdend willen winkelen in hun eigen taal en valuta.

 

Fruugo heeft afstand gedaan van het £995 starterstarief. Dit is gedaan om nieuwe verkopers aan te trekken tijdens de Corona-crisis. Daarnaast heeft Fruugo zowel nieuwe als bestaande verkopers gratis toegang gegeven tot alle belangrijke marketinginstrumenten. Hierdoor kunnen verkopers door meer potentiële kopers worden gezien.

 

Hoe kan ik profiteren van de kortingen?

 

Om je gratis bij Fruugo aan te sluiten als verkoper, hoef je alleen maar een account aan te maken. Om gebruik te maken van de marketingtools, ga je naar je verkopersaccount. Van daaruit kun je zien welke tools gratis zijn.

 

 

Onbuy - UK

 

Het Britse Onbuy is met trots één van de snelst groeiende webshops ter wereld. Ze zijn zeer transparant en beweren kopers én verkopers altijd op de eerste plaats te zetten. Onbuy’s recente beslissingen met betrekking tot de Corona-uitbraak onderbouwen die uitspraak. 

 

In april stopte Amazon met het verzenden van niet-noodzakelijke producten naar hun magazijnen. Dit was voor veel ondernemers een probleem omdat ze plotseling hun belangrijkste verkoopkanaal kwijt waren. Vanwege deze wijziging bij Amazon heeft Onbuy besloten om 3 maanden afstand te nemen van de abonnementskosten voor die ondernemers. 

 

De CEO van Onbuy, Cas Paton, verklaarde de volgende reden voor de promotie:

 

“Een groot aantal onafhankelijke verkopers en kleine bedrijven worden geconfronteerd met enorme financiële verliezen als gevolg van het recente verbod van Amazon op de distributie van het magazijn. In deze gevallen hebben we ons ingezet om af te zien van abonnementskosten, zodat ze online kunnen blijven opereren. Het coronavirus heeft onverwacht het ooit gelijke speelveld van de online marktplaatsen verstoord, maar we werken hard om ervoor te zorgen dat iedereen, zowel kopers als verkopers, eerlijk worden behandeld."

 

De Britse marktplaats moedigde ook nieuwe verkopers aan om zich bij het platform aan te sluiten door een 100% korting op de standaard abonnementskosten voor 3 maanden aan te bieden. Om de korting te krijgen, moeten bedrijven zich tegen 01/05/2020 hebben aangemeld met de code OB2020. Onbuy bevorderd de promotie door te benadrukken dat elke verkoper die minder dan 500 pond per maand verdient geen abonnementsgeld hoeft te betalen (na de periode van 3 maanden).

 

Hoe kan ik profiteren van de kortingen?

 

Als je getroffen bent door het nieuwe Amazone-beleid en je bent een nieuwe of bestaande Onbuy-verkoper, neem dan contact op met Onbuy. Zij zullen geen abonnementstarief rekenen als je dit kan bewijzen.

 

 

Arena.pl - Polen

 

Arena.pl is een Poolse e-commerce website die een breed scala aan producten in meerdere categorieën verkoopt. Dankzij COVID-19 biedt Arena een deal aan nieuw geregistreerde verkopers op hun platform. Als je je registreert voor 30 september, ontvang je een 100% commissie korting voor maximaal 2 maanden. Arena heeft deze maatregel ingevoerd in de hoop nieuwe verkopers naar het platform te trekken voor de lange termijn, door hun korte termijn behoeften te ondersteunen.

 

Hoe kan ik profiteren van de kortingen?

 

Arena stuurt u automatisch uw commissiekorting voor de aangegeven periode.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Conclusie

 

Naarmate deze pandemie zich verder ontwikkelt, kunnen verdere aanpassingen aan de e-commerce platforms worden verwacht. Ondanks het feit dat de pandemie veel problemen veroorzaakt voor online retailers, is er reden voor optimisme. Kanalen passen zich voortdurend aan de behoeften van hun kopers en handelaren aan en zullen dat blijven doen. Het is gewoon een kwestie van het perfecte kanaal vinden om het meeste uit je verkoopervaring te halen. 


Om uw verkoopervaring te bevorderen en het meeste uit uw kanaal als webwinkelier te halen, kan je een feed-oplossing zoals DataFeedWatch uitproberen. Met behulp van een feed-oplossing kan je je feed verfijnen en optimaliseren om er zeker van te zijn dat je alleen betaalt voor de reclame die jou ten goede komt.

 

Terug naar boven


New Call-to-action

Met    gemaakt door   DataFeedWatch

Schrijf voor Ons