<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Beoordeel de Prestaties van elk Product met DFW-Analytics

 

Met DFW-Analytics blijf je de algehele campagneprestaties optimaliseren, maar voeg je nog een optimalisatie toe:

 

1. Vind onrendabele producten in 20 seconden

 

Filter Unprofitable Products in DataFeedWatch-Analytics

 

2. Verwijder onrendabele producten met één klik

 

Remove Unprofitable Products in DataFeedWatch-Analytics

 

Het verwijderen van producten die je alleen maar geld kosten is een grote besparing. Je verspilt dit deel van je reclamebudget niet langer, maar geeft het uit aan winstgevende producten.

 


Andere Voordelen

 

Bepaal je winnaars

Je kunt de best presterende producten op dezelfde manier identificeren. Als je weet welke producten je de meeste winst opleveren, kun je je biedingen verhogen, titels verbeteren, enz.

 

Alle prestatiegegevens op één pagina

Je kunt de prestaties van je producten op elk kanaal op één pagina bekijken. Dat is zoveel makkelijker te beoordelen en te vergelijken dan in te loggen op elk kanaal.

 

Optimaliseer over de kanalen heen

Je kunt voor elk product zien hoe het presteert op verschillende kanalen. Sommige producten doen het goed op kanaal A en niet op kanaal B of andersom.

 

Prijs: € 0

DFW Analytics is GRATIS. Gratis. € 0 per maand per winkel. Geniet ervan!

 


Hoe werkt het?

 

Eenvoudig: We voegen een tracking code toe aan je product-URLs en vragen je om een regel extra in de Google Analytics javascript te installeren op je site. Dat stelt ons in staat om gegevens op productniveau (en voor elk kanaal) te volgen. Wij downloaden dan je Google Analytics-data en tonen je alle prestatiegegevens per product in een eenvoudig overzicht:

 

DataFeedWatch-Analytics Filter Products

 


Hoe krijg ik Analytics?

 

Simpel: Klik op ‘Installeren’ op de Analytics pagina.

 

Channels Page to DataFeedWatch-Analytics

 

Er wordt gevraagd om in te loggen op je Google Analytics account en de toegang voor DataFeedWatch goed te keuren en het juiste profiel te selecteren.

Dat is alles!

Houd er rekening mee dat het 24-48 uur duurt nadat je de Google Analytics javascript aan je site hebt toegevoegd, voordat je de eerste resultaten ziet. En het zal een maand duren voordat je 30 dagen aan gegevens op productniveau hebt verzameld. Dus begin vandaag nog!

 

FAQ: Kan ik de CPC en CPA ook zien?

Ja, kostengegevens is een extra module die we momenteel aanbieden aan een beperkt aantal beta-gebruikers. Laat het ons weten als je deze module wilt toevoegen voordat we hem officieel uitbrengen!

 

FAQ: Wat gebeurt er met mijn eigen tracking code?

Niets. Het blijft zoals het is. Of je eigen UTM-codes nu al in de bronfeed zaten of dat je ze in DFW hebt toegevoegd: onze Analytics-trackingcode is toegevoegd. Dus: achter de jouwe.

 

FAQ: Mijn Google Ads data wijken af van de DFW-Analytics data

Ja, dat klopt. Je weet dat we de gegevens van je eigen Google Analytics-account gebruiken. En ook al zijn Google Ads en Analytics allebei van Google, ze werken niet op precies dezelfde manier. Hier zijn een paar voorbeelden:

 

Bezoeken vs Kliks

  • Sommige bezoeken kunnen worden toegeschreven aan het doel Alle Producten in Google Ads, maar aan de specifieke productadvertentie in Analytics.
  • Als mensen op een PLA klikken en vervolgens de pagina als favoriet bookmarken en dan de volgende dag terugkomen, telt dit als 2 bezoeken in Analytics - maar slechts 1 klik in Google Ads.

Transacties vs Conversies

  • Analytics wijst een conversie toe aan Google Ads, als Google Ads de laatste klik heeft 'verstrekt' - Google Ads wijst alle conversies toe aan Google Ads als er ooit op een advertentie is geklikt.
  • Google Ads en Analytics hanteren verschillende termijnen voor cookies


 

Beoordeel-de-Prestaties-van-elk-Product-met-DFW-Analytics 

 

DataFeedWatch-Analytics toont je klikken, conversies en inkomsten voor elk individueel product. Je kunt in een oogopslag zien welke producten onrendabel zijn en ze in een klik verwijderen uit je datafeeds.

Op deze manier maken de onrendabele producten geen deel meer uit van je campagnes en wordt je reclamebudget alleen nog maar besteed aan producten waar je geld mee verdient.

 


Je ROI een boost geven met DFW-Analytics

 

Je beheert je CPC-campagnes op (sub)categorie of merk of een combinatie daarvan, omdat

a) het beheren per product teveel tijd kost
b) de meeste kanalen geen gegevens op productniveau verstrekken

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons