<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Win het Vertrouwen van Klanten met Google Productbeoordelingen


Inhoudsopgave

 

Wat Google Productbeoordelingen zijn en hoe ze werken

Product Matching

Waarom zijn ze belangrijk - voordelen van Google Productbeoordelingen

Haal het meeste uit de voordelen van Productbeoordelingen

Hoe kun je Productbeoordelingen toevoegen aan je Advertenties?

Het draait allemaal om het opbouwen van vertrouwen


 


Wat Google Productbeoordelingen zijn en hoe ze werken

 

Wat zijn Google Productbeoordelingen 

 

De sterbeoordelingen die onder de productlijsten in Google Shopping verschijnen, worden zoals we allemaal weten Google Productbeoordelingen genoemd. 

 

Het beoordelingsbereik is 1 tot 5 en geeft een algemeen overzicht van de prestaties van het product. Deze beoordelingen hebben alleen betrekking op een product, maar niet op de verkoper.  Af en toe worden ze ook getoond in de organische zoekresultaten.

 

Door te klikken op de Productbeoordeling kom je op een meer uitgebreide productpagina. Vanuit deze meer inzichtelijke plek heb je toegang tot volledige beoordelingen en reviews.  

 

Belangrijker nog is dat je van daaruit ook de lijst met verkopers die op het artikel bieden kunt bekijken, samen met informatie zoals prijzen, aanbiedingen en Verkopersbeoordelingen.

 

google-product-ratingssource: searchenginewatch.com

 

Productbeoordelingen Vs. Verkopersbeoordelingen

 

Verkopersbeoordelingen en Productbeoordelingen lijken op elkaar en dat kan verwarrend lijken. Maar ze spelen een heel andere en even belangrijke rol.

 

Productbeoordelingen op Google Shopping werkt met een vijf sterren classificatiesysteem en geldt voor individuele producten. Google Shopping geeft ook verkopersbeoordelingen weer voor in aanmerking komende verkopers, maar deze zijn anders dan productbeoordelingen.

 

Verkopersbeoordelingen zijn van toepassing op je bedrijf in het algemeen, terwijl productbeoordelingen specifiek betrekking hebben op producten.

 

Google verkopersbeoordelingen geven een score aan een merk. Ze zijn gebaseerd op klantbeoordelingen van Google en een reeks andere beoordelingsplatforms, zoals Trustpilot of PowerReviews.

 

Verkopersbeoordelingen verschijnen als het resultaat van organisch zoeken, maar ook bij Google Ads voor zoekopdrachten en Google Shopping productweergaven.

Productbeoordelingen helpen bij de SEO en on-site conversie. Verkopersbeoordelingen helpen bij het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen en om je te onderscheiden van je concurrenten.

 

Hoe Productbeoordelingen werken

 

Beoordelingen voor het product worden verzameld en gecombineerd door algoritmen van meerdere retailers, marktplaatsen en beoordelingssites van derden, met behulp van wereldwijd gebruikte unieke product identifiers. We hebben het hier over GTINs, Merk, MPN of product URLs.

 

Het resultaat hangt af van de query. Als deze meer specifiek is, inclusief het merk, de kleur of het model, worden de productbeoordelingen geaggregeerd uit beoordelingen die je hebt verzameld voor dat product, bijvoorbeeld via Google Customer Reviews, op je eigen site, of bij een externe reviewpartner.

 

Als een zoekopdracht algemeen is, wordt de lijst met resultaten alleen getoond met beoordelingen indien van toepassing. Verkopers die bepaalde modellen verkopen kunnen worden gevonden door op de individuele advertentie te klikken.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Product Matching

 

Een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het opstellen van productbeoordelingen op Google Shopping, en bij het maken van je feed, is productmatching.

Dit is als Google de producten in je feed met andere producten vergelijkt met behulp van standaard identificerende informatie uit de sector.

Het opnemen van de identificerende informatie helpt je je zoekresultaten te verbeteren en productbeoordelingen te matchen.

Dit komt omdat Google een beter inzicht zal hebben in de exacte producten die je verkoopt en deze daarom zal laten zien in relevante zoekopdrachten.

 

Google matcht producten op twee manieren:

 

  • GTIN - GTIN staat voor Global Trade Item Number. Het is een uniek nummer dat aan producten wordt toegekend zodat ze in verschillende databases kunnen worden gematcht.
  • Het Merk van het product en de MPN - MPN staat voor Manufacturer Part Number.

 

Idealiter neem je alle drie de identificatoren in je feed op: GTIN, Merk, en MPN.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Waarom zijn ze belangrijk - de voordelen van Google Productbeoordelingen

 

72 procent van de mensen is bereid om een aankoopbeslissing te nemen op basis van alleen productbeoordelingen.  En een enkele review kan de conversies met 10% verhogen. Dit is de manier om vertrouwen op te bouwen tussen potentiële klanten en je bedrijf. Je kan je zichtbaarheid voor zoekopdrachten verbeteren en je conversies op de site verhogen.

 

De voordelen van productreviews op je eigen site zijn echter een beetje anders dan de voordelen van Google Productbeoordelingen. 

 

  • Product blootstelling en zichtbaarheid

Meningen beïnvloeden ons allemaal. We kijken eerder naar een product met goede beoordelingen. Een goede productscore zal je bedrijf op de eerste plaats zetten en onderscheiden van de concurrenten.  Het is duidelijk dat als een vermelding veel positieve beoordelingen heeft, het voor jou gemakkelijker zal zijn om te verkopen omdat het zichtbaarder en betrouwbaarder is voor de klanten. 

 

  • On-site conversie

We kunnen ervan uitgaan dat shoppers die je site bezoeken door te klikken op Google Productbeoordelingen die zich in het laatste stadium van hun aankoopreis bevinden. Hun intentie om een aankoop te doen is dus hoog wanneer ze op je site aankomen.

Hun intentie wordt ook versterkt door het vertrouwen dat wordt opgebouwd door inzichtelijke reviews en hoge scores. Dit leidt alleen maar tot meer omzet en winst.

 

  • Goed geïnformeerde klanten

Recensies bevatten vaak waardevolle informatie die een verkoop kan maken of breken. 

Klanten die meer weten over het product zullen ook minder snel teleurgesteld zijn. Daarom is 78% van de kopers die reviews lezen tevreden met hun uiteindelijke aankoop.

Klanten met een grotere kennis vertrouwen meer op je product en leveren meer conversies op.

 

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Haal het meeste uit de voordelen van Productbeoordelingen

 

Er zijn een aantal dingen die je moet overwegen om zo veel mogelijk voordeel te halen uit Productbeoordelingen op Google Shopping.

 

  • Moedig je klanten aan om beoordelingen achter te laten

Je komt niet in aanmerking voor productbeoordelingen als je niet genoeg beoordelingen hebt, maar er is een nog belangrijkere reden om te proberen zo veel mogelijk beoordelingen te krijgen - consumenten hebben meer vertrouwen in grote aantallen beoordelingen dan op scores gebaseerd op kleine aantallen beoordelingen.

 

  • Probeer niet alleen naar vijf sterren beoordelingen te streven.

52 procent van de mensen vertrouwt producten met enkele negatieve beoordelingen en lage waarderingen meer dan producten die alleen goede beoordelingen en hoge waarderingen hebben.

Klanten willen beoordelingen die echt lijken. Vijf sterren kunnen je verkopen zelfs schaden. De optimale beoordeling is namelijk 4.7, dat wil zeggen dat producten met een beoordeling van 4.7 meer conversies krijgen dan producten met een beoordeling van 5. 

Dit komt omdat consumenten begrijpen dat je vijf sterren meestal alleen ziet bij producten die weinig beoordelingen hebben (vaak achtergelaten door mensen die op de een of andere manier verbonden zijn met het bedrijf of product). Een beoordeling van ongeveer 4.7 lijkt daarom authentieker.

 

  • Voeg Verkopersbeoordelingen toe 

Verkopersbeoordelingen kunnen de effectiviteit van Productbeoordelingen vergroten. De eisen voor kwalificatie zijn verschillend, maar Verkopersbeoordelingen kunnen de kwaliteit van je vermeldingen nog verder verbeteren.

 

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Hoe kun je Productbeoordelingen toevoegen aan je Advertenties?

 

Voldoen aan de vereisten

 

Productbeoordelingen kunnen overal ter wereld waar Google Shopping momenteel beschikbaar is worden weergegeven.

 

Er zijn echter enkele land beperkingen als het gaat om het weergeven van productbeoordelingen bij Google Shopping advertenties. Deze worden  namelijk alleen weergegeven bij advertenties in Australië, Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Om de beoordelingen te tonen bij de producten in Google Shopping, moet je ten minste 50 beoordelingen hebben voor al je producten. Elk product moet ten minste 3 beoordelingen hebben om bij de Shopping Ads te worden getoond.

 

Website reviews vs externe review aggregators

 

Je kunt zelf bepalen of je de beoordelingen wilt verzamelen via je eigen online winkel of dat je gebruik wilt maken van een derde partij review aggregator service.

 

Het voordeel van het gebruik van een derde partij in vergelijking met het zelf verzamelen van de reviews op je gehoste platform is een hogere autoriteit en het nadeel is dat er kosten aan verbonden zijn.

 

De officiële lijst van derde partij review aggregators omvat:

 

Een feed met je productbeoordelingen verzenden

 

Na het verzamelen van de reviews moet je een formulier invullen om je aan te melden voor Productbeoordelingen. Eenmaal geaccepteerd, moet je de productbeoordelingen indienen bij Google Shopping.

Als de review feed afkomstig is van je website kun je deze uploaden naar je Google Merchant Center account. Als je in plaats daarvan een derde partij gebruikt, hoef je deze niet zelf te uploaden, maar Google zal je feed direct ophalen.

Houd er rekening mee dat je minstens één keer per maand een nieuwe feed moet indienen. Als je dat niet doet, kan het zijn dat de productbeoordelingen niet meer bij je producten verschijnen.

 

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Het draait allemaal om het opbouwen van vertrouwen

 

Een van de belangrijkste elementen van het succesvol online verkopen van producten is het winnen van het vertrouwen van de consument. Je moet ze ervan overtuigen dat je product en je bedrijf hun verwachtingen kunnen waarmaken.

 

De productbeoordelingen op Google Shopping helpen je daarbij, want zonder hen kunnen klanten je website niet eens bezoeken, dat wil zeggen dat ze op een link klikken naar een van je concurrenten die wel Productbeoordelingen hebben.

 

Met andere woorden, productbeoordelingen helpen je om in de Google Shopping zoekopdrachten te verschijnen en de klik te winnen om de omzet te verhogen. 

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

rating-google-shopping

 

 

Klanten vertrouwen op beoordelingen wanneer ze beslissen waar en hoe ze hun geld online uitgeven.  Maar liefst 90% van de klanten leest online reviews voordat ze een winkel bezoeken. 88% van de consumenten vertrouwt net zoveel op online recensies als op persoonlijke aanbevelingen. Waarom zijn ze zo belangrijk en wat kun je doen om ze te krijgen?

 

De productbeoordelingen verschijnen bij de producten die in Google Shopping worden vermeld, en ze zijn prominent aanwezig. Advertenties zonder beoordelingen zien er onvolledig en minder overtuigend uit als ze naast producten met een beoordeling worden weergegeven.

 

Een combinatie van beoordelingen van verkopers en productbeoordelingen kan je CTR's met respectievelijk 35% en 107% verhogen. Het valt niet te ontkennen dat Google’s Productbeoordelingen veel voordelen bieden, maar het verkrijgen ervan is slechts de helft van de strijd.

 

Neem een kijkje in ons artikel en zoek het samen met ons uit! Zo hebben de Google Productbeoordelingen geen geheimen meer voor je.

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons