Google Shopping Feed Specificatie Updates Juni 2017

  Google Shopping Feed Specificatie Updates Juni 2017.

  Updates van de nieuwe feed specificaties in Google Shopping zijn vanaf 26 juni 2017 van kracht.

  Google heeft er een gewoonte van gemaakt om de Google Merchant Specificatie-eigenschappen rond deze tijd van het jaar te updaten en dit jaar focussen ze op de kwaliteit van de informatie gerelateerd aan belastingen, verzending en beschikbaarheid.

  In het afgelopen jaar was de belangrijkste verandering die we hebben gezien het afdwingen van GTIN’s op 16 mei en een heleboel andere eigenschappen op 1 september.

  Laten we eens gaan kijken naar de veranderingen die dit jaar voor de Google Merchants op stapel staan, zodat ze u niet overrompelen.

   

  Google Shopping Updates

  Vanaf 26 juni 2017 moeten alle verkopers die gebruik maken van Google Shopping hun feeds updaten volgens de nieuwe regels:

  1. Minimale Order Waarde (Minimum Order Value (MOV)) wordt uitgebreid naar alle productcategorieën in alle landen waarin Google Shopping vertegenwoordigd is. Tot op heden werd de minimale orderwaarde alleen geaccepteerd voor voedsel en dranken. De MOV moet worden ingevuld in de verzend-instellingen voor alle producten die onder deze drempelwaarde vallen.

  Meer informatie over hoe met deze eigenschap om te gaan vind u hier.

   

  2. Verzend eigenschappen zoals prijs en gewicht krijgen nieuwe beperkingen. Als producten hogere verzendkosten hebben en zwaarder zijn dan deze nieuwe grenzen, worden ze niet goedgekeurd in het Google Merchant Center.

  Google heeft gedetailleerde instructies over aan welke regels de eigenschappen moeten voldoen betreffende verzending en verzendgewicht.

  De nieuwe verzend eigenschappen zullen verschillen van land tot land, dus kom regelmatig op deze pagina kijken en pas de eigenschappen toe zoals beschreven in de specificatie hier.

   

  3. Afhandelingstijd is een nieuwe eigenschap die verkopers in de USA kunnen gebruiken om de verwachte afleverdatum van een order te laten zien.

  Min_handling_time en max_handling_time zijn optionele velden die verkopers zullen helpen om kwalitatief betere data naar het Google Merchant Center te verzenden.

  Voor het beste gebruik van deze eigenschap, gebruiken verkopers werkdagen voor de verwachte leverdatum. Als producten dezelfde dag verzonden worden als dat de order is geplaatst, dan is de waarde 0.

  Meer informatie over de eigenschappen min_handling_time en max_handling_time kan hier worden gevonden.

   

  Dat zijn ze dan, de drie nieuwe updates die Google Shopping per 26 juni 2017 in stelling brengt.

  Het is cruciaal dat tegen die tijd alle feeds volgens de nieuwe vereisten zijn geüpdatet (mits van toepassing). Als verkopers niet in staat zijn geüpdate feeds te verstrekken dan worden producten afgekeurd in het GMC en zullen verkopen eronder lijden.

  New Call-to-action