<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

15 praktische voorbeelden om aangepaste labels te gebruiken in Google Shopping



Aangepaste labels begrijpen: De beginselen

 

Het gebruik van aangepaste labels stelt je in staat je producten op te delen op basis van door jou gekozen criteria. We overlopen de beginselen, gevolgd door specifieke voorbeelden, en later wanneer je deze kunt gebruiken. Met Google-tekstadvertenties kun je bieden op specifieke zoekwoorden, maar dat is niet mogelijk met Shopping-advertenties. Daarom zijn elementen zoals negatieve zoekwoorden en aangepaste labels enkele van je grootste troeven met betrekking tot het controleren van je budgetuitgaven.
 

Nieuw bij Google Shopping? Lees dit dan eerst.

 

Productfeeds kunnen in verschillende formaten komen, zoals XML, CSV, TXT, enz. Ze bevatten alle informatie en gegevens over je artikelen, en worden gebruikt om deze informatie op een georganiseerde manier aan Google door te geven. 

 

Hier is een voorbeeld van een productfeed in een Google-spreadsheet:

 

product_feed_custom_label_spreadsheet_example-1 

Soms is het begrip van hoe feedattributen en -velden werken niet echt duidelijk. Laat ons daarom voor deze gids denken aan een productfeed als een simpel rekenblad met een lijst van producten die je in je catalogus hebt.

 

Rijen tonen de lijst met producten, en kolommen geven de attributen van de producten weer, zoals product-ID, Titel, Beschrijving, Prijs, Beschikbaarheid enzovoorts. Laat ons veronderstellen dat je het attribuut ID in de eerste kolom van het blad plaatst, kolom A. Vervolgens plaats je de titel in kolom B, de beschrijving in kolom C, enzovoorts.

 

In Google Shopping zijn sommige kolommen (ook attributenvelden of productgegevens genoemd) verplicht, terwijl andere optioneel zijn. (Klik hier voor meer details over verplichte en optionele attributen).  


Door deze gegevens te optimaliseren met een tool zoals DataFeedWatch, bereid je je campagnes voor op succes door Google de nodige informatie te verstrekken op een makkelijk te verwerken manier.

 

Wat zijn aangepaste labels?

 

Google Shopping stelt je in staat om productgroepen te creëren. Je kunt deze op de volgende attributen baseren: 

  • Categorie 
  • Aangepaste labels 
  • Producttype 
  • Item-ID 
  • Staat 
  • Merk 
  • Kanaal 
  • Exclusiviteit van kanaal 

 

Als je je productgroepen liever opdeelt op basis van een ander attribuut, bieden aangepaste labels je de mogelijkheid om groepen producten te creëren op basis van zelf ingestelde voorwaarden.

 

Aangepaste labels zijn geen vereiste attributen om je productfeed te laten goedkeuren. Ze zijn echter wel de sleutel om productsegmentatie voor je campagnes te ontgrendelen. 

 

Je kunt tot 5 aangepaste labels toevoegen aan je productfeed, te beginnen met 0, en verder tot 4. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je ze labelt, en mogelijke definities en waarden die je kunt gebruiken:

custom_labels

Dankzij aangepaste labels is het mogelijk om je producten te segmenteren zodat je een grotere vrijheid verkrijgt in het bieden. 

 

Door deze waarden aan elk individueel product toe te voegen, kun je de biedingen op je vermeldingen in je Shopping-campagnes segmenteren.

 

Terwijl de andere feedkenmerken aan een specifiek product vastgemaakt worden en steeds overeen moeten komen met deze getoond op de website van de adverteerder, kunnen aangepaste labels alles voorstellen en indien nodig gewijzigd worden op elk gewenst moment.

 

Hun waarde wordt zelfs nergens anders getoond dan in je Google Ads-account. 

 

Kortom, je kunt aangepaste labels in je productdatafeed gebruiken om:

  • Je producten te segmenteren 
  • Meer controle te krijgen over het bieden 
  • Competitief te blijven
  • Experimenten uit te voeren 
  • Verkopen te benadrukken 
  • ...en meer! 


Verder in het artikel bekijken we elk van deze van naderbij.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


Hoe aangepaste labels aanmaken 

 

Laat ons beginnen met enkele manieren om aangepaste labels toe te voegen aan je productfeed.

 

Gebruik statische waarde met DataFeedWatch

 

Door deze regel uit te werken, kun je een woord uit eender welk productattribuut extrapoleren en een aangepast label vullen met hetzelfde woord. In het onderstaande voorbeeld zoekt de regel naar alle producten waar het woord 'shirt' in de titel (of beschrijving) verschijnt, en wordt een aangepast label gevuld met dit woord. Op deze manier kun je alle shirts samenvoegen in een productgroep in Google Ads.shirt

Voor seizoenen of andere attributen waarvoor je geen apart veld hebt:

season

Voor Marge op basis van de prijs:high_medium_margin

 

Voor Top Sellers. Je kunt individuele producten labelen als top seller door ze te koppelen aan het product-ID:

 

top_seller

 

Als je een lijst van top sellers hebt, kun je deze ook gewoon uploaden naar DataFeedWatch en gebruiken in de 'is-in-list':

 

top_seller_2

Aanvullende feeds


Als je geen gebruik maakt van een feedmanagementtool, kun je een aanvullende feed gebruiken om deze in je productfeed aan te maken.

 

supplemental_custom_label_feed

 

De eenvoudigste manier om dit in te stellen, is een nieuwe Google-spreadsheet te maken. Vervolgens kun je de eerste kolom gebruiken voor het product-ID, en de volgende kolommen voor het label dat je wilt gebruiken. Nadien kun je de spreadsheet uploaden naar Google Merchant Center.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie


 

Waar kun je aangepaste labels voor gebruiken in de praktijk

 

Nu je begrijpt wat aangepaste labels zijn en hoe we ze aanmaken, kunnen we overlopen hoe je ze kunt gebruiken in je Shopping-campagnes. We hebben al vermeld dat aangepaste labels je in staat stellen om meer controle te krijgen over waar je advertentiebudget heen gaat. Maar waarvoor kun je ze specifiek gebruiken?

Enkele andere voordelen zijn dat je snel grote wijzigingen kunt aanbrengen, zoals bepaalde seizoensgebonden artikelen uitsluiten. 

 

Algemeen gebruik

 

Het meest voorkomende gebruik van aangepaste labels is mogelijk voor de segmentatie van je Shopping-campagnes voor optimalisatie. We overlopen de 6 meest gebruikelijke werkwijzen, maar zoals je aan het eind zult merken, kun je ze echt voor alles wat je maar wilt gebruiken. 

 

Uitverkopen, opruimingen en promoties

 

Laat ons ervan uitgaan dat je wilt bijbenen met je concurrenten en weet dat je verkoopprijzen je boven de anderen doen uitkomen, wat resulteert in een stijging van verkopen. In dit geval kun je deze artikelen segmenteren en hoger op hen bieden zodat meer potentiële klanten ze zien. 

 

Je kunt hetzelfde doen voor artikelen die je snel wilt opruimen, of als toegangspoortje voor klanten om meer artikelen te vinden in je winkel. Combineer dit met een goede leveringsdeal, en je krijgt een verkoop.

 

Prijsniveau 

 

Leiden je luxeproducten tot meer clicks? Of misschien zijn het je laag/gemiddeld geprijsde artikelen die het meeste verkeer genereren uit je productadvertenties. Als je een sterke samenhang ziet op dit gebied, kun je een aangepast label op basis van prijsniveau instellen om deze artikelen te segmenteren en er overeenkomstig op te bieden. 

 

Rendabel t.o.v. niet-rendabel 

 

Advertentiebudget verspillen aan artikelen die je geen verkopen opleveren, is een domper voor elke winkelier. Bestrijd dit door je producten in te delen tussen deze die je winst opleveren en deze die daar niet in slagen. 

 

Prestaties 

 

Er zijn vast producten in je catalogus die beter presteren dan je andere. Je kunt deze producten in een groep plaatsen zodat je de biedingen hiervoor kunt verhogen. Zorg er alleen voor dat deze artikelen je niet meer kosten om te adverteren, dan wat ze je opbrengen. 

 

Het is ook de moeite waard om deze producten te bekijken om te zien of er verschillen zijn met je andere producten waardoor ze betere prestaties neerzetten. Maak hiervan een lijst en bewaar deze voor A/B-testen (hierover later meer). 

 

Seizoensgebonden

 

Je advertentiebudget spenderen aan badpakken midden december (als je je in het noordelijk halfrond bevindt, uiteraard). Als je heel wat seizoensgebonden artikelen zoals dit bezit, wil je deze segmenteren zodat je ze makkelijk kunt uitsluiten of je budget kunt verlagen wanneer het er niet naar uitziet dat het vaak verkocht zal worden. 

 

Verzending

 

Consumenten HOUDEN van gratis verzending, of goede deals voor de levering. Als je verschillende verzendmethoden hebt (zoals gratis, drop, standaard), kun je deze scheiden per verzendmogelijkheid en deze promoten. 

 

...of eender wat

 

Je kunt ze gebruiken voor bijna alles waar je kunt aan denken. Enkele andere voorbeelden zijn:

  • geslacht 
  • maat 
  • feestdagen 
  • product 
  • categorie 
  • huismerken 
  • ...en meer!

 

Een opmerking over bieden 

 

Simpel gezegd kun je je bieding verhogen als je je product vaker zichtbaar wilt maken. Als je het tegenovergestelde wilt verkrijgen, verlaag dan je bieding voor dat specifieke segment. Houd zoals altijd een oog op je analyses en kijk hoe je producten presteren om te weten wat je het best kunt doen.

 

Specifieke voorbeelden 

 

Laat ons nog dieper ingaan op enkele bestaande scenario's waar je mogelijk jezelf in kunt terugvinden. 

 

Bied agressiever op de bestverkopende en seizoensproducten

 

Als het gaat om grote e-commerce websites, is de kans groot dat slechts een relatief klein deel van de productcatalogus op een bepaald moment relevant is. Voor een boekhandel zou het grootste deel van de omzet voornamelijk worden gegenereerd door de populairste boeken van het seizoen.

 

Aangezien je tijd beperkt is en je niet alle duizenden producten in de feed kunt optimaliseren, is het logisch om alleen die boeken te prioriteren. Wat je dan kunt doen, is een rapport opstellen voor de bestverkopende producten van de week en deze in een Google Sheet plaatsen.

 

Vervolgens kun je een kolom toevoegen, met bijvoorbeeld de naam 'segment', en deze vullen met de waarde 'Bestsellers'. Zolang de product-ID's die je ingeeft in de Google Sheet overeenkomen met deze in je primaire feed, kun je deze sheet uploaden als een aanvullende feed in het Merchant Center.

 

Op dat moment kun je gebruik maken van de 'set to'-regel om custom_label_0 in je primaire feed gelijk te stellen aan het 'segment'-attribuut in je aanvullende feed. Bekijk hieronder hoe je aanvullende feed eruit kan zien:

 

id_segment

 

Vervolgens tref je de waarden van de aangepaste labels aan in je Google Ads-account. Van daaruit kun je minstens twee productgroepen creëren, een met alle producten waar custom_label_0 gelijk is aan 'Bestsellers', en de andere met alle andere producten uit de catalogus. 

 

custom_labels_product_groups_subdivision_adwords

 

Door de Google Sheets-formules te gebruiken, kun je bovendien de waarden van de aangepaste labels dynamisch wijzigen. Van zodra een product niet langer een bestseller is, kan de waarde bijvoorbeeld gewijzigd worden van 'Bestsellers' naar 'Lage prioriteit'.

 

Je kunt productsegmenten ook in verschillende campagnes opsplitsen, in plaats van enkel in productgroepen.

 

Op deze manier kun je verschillende budgetten toewijzen in plaats van enkel biedingen. Dit is vooral handig als je geautomatiseerde biedstrategieën gebruikt zoals Doel-ROAS of Klikken maximaliseren, die geen handmatige biedingen toestaan.

 

Wees competitiever op producten met een hoge waarde of marge

 

Je kunt dezelfde strategie (aanvullende feeds + aangepaste labels) gebruiken om producten te segmenteren op basis van hun strategische waarde, die kan variëren tussen marge of prijs.

 

Nogmaals, je kunt agressiever bieden op waardevolle producten of ze in een afzonderlijke campagne met een hoger budget plaatsen. Je kunt ook meerdere segmenten aanmaken op basis van alleen de productprijs.

 

Zo kun je bijvoorbeeld alle producten samenvoegen met een prijs onder €5, vervolgens tussen 5 en 15, tussen 15 en 30, enzovoorts. Ook al ben je nog steeds niet zeker hoe erop te bieden, kunnen segmenten nog steeds nuttig zijn om gewoon te zien hoe deze producten presteren in zijn geheel.

 

Op basis daarvan kun je na verloop van tijd optimale biedingen instellen. 

 

Wees minder competitief op producten met ontbrekende of onjuiste attributen

 

Soms is de feed die door de ontwikkelaars is gegenereerd niet 100% nauwkeurig. Producten missen mogelijk een beschrijving, wat ten zeerste wordt aanbevolen maar niet verplicht is. 

 

Of misschien zijn er producten met een standaardafbeelding omdat de echte foto niet kon worden gevonden. Grote feeds staan vol onnauwkeurigheden zoals deze Hoewel je aanvullende feeds kunt gebruiken om sommige van deze problemen op te lossen, is de kans groot dat je ze niet allemaal kunt oplossen. 

 

Daarom wil je producten met ontbrekende attributen uitsluiten of op zijn minst een laag bod instellen, omdat ze in feite niet op kunnen tegen de concurrentie. Je kunt naar het tabblad diagnostische gegevens in je Google Merchant Center-account gaan en de volledige lijst producten met attribuutproblemen downloaden. 

 

Vervolgens kun je ze aan een aanvullende feed toevoegen en een kolom aanmaken die je gaat gebruiken om een attribuut met een aangepast label toe te voegen aan je primaire feed. Dit kun je doen via de eerder vermelde feedregel 'set to'.

 

merchant_center_flagged_products

 

Voordat je aangepaste labels kunt beginnen gebruiken, moet je uiteraard nadenken over hoe je deze wilt gebruiken. Een tabel zoals hieronder gebruiken, helpt je de juiste doelstellingen en waarden bepalen die bij je specifieke behoeften passen.

 

Op basis van de voorgaande voorbeelden, kan dit er als volgt uitzien:

 

Aangepast label

Doel

Waarden

0

Kaskrakers

Hoge inkomsten, Lage inkomsten

1

Budgetverspillers

Hoge omzet, lage omzet

2

Poking

Nieuw, Opruiming, Uitverkoop

3

Winst

Hoge marge, Lage marge

4

Seizoen

Kerst, Zomervakantie, Winter

 

Volg prestaties op productgroepniveau

 

Aangezien je producten nu gesegmenteerd zijn, kun je rapporten en statistieken zien op productgroepniveau. Van zodra je meerdere productgroepen gecreëerd hebt, kun je zelfs in een oogwenk hun prestaties bekijken.

 

Rapportage op productniveau is, ook al is dit beschikbaar in Google Ads onder het tabblad 'Producten', absoluut geen realistische optie voor grote e-commercebedrijven met enorme feeds. Rapporten op productgroepniveau bieden daarentegen een beter inzicht en zijn makkelijker te lezen.

 

Voer experimenten uit

 

Via rapportage op productgroepniveau kun je een segmentprestatie volgen ten opzichte van een andere.

 

Je wilt bijvoorbeeld zien hoe de verzendkosten de conversieratio beïnvloeden. Je maakt dus een productgroep aan die alle producten samenvoegt die verzonden worden aan een prijs van X, en een andere groep producten verzonden voor een prijs van Y.

 

Vervolgens kun je de prestaties vergelijken. Hoe kun je producten op deze manier segmenteren? Eenvoudig, een kolom met een aangepast label vullen op basis van de verzendkosten van de producten.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

6 Google Shopping-experten delen hun favoriet gebruik van aangepaste labels

 

gobinesan_rajaratnam

 

Een van mijn favoriete aangepaste labels voor Google Shopping is <Productnaam>.

 

Dit kan vreemd klinken, maar in de Google-interface kun je producten onderverdelen op Merk, Producttype, Kanaal, Artikel-ID enz. - maar je kunt niet onderverdelen op producttitel of productnaam. Zie schermafdruk 1.

 

Hier is dus een simpel trucje om een onderverdeling te maken op basis van productnamen (titels) in de Google-interface door het gebruik van aangepaste labels en feedregels.

Allereerst moeten we hiervoor een kleine aanpassing maken in Merchant Center waarbij je Custom label 0 gelijk stelt aan Titel met behulp van feedregels. Zie schermafdruk 2.

 

Door dit te doen, wijzen we Custom label 0 een waarde toe uit de bestaande feed - in dit geval de producttitel. Nadien kun je naar de Google Ads-interface gaan en onderverdelen volgens Custom label 0 – en plots heb je zomaar je productnamen in beeld in plaats van bijvoorbeeld het Product-ID.

Beperkingen: Let erop dat er een beperking is voor aangepaste labels en je slechts 1000 unieke waarden kunt hebben - dit werkt dus prima in accounts met minder dan 1000 producten.

custom-labels-google-shopping-product-name

Producten onderverdeeld volgens Product-ID t.o.v. producten onderverdeeld volgens Producttitel.

 

custom-labels-product-title-subdivide-campaign

custom-labels-example

 

Een andere favoriet aangepast label is prijsbereiken

 

Segmentatie of groepering volgens prijsbereik is klassiek en een geweldige manier om producten te scheiden volgens prijsbereik. Dit is ook nuttig als er grote variaties in productprijzen zijn.

 

Door te groeperen op prijsbereik krijg je makkelijk zicht in welke productbereiken de producten zitten die de meeste waarde bieden voor je campagne en bedrijf.

 

Een product dat $150 kost, kan bijvoorbeeld in het prijsbereik ‘$50-$150’ geplaatst worden.

Je kunt verschillende prijsbereiken bepalen. Bijvoorbeeld:

 

< $50 $50 - $150 > $150

 

Je kunt het aangepaste label voor prijsbereik rechtstreeks in Merchant Center aanmaken door feedregels te gebruiken of optimalisatietools van eender welke derde partij.

Wat we normaal doen is feedregels gebruiken om een voorwaarde in te stellen als de prijs groter is dan ‘XX’$ en vervolgens het aangepaste label instellen op “ProductPriceOverXX”

 

custom-labels-price-buckets

Tot slot hebben we nog competitieve prijzen - aangepast label

 

Als de prijzen voor bepaalde producten competitief zijn, waarom hier dan niet ten volste van profiteren? Voor sommige klanten gebruiken we de prijs van concurrenten in aangepaste labels. Op deze manier zien we of de producten van onze klanten goedkoper of duurder zijn. Door dit te weten, kunnen we agressiever bieden op de producten waarvan we weten dat ze goedkoper zijn dan deze van concurrenten - en gaan we ervan uit dat ze beter presteren ☺.

 

Er zijn verschillende hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om de prijzen van concurrenten te verkrijgen en weer te geven in het aangepaste label. 

 

Gobinesan Rajaratnam - Conversio ApS I LinkedIn 


 

andreas_lang

Beginners: Een simpele manier om aangepaste labels te configureren is deze te baseren op productprijzen, want productprijzen zijn vaak een goede indicatie van inkomsten.

Wanneer we gebruik maken van een aangepast label voor de productprijzen, schik ik gewoonlijk groepen van lage, gemiddelde en hoge productprijzen: 0-500DKK, 501-1.500DKK en 1.501DKK tot de maximale prijs in de feed. 


Stel de prioriteit van de campagne in op laag, gemiddeld en hoog, en bied in deze volgorde.

 

Experten: Naast het schikken van je producten volgens de productprijs, kun je het aangepaste label ook gebruiken om de optimale '3-campagne-oplossing' te creëren; Algemeen, Merk en Model/Product. Stel de prioriteit van de campagnes respectievelijk in als hoog, gemiddeld en laag, en biedingen in omgekeerde volgorde. 

 

Voeg vervolgens alle model- en merktermen toe als negatieven aan de algemene -, en alle modellen/producten aan de merkcampagne. Ik verkies het gebruik van een gedeeld budget voor alle drie de campagnes. Dit stelt je in staat laagst te bieden voor de algemene, meer voor het merk, en het meest voor het model/product.

 

Aangepaste labels gebruiken is ook mogelijk voor seizoensvoorraden en als je meer dan bijvoorbeeld 8 stuks in voorraad hebt van een product. Als je deze wilt verkopen, kun je ze automatisch in een campagne met een hogere prioriteit plaatsen.

 

Andreas Lang - Search Partners I LinkedIn


 

Thomas _Byskov Madsen_banner-1

 

Aangepaste labels gaan in de eerste plaats over boddifferentiatie tussen Shopping-campagnes en groepen producten.

 

De voornaamste verschillen identificeren in de verwachte productprestatie helpt je je biedingen overeenkomstig aanpassen. Hieronder zijn enkele van mijn favorieten die ingesteld kunnen worden met behulp van DataFeedWatch.

  1. Producten aan uitverkoopprijzen t.o.v. normale prijzen: Deel je Shopping-campagnes in twee onderdelen om hogere biedingen te kunnen gebruiken voor artikelen in uitverkoop, aangezien je een hogere conversieratio kunt verwachten en je de voorraad van je artikelen in promotie mogelijk eerst wilt verkopen.
  2. Brutomargeniveaus: Als je deze informatie beschikbaar hebt, kun je aangepaste labels aanmaken met intervallen van ofwel totale brutomargeniveaus, of als een percentage van de omzet. Dit betekent dat je je Shopping-campagnes kunt opdelen in verschillende CPA-doelen (voor totale) of ROAS-doelen (voor percentages).
  3. Bestsellers (van het seizoen): Een label aanmaken voor je bestverkopende artikelen, mogelijk ook voor het huidige seizoen, is een erg krachtige strategie om op de producten te bieden die het meeste kans maken om nu meteen te converteren.

Afhankelijk van de sector moet je dit mogelijk regelmatig bijwerken (bijv. voor boeken). Wellicht is het niet de PPC-specialist die vooraf het best op de hoogte is van wat een bestseller wordt, dus de labels baseren op een "is in list"-regel betekent dat een andere persoon met deze informatie dit voortdurend kan bijwerken met een gedeelde spreadsheet.

 

Thomas Byskov Madsen - Dept I LinkedIn I Facebook 


 

brian_ahle

Een van mijn favoriete labels is absoluut het label “In uitverkoop”. We zien vaak dat onze klanten competitiever qua prijs zijn dan de concurrenten wanneer ze producten in uitverkoop hebben. Daarom proberen we ons te richten op deze producten.

 

De prijs is ook een rangschikkingsfactor op Google Shopping, en het is dus van groot belang om geen conversies te missen door bijvoorbeeld lage biedingen.

Enkele van mijn andere favoriete labels zijn onze seizoenslabels, die we gebruiken afhankelijk van het seizoen: Black Friday, Kerstverkoop, Januarisolden, Hoogseizoen/Laagseizoen, enz.

 

Op deze manier is het veel eenvoudiger om de biedingen hoger of lager in te stellen volgens het seizoen. Als we bijvoorbeeld meer willen bieden voor badmode als de zomer eraan komt, in tegenstelling tot wat we willen in het midden van de winter.

 

Bovendien zijn er altijd grotere kansen om te verkopen in het hoogseizoen wanneer we hoger bieden op artikelen waar je normaal niet zo veel van verkoopt. Je zou kunnen zeggen dat we gebruik maken van aangepaste labels om veel makkelijker en efficiënter tussen seizoenen te schakelen.

 

Brian Ahle - Searchmind I LinkedIn


 

thomas_jaskov

 

Aangezien "Datagestuurd" in ons DNA zit, werken we altijd met zoveel mogelijk gegevens. Over de jaren hebben we vele klanten geholpen, inclusief enkele van de grootste bedrijven in Denemarken.

 

Wanneer we in de Google Ads-accounts van onze klanten werken, doen we nooit zomaar iets dat niet datagestuurd is. We voeren diepe analyses uit op alle gegevens die we kunnen vinden, en we werken actief met de gegevens van onze klanten. Een van de zaken waar we mee werken, is labels in Google Ads-campagnes, en aangepaste labels voor Google Shopping-campagnes. 

 

Twee van de labels waar we het meest van houden en het vaakst gebruiken, zijn "Seizoen" en "Marge". Deze labels zijn bijzonder nuttig wanneer we werken aan biedingsstrategieën. Als je geen labels gebruikt, en gewoon wilt proberen met een label, ga dan voor "Marge". Deze moet je hebben.

 

Waarom zijn de labels "Seizoen" en "Marge" zo nuttig?

 

Deze labels zijn nuttig omdat je waarden kunt bepalen zoals "Winter", "Lente", "Zomer", "Herfst" (voor Seizoen) of "LageMarge", "HogeMarge" (voor Marge) om je klanten beter te targeten met de juiste producten op het juiste moment, en controle te houden over je biedingen.

 

Als de vraag naar een product niet wijzigt tijdens het jaar, heb je "Seizoen" niet nodig. Als je Google Ads-campagnes uitvoert, probeer dan eerst je Dimensiegegevens te bekijken. Wijzigt de vraag tijdens het jaar? Als het antwoord "ja" is, moet je "Seizoen" gebruiken voor je Google Shopping-campagnes.

 

Om te begrijpen of een product onder "LageMarge" of "HogeMarge" thuishoort, werken we nauw samen met onze klanten, aangezien zij gewoonlijk over deze gegevens beschikken. Deze informatie is erg waardevol voor ons om de beste biedingsstrategie te bepalen, zodat we niet enkel zoveel mogelijk conversies verkrijgen, maar ook het hoogste mogelijke rendement voor onze klanten.

 

Thomas Jaskov - Jaskov Consult I LinkedIn 


 

Jacques_van_der_Wilt_banner_color (1)

Door je campagnes objectief te bekijken, zie je wellicht dat niet iedere verkoop die via zoekadvertenties verkregen wordt, een positieve invloed heeft op je ROAS. In plaats van je te richten op het aantal verkopen, kun je je aandacht besteden aan het verhogen van de winst. 

 

Aangepaste labels zijn de perfecte springplank om deze wijziging te maken. Laat ons stellen dat je schoenen verkoopt. 

kick_ads_table_transparent

Gemiddeld en duur geprijsde schoenen leveren je in dit voorbeeld winst op, maar de goedkope niet. Je kunt zelfs geld verliezen op elke verkoop. Door je producten in deze 3 categorieën te segmenteren, voorkom je dat dit gebeurt.

 

Je kunt dit bereiken in 3 stappen:

  1. Begin door je primaire datafeed samen te voegen met je margegegevens. Je kunt dit ook direct in je feed berekenen als je hierin het attribuut item_cost hebt ingevuld. 
  2. Nu kun je regels voor aangepaste labels maken en deze toewijzen aan een specifieke marge. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van "marge $20 - $25"
  3. Tot slot begin je je campagne onder te verdelen op basis van de regels die je net hebt aangemaakt.

 

Jacques Van Der Wilt - Linkedin | DataFeedWatch

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie


Besluit: Waarom doet dit er eigenlijk allemaal toe?

 

Aangepaste labels gebruiken is een manier om "je beste beentje voor te zetten" op de SERP. Je wilt klanten producten tonen met de hoogste kans op conversie. Dit betekent ook dat je een grotere kans hebt om hoger in de resultaten te verschijnen. 

 

Het geeft Google's systeem voor machinaal leren meer signalen om te weten aan wie ze je producten moeten vertonen. Hoe nauwkeuriger de informatie die je geeft, hoe beter. 

 

Daarom wil je zoveel mogelijk segmenteren, zelfs als je al profiteert van Google's geautomatiseerde biedstrategieën of universele Shopping-campagnes.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 



Aangepaste labels zijn een manier om je Shopping-feeds verder te optimaliseren om er het maximale uit te halen. Het zijn geen vereiste attributen, maar je moet ze absoluut toevoegen. Je kunt tot 5 aangepaste labels gebruiken en kiezen waar elk ervan voor staat.  

 

Hier bekijken we wat aangepaste labels precies zijn en hoe we er ten volste van kunnen profiteren.


custom_label_organization 1 (1)

Written by Jacques van der Wilt

Founder & CEO at DataFeedWatch

Jacques is a shopping feeds industry leader, start-up mentor, and entrepreneur. He's the founder and CEO of DataFeedWatch (acquired by Cart.com in 2022): a leading global feed management and optimization company that helps online merchants optimize their product listings on more than 2000 shopping channels in over 60 countries. Before founding DataFeedWatch, Jacques held leadership positions in the US and Europe. He is also a seasoned guest speaker at industry events and a mentor at Startup Bootcamp.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons