<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

[Case Study] Conversies op Google Shopping Verhogen met Zoekwoorden

Zoekwoorden in Google Shopping

Het belang van de Titel

Het belang van de Productsoort 

Samenvatting


Zoekwoorden in Google Shopping

In de loop der jaren hebben we bij Product Listing Ads veel afhankelijkheden ontdekt tussen de gegevens in de productfeed en de campagneprestaties.

Een van de bijzonder interessante bevindingen (toevallig ook een van de meest lucratieve gebieden om je tijd aan te besteden bij het optimaliseren) is dat ZOEKWOORDEN een grote rol spelen.

Hoewel Google Shopping niet toestaat om te bieden op specifieke zoekwoorden, zoals in het geval van de Search Ads, is er nog steeds ruimte, en behoefte, om ze op te geven.

Bij Searchmind bereiken we dit met 2 feed attributen: titel en product_type.


Titel [ advertentierelevantie, CTR, Conversieratio ]

We hebben honderden Google Shopping campagnes geanalyseerd en vastgesteld dat de titel, direct na de afbeelding, het belangrijkste onderdeel van je shoppingadvertentie is, en dat wanneer deze verbeterd wordt, dit een onmiddellijke impact heeft op de prestaties van de shopping campagne.

  • de zoekwoorden in titels hebben een directe impact op voor welke zoekopdrachten onze advertentie wordt getoond (een betere match betekent een grotere kans op het tonen van onze advertentie aan een potentiële klant)
  • hoe relevanter & aantrekkelijker de titel, hoe groter de kans op een klik, en dus op een conversie

 


Onze klanten leveren ons meestal gegevensbestanden aan die vanuit de winkel worden geëxporteerd in een csv-, txt- of xml-formaat. In veel gevallen vinden wij de titels onvoldoende - met ontbrekende doorzoekbare informatie zoals: kleur, soort product of zelfs merk. Dit maakt de titels niet alleen minder aantrekkelijk, maar vermindert ook onze kansen om advertenties te tonen voor specifieke zoekopdrachten met een hoge aankoopintentie.

 

We gebruiken DataFeedWatch om deze problemen op te lossen, door:

 

  • Verschillende attributen te combineren uit de bronfeed, bijv. merk + productnaam + kleur
    verrijk-titels-google-winkelen

  • Generieke woorden te vervangen door specifiekere versies, bijv. door "Shirt met moderne pasvorm" te vervangen door "Geselecteerd - V-hals t-shirt - Wit"
    replace-generic-with-specific

  • Titels te overschrijven waar nodig - dit stelt ons in staat om de titel volledig opnieuw op te bouwen, met aanbevolen methoden voor een bepaalde verticaal
    titels-overschrijven

De resultaten van het verbeteren van de titels:

verbeterde-titels-performance-stijging

In mei 2018 had de klant een CTR van 1,09% en een bounce rate van 48,70% bij Google Shopping.

In mei 2019 had de klant een CTR van 1,50% en een bounce rate van 44,16% op Google Shopping.

Dat is een stijging van 38,42% in de CTR jaar-op-jaar en de bounce rate daalde met 9,32% zonder de website te veranderen.

Beter nog, de conversies stegen met 93,65% en de conversieratio ging van 5,11% naar 8,40%, wat neerkomt op een stijging van 64,38%.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

Productsoort [ advertentie relevantie, campagnestructuur, bieden ]

Product_type is een attribuut dat we proberen op te nemen in elke productfeed, omdat we gemerkt hebben dat het ons een paar extra mogelijkheden biedt om onze advertenties aan het juiste publiek te laten zien.

 

  • Voorziet Google van cruciale informatie om producten te matchen met zoekopdrachten van gebruikers

  • Maakt het mogelijk om een gedetailleerde hiërarchie aan te maken die kan worden gebruikt om Shopping Campaigns en Ad Groups te segmenteren

  • Diepgaande campagnesegmentatie maakt het mogelijk om de biedingen aan te passen aan de verschillende productgroepen die in de feed zijn gedefinieerd

 

In DataFeedWatch hebben we verschillende ‘product_type’ velden toegevoegd in de feed (Je mag er maximaal 10 opnemen), elk met een ander, zeer relevant, zoekwoord voor het product van onze klant.


meerdere-producttypen

We ontdekten dat het het beste is om een meerlagig producttype te gebruiken, bijvoorbeeld

Heren -> Tights/Trunks -> JBS Tights

 

Gedetailleerde producttypes zoals hierboven maken het makkelijker voor Google om de specifieke kenmerken van een product te begrijpen.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 

Samengevat...

De strategieën die we beschreven hebben zijn eenvoudig te implementeren en helpen ons ervoor te zorgen dat de producten van onze klanten worden getoond aan het best mogelijke publiek, wat helpt bij het opbouwen van een goed presterende shopping campagne.

Hiermee hebben we de zichtbaarheid, het verkeer naar de productpagina's en vooral - de inkomsten voor onze klanten - kunnen verhogen.

 

We maken gebruik van DataFeedWatch in ons dagelijks werk met productfeeds - de tool stelt ons in staat om zelf belangrijke optimalisaties toe te passen, zonder dat we onze klanten of ontwikkelaars hoeven te vragen om aangepaste datafeeds te leveren. Zonder de back-and-forth zijn we in staat om tijd te besparen die we besteden aan het direct werken aan campagne optimalisatie - wat ons gelukkig maakt en onze klanten nog gelukkiger.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

conversie-verhoging-shopping

Searchmind is een in Denemarken gevestigd Digital Marketing Agency met meer dan 15 jaar ervaring in het aanbieden van een breed spectrum aan online zoekdiensten. Wij richten ons op het verhogen van het verkeer en de verkoop voor onze e-commerce klanten - ons uiteindelijke doel is om onze klanten tevreden te stellen met een hoge campagne ROI.

Bij het nastreven van dit doel zijn we op bepaalde obstakels gestuit als het gaat om het opzetten van een succesvolle Google Shopping campagne.

We hebben vastgesteld dat de productfeed een cruciaal element is van een succesvolle campagne en daarom goed moet worden geoptimaliseerd - om als een solide basis te dienen.

Written by Kasper Olesen

Kasper is the Head of PPC at Searchmind, a data-driven SEO and PPC agency and is responsible for Searchmind.dk's paid advertising across the search engines on a daily basis. The customers are both smaller companies, but also some of the largest in Denmark which are both E-commerce webshops and lead sites. Kasper is always up to date on the latest trends within PPC and holds lectures and workshops in online marketing.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons