<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Presentatie van de nieuwe Shop Wizard

 


Wat is er veranderd?

 

Als je nu een winkel aan je account wilt toevoegen, merk je dat de pagina er iets anders uitziet. Ons doel bestond eruit het proces zo snel, eenvoudig en rechtuit mogelijk te maken voor jou. Het is dezelfde app waar je van houdt, maar nu nog beter.

 

Je kunt wijzigingen opmerken in alle 3 de fasen van de shop wizard, plus enkele nieuwe functies. We bekijken de Input Field-, Updates Schedule-, en Internal Fields-stappen even van naderbij.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


Een nieuwe winkel aanmaken

 

Laat ons samen het volledige proces doorlopen. We duiden je onderweg op alle nieuwe wijzigingen.

 

name_new_shop

 

 

Input Feed 

 

Stap 1: Kies een naam voor je winkel.

 

Hier kun je kiezen wat je wilt. Van zodra je een naam invoert, verschijnen de invoeropties van de primaire feed. 

 

Verkoop je kleding? Vink het vakje aan, wat later helpt bij het instellen van je feed. 

 

Main Feed instellen

 

Stap 2: Waar is je primaire feed opgeslagen?

 

Hier kies je de invoerbron van de datafeed met je producten. Als je deze uploadt van een winkelwagentje, kies dan gewoon het overeenkomstige pictogram. 

 

Als je productgegevens echter in een document opgeslagen zijn, kun je ook een bestand uploaden. De volgende bestandstypes worden ondersteund: CSV/TXT, Google Sheets, JSON, of XML. 

 

Meerdere bestanden samenvoegen

 

Als je al eerder een nieuwe winkel bij ons hebt aangemaakt, maar je gegevens in meerdere bestanden hebt opgeslagen, weet je dat je deze kunt samenvoegen maar dat dit een bijkomende stap vereist door onze Support. Nu is het mogelijk om zelf meer dan een document samen te voegen bij de creatie van je nieuwe winkel.

 

Je kunt ook meerdere bestandstypes samenvoegen. De enige uitzondering is JSON, dat momenteel enkel met een ander JSON-bestand samengevoegd kan worden.add another feed

Kies het pictogram van het bestandstype dat je gebruikt, en ga op zoek naar het bestand of plak de URL. Klik vervolgens op + Add Another Feed en volg opnieuw hetzelfde proces. 

add additional feed 1

Nadat je je nieuwe winkel aangemaakt hebt, krijg je toegang tot de Merging Feeds-instellingen voor verdere configuratie.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


Plannen van nieuwe dagelijkse update

 

Het is aan te raden om minstens een update per dag te plannen. Op die manier zorg je ervoor dat je feeds altijd actueel zijn en de recentste informatie wordt weergegeven in je advertenties.

 

Stap 3: Selecteer je gewenste tijdzone, en kies vervolgens de tijden waarop je je producten wilt bijwerken.

updates

 

Klik op + Add Another Update en kies de tijd door op de cijfers te klikken of deze in te typen. 

 

Afhankelijk van je plan, beschik je over een bepaald aantal gratis dagelijkse downloads. We delen het hier even in. 

 

Shop: 1 gratis dagelijkse update, met de mogelijkheid tot meer. Als je er meer wilt toevoegen, gaat ons Ondersteuningsteam graag een gesprek met je aan om te kijken welk plan het best voor je werkt.

 

Merchant: 2 gratis updates per winkel


Agency/Enterprise: 5 gratis updates per winkel

 

Hieronder zie je dat we meer dan de beschikbare 5 gratis downloads gekozen hebben. In dit geval wordt de bijkomende kost boven elke download geplaatst.

extra upload costs

 

De prijzen voor bijkomende updates worden bepaald door het aantal producten in je winkel. Je kunt over het vraagteken bewegen om de limieten te zien, en op basis van de updates die je selecteerde, wordt er onderaan een schatting voorzien. Het is altijd mogelijk om deze op een later tijdstip aan te passen in je winkelinstellingen. 

 

Onthoud dat er een totale limiet van 24 uploads bestaat voor elke winkel.

 

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


Laatste stappen

 

Stap 4: Werk je interne velden uit

 

We zijn aan de laatste stap toegekomen. Nu kun je je interne velden gaan uitwerken. Je ziet ook onze aanbevelingen, zodat je zelf kunt beslissen wanneer het er goed uitziet, en kunt doorgaan met de creatie van je winkel en het toevoegen van kanalen. 

internal fields

 

Wil je je feeds een duwtje in de rug geven? Bekijk onze artikelen 10 manieren om Google Shopping-campagne te optimaliseren en Google Shopping-tips van experten.

 

Optionele stap 5: Instellingen voor samenvoegen

Als je maar 1 bron gebruikt hebt voor je datafeeds, kun je deze stap overslaan. 

 

Nu je nieuwe winkel aangemaakt is en al je producten bijgewerkt zijn, kun je naar je Merging Feeds-instellingen gaan. Om ervoor te zorgen dat ze correct samengevoegd zijn, kies je gebruikelijke attributen die zich herhalen in je feeds zodat de gegevens niet meer dan een keer gebruikt worden.

merging fields

Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


Tada!

 

Nu heb je dus het volledige proces gezien van hoe je de nieuwe shop wizard kunt gebruiken. Zoals altijd waarderen we je feedback en hopen we dat dit je algemene ervaring verbetert. Heb je bijkomende vragen? Onze support team staat altijd klaar om je te helpen. 

 

Vraag je je af wat we nog gedaan hebben? Bekijk onze recentste Price Watch-update

 

Veelgestelde vragen over Shop Wizard

 

  • Kan ik aanvullende updates plannen?
    Ja, je kunt tot 24 uploads plannen voor Merchant-, Agency-, en Enterprise-accounts. 

 

  • Hoeveel kosten extra updates?

Je krijgt een geschatte prijs voordat je beslist op basis van het aantal producten die je kiest. Voeg gewoon de gewenste extra updates toe in de stap Updates Schedule van de shop wizard (of in je winkelinstellingen), en de prijzen zullen getoond worden. 

 

  • Kan ik meerdere feedbronnen samenvoegen?
    Ja! Meerdere feedbronnen samenvoegen is nu makkelijker dan ooit tevoren. Je kunt dit doen in de eerste stap bij het aanmaken van een nieuwe winkel, of later in de Merging Feeds-instellingen.


Terug naar begin van pagina of ontvang jouw Ultieme gids voor Data Feed Optimalisatie

 


 

Ons team liet zich achter de schermen van zijn beste kant zien om de app voortdurend te verbeteren. Een van onze laatste toevoegingen is een nieuwe en verbeterde Shop Wizard. Deze stelt je in staat om zelfs nog simpeler nieuwe winkels aan je account toe te voegen. Laat ons eens kijken hoe hij werkt!

shop_wizard 1 (1)

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons