Hoe je kan voorbereiden op de Black Friday Impact


Banner_correct

 

Black Friday 2020 kan in de geschiedenisboeken komen te staan. Terwijl vele sectoren over de hele wereld lijden onder de pandemie, wordt het drukte winkelweekend van het jaar een keerpunt voor vele winkeliers.

 

In 2019 gaven de Amerikanen meer geld uit op Black Friday dan ooit tevoren. Ongeveer 40% van de winkelaars maakten online aankopen. Dit komt neer op 93,2 miljoen mensen die online kopen. Black Friday winkelcijfers in de V.S. toonden aan dat steeds meer consumenten mobiel en algemeen online winkelen naar de beste deals. In de tussentijd steeg het gemiddelde bestelvolume, waaruit blijkt dat mensen meer geneigd zijn om grote aankopen te maken via hun smartphone.

 

Maar met een landschap dat zich voortdurend ontwikkelt, kan het moeilijk zijn om te voorspellen wat de toekomst te bieden heeft. Sommige sectoren zien nog steeds verrassende stijgingen in e-commerce verkopen, terwijl anderen het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Zelfs met deze schommelende omgeving is het echter nog steeds mogelijk om de meest fundamentele strategieën toe te passen om van Black Friday een succes te maken.

 

Laat ons even kijken naar bewezen manieren om op te vallen tijdens de meest competitieve dag van het jaar voor e-commerce.

 

Black Friday 2020 voor winkeliers:

 

Aftellen naar Black Friday - Tijd om te optimaliseren

Bereid je online winkel voor op Black Friday - Checklist

 1. Kies een strategie en maak een budgetplan

 2. Creëer een virtuele winkelervaring en zorg dat je winkel klaar is

 3. Mik op gratis verzending en ophaling & retour in de winkel 

 4. Schep een uitzonderlijke aanbieding en pas kortingen toe

 5. Promoot je aanbieding met e-mailmarketing en sociale mediacampagnes

Hoe je Google Shopping campagnes kan klaarstomen voor Black Friday

 1. Maak je feed vrij van fouten

 2. Verhelp problemen op productniveau

 3. Controleer het vertonings- en klikpercentage

 4. Verbeter vertoningspercentage in toppositie

 5. Neem een kijkje in gegevens van vorig jaar

 6. Analyseer de gezondheid van je feed

 7. Geef prioriteit aan je feedverbeteringen

 8. Verbeter je producttitels

 9. Verbeter je beschrijvingen

 10. Verhoog de frequentie van feedupdates

Waarom wordt Black Friday 2020 verschillend?
Besluit

 


Aftellen naar Black Friday - Tijd om te optimaliseren

 

Met meer winkeliers op het web dan ooit tevoren, en met Amazon die het voortouw neemt, komen er enkele hevige prijsoorlogen aan in de komende maanden.

Online winkeliers weten dat het Black Friday-weekend hun jaarlijkse verkopen kan maken of breken. De uitzonderlijk hoge verkopen die plaatsvinden in deze periode kunnen indrukwekkende winsten opleveren en de rest van het jaar goedmaken.

Het is ook een van de meest stresserende tijden van het jaar voor winkeliers. De poging om zo hoog mogelijke beloningen te oogsten kan heel wat druk zetten op de verkoper.


"Meerdere betrouwbare voorspellingen melden dat mensen deze feestdagen meer online zullen winkelen dan ooit tevoren. En dit heeft vooral invloed op Black Friday als grootste omzetpiek in het vierde kwartaal. Oorspronkelijk begon Black Friday als een winkelevenement in de Verenigde Staten. Europa nam het over en maakte het digitaal.
2020 gaat nu al de geschiedenis in als een van de meest intense jaren ooit. Detailhandel leed wereldwijd onder de pandemie, en tegelijkertijd is e-commerce aanzienlijk gegroeid. Wat we al weten: deze trend zet zich verder in het vierde kwartaal."

 

Timo Bernsmann, die de Duitse markt opgezet heeft voor FINCH,

een belangrijke bijdrager in verschillende rollen, inclusief zijn huidige positie als toezichthouder op globale marketinginspanningen.

 

Black Friday is er sneller dan je denkt, en het is de moeite waard om je strategie te beginnen plannen.

 

black-friday-startegiesbron: finch.com

 

Wat kun je dus doen om te vermijden dat je het belangrijkste winkelevenement van het jaar mist? Hier zijn enkele van de beste tactieken om je te helpen met twee belangrijke aspecten van je winkelcampagnes:

 

 • Hoe je een controle kan uitvoeren op de geschiedenis van je Google Shopping prestaties.
 • Geef prioriteit aan feedverbeteringen met de hoogste impact op de resultaten.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Tips over hoe je je online onderneming kan voorbereiden op Black Friday

 

We leren nog steeds over Black Friday 2020. En ook al hebben we heel wat voorspellingen om naar uit te kijken, is nog niets zeker in een steeds veranderende omgeving. Toch zijn hier enkele nuttige tips om je zaak te helpen zich makkelijk aan te passen aan de voortdurende marktschommelingen:

 

1. Kies een strategie en maak een budgetplan


Beschouw het als een sportevenement. Als je op de wedstrijd aankomt zonder enige voorbereiding, ben je niet klaar om te winnen.

 

Hoe stoom je je winkel klaar lang voor Black Friday? Winnende teams bereiden zich voor ruim voor het eigenlijk evenement, net zoals winnende Winkeliers.

Volgens een Google Ads rapport zoekt 61% van de consumenten naar speciale feestdagdeals lang voor Thanksgiving.

 

Als je je jaarlijkse positionering begint vanaf nul, kom je minder snel bovenaan de zoekresultaten te staan de volgende keer dat een klant naar je product zoekt.

 

Leer uit vorige resultaten om interne zwaktes te identificeren, en begin op voorhand te plannen om deze te overwinnen. Probeer kansen te vinden die je mogelijk hebt gemist. Duidelijke doelstellingen zijn de eerste stap naar een succesvolle strategie. We moeten je ook niet vertellen dat je je budget lichtjes moet verhogen voor Black Friday.

 

"Geld verdienen betekent geld uitgeven. Van zodra je bepaalt wat je wilt bereiken, moet je je budget instellen. En voor Black Friday en Cyber Monday moet je meer aan je advertentie-inspanningen uitgeven om verkeer aan te drijven en te concurreren."

 

Meer informatie over het instellen van een strategie en budget voor Black Friday van dit jaar, vind je in het recentste e-book van onze partner. Bekijk Finch's Tailer's Get-Ready Guide for Black Friday 2020 voor wat extra tips.

 

The eTailer's Get Ready Guide for Black Friday 2020

 

2. Creëer een virtuele winkelervaring en zorg dat je winkel klaar is


 

Terwijl vele consumenten graag online winkelen, missen anderen de ervaring in een fysieke winkel met familie en vrienden na Thanksgiving.

Om deze Black Friday te slagen, heb je mogelijk een diploma nodig voor out-of-the-box denken. Voor ondernemingen die online iets teweeg willen brengen in 2020, is technologie voor het aandrijven van verkopen deze Black Friday een MUST.

 

De stijging in verkeer kan geassocieerd worden met een stresserend nadeel: het kan je site doen crashen. Je website moet met een aanzienlijke stijging in verkeer kunnen omgaan, want er is niets erger voor consumenten dan wachten tot de website geladen wordt. Werk nauw samen met je webdeveloper om de prestatie en snelheid van je site te verbeteren.

 

3. Mik op gratis verzending en ophaling & retour in de winkel


Recente wijzigingen in consumentengedrag hebben vele e-commercewinkeliers gedwongen hun strategieën te herbekijken. Het aankomende weekend is geen uitzondering. Hoe kunnen winkeliers zich voorbereiden op de potentiële stijging/daling qua prestatie op Black Friday?

Zorg ervoor dat je klantenservice, operaties en fulfillmentcapaciteiten zich op effectieve en winstgevende niveaus bevinden. Dit helpt terugkerende klanten creëren.

Gratis verzending aanbieden is een kleine, maar effectieve manier om merkloyaliteit op te bouwen. Het kan ook een belangrijke factor zijn voor de conversie, en het behoud van klanten na Black Friday.

Gratis verzending is een enorm voordeel in de ogen van de meeste klanten. Het wordt echter niet als een promotie beschouwd. Ongeveer 38% van klanten koopt niet van plaatsen die geen gratis verzending aanbieden. Daarom is dit op dagen zoals Black Friday een noodzaak. 

 

De meeste winkeliers plaatsen sneller een e-commerce aankoop als ze het artikel kunnen terugbrengen naar een lokale winkel. Bovendien gebruiken vele consumenten het internet als een instrument om producten te vinden, en hun tijd die ze in winkels spenderen, te minimaliseren. Ophaling aan de deur biedt de bijna onmiddellijke tevredenheid van in de winkel met het gemak en de efficiëntie van online winkelen.

 

4. Schep een uitzonderlijke aanbieding en pas kortingen toe

 

Velen volgen een strategie van een adembenemende uitverkoop op een populair product om klanten naar hun winkel aan te trekken. Wanneer je klanten klaar zijn voor een grote korting, is de kans groot dat ze ook andere producten meenemen op weg naar de kassa.

De meeste mensen zoeken naar minstens 20 procent korting op de producten die ze kopen. Je wilt competitief blijven. Om op te vallen kun je een gratis geschenk overwegen bij je producten, waardoor je aanbieding aantrekkelijker wordt.

Soms dient dit product als aanleiding tot verlies, met het verschil dat klanten meer aan hun winkelkarretje toevoegen dan ze hadden gedaan zonder een grote korting op het stokpaardje onder de producten.

 

5. Promoot je aanbieding met e-mailmarketing en sociale mediacampagnes

 

Zowel social media als e-mailmarketing kunnen je e-commercewinkel helpen zegevieren.

 

Als je advertenties hebt op Facebook of Instagram, maak dan campagnes aan die betrokkenheid creëren en gedeeld kunnen worden. Onthoud dat je je advertentie niet enkel zichtbaar wilt maken, maar ervoor wilt zorgen dat deze je doelmarkt bereikt. Let op welke hashtags je klanten gebruiken, en leer hoe je deze kan opnemen in je verbeterde publicaties.

Zorg dat social media invoegtoepassingen geïntegreerd zijn zodat klanten je aanbiedingen kunnen delen in hun netwerk.

 

E-mails zijn belangrijk en bieden een hoog investeringsrendement. Meer dan 25% van Black Friday-verkopen begint bij e-mailmarketing, volgens deze rapporten. Bereid deze ruim op voorhand voor - creëer een tekst en afbeeldingen om te verzenden. Geef jezelf de tijd en de kans om alles voor de grote dag te analyseren.

Contacteer je trouwe klanten en mensen die zich inschreven op je nieuwsbrief, en beloon hun loyaliteit met een speciale aanbieding.

Je kunt een maand op voorhand beginnen en wekelijkse e-mails versturen. Vergeet geen e-mail de avond voor Black Friday. Informeer je netwerk goed over welke kortingen je aanbiedt.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Hoe je Google Shopping campagnes kan klaarstomen voor Black Friday

 

1. Maak je feed vrij van fouten

 

Ga in Google Merchant Center naar je Problemen met artikelen in het tabblad Diagnostische gegevens. Zoek naar fouten, waarschuwingen en meldingen over artikelen in je feed. Probeer van het verhelpen van fouten op al je artikelen een prioriteit te maken, zodat al je producten in aanmerking komen voor Shopping campagnes.

 

2. Verhelp problemen op productniveau

 

Richt je op het oplossen van de waarschuwingen en meldingen over producten met de beste resultaten. Google heeft haar rapportage voor Shopping campagnes verbeterd. Nu kun je een productstatusrapport combineren, dat naast een prestatierapport ook producten met nood aan verbetering toont.

 

Je kunt bijvoorbeeld gegevens over Clicks en Conversie toevoegen, en beslissen welke van de producten met prestatieproblemen je eerst wilt verbeteren.

Uiteindelijk wil je alle producten in vorm hebben. Maar de tijd loopt, en je kunt je middelen dus richten op de top 20% presteerders.

 

3. Controleer het vertonings- en klikpercentage

 

Het vertoningspercentage is het percentage aan vertoningen dat een product ontvangen heeft, gedeeld door het aantal vertoningen waarvoor het product in aanmerking kwam.

 

Het klikpercentage toont het percentage clicks voor een product ten opzichte van het aantal clicks waarvoor het in aanmerking kwam. Volg het vertoningspercentage en klikpercentage samen op productgroepniveau voor de toppresteerders of producten met een hoge marge, en:

 

 • Als het vertoningspercentage hoog ligt, en het klikpercentage laag, worden je producten getoond in irrelevante zoekopdrachten
 • Als het vertoningspercentage laag ligt, en het klikpercentage hoog, moet je de biedingen verhogen om meer vertoningen te verkrijgen

 

4. Verbeter vertoningspercentage in toppositie

 

Controleer het vertoningspercentage op de absolute toppositie voor je best presterende producten. 

 

De statistiek toont hoe vaak een product vertoond werd in de toppositie in de Google Shopping Carousel, ten opzichte van het aantal keer dat je product in aanmerking kwam voor de toppositie.

 

Een toppositie verwijst naar de plaats links boven in de Google Shopping carousel. 

 

De competitie voor de Topvertoningen resulteren wellicht in stijgende biedingen, en het heeft dus geen zin om te concurreren voor de toppositie op alle producten.

 

5. Neem een kijkje in gegevens van vorig jaar

 

Kijk naar historische gegevens om te zien wat werkte en wat niet. Gebruik de rapporten om herbruikbare trefwoorden, beste presteerders, biedverhogingen en andere prestatiestatistieken te vinden. 

 

Het is erg belangrijk dat je deze inzichten gebruikt om het maximale uit je budget te halen.

 

6. Analyseer de gezondheid van je feed

 

Als je niet weet waar te beginnen, zijn er tal van gebieden waar verbeteringen een onmiddellijke invloed kunnen hebben op de prestatie van de Shopping campagne. Probeer dus voor het gladstrijken van je feedverbeteringsstrategie het volgende te weten te komen:

 

 • Zijn je producttitels zoekvriendelijk, en zullen ze clicks opleveren?
 • Gebruik je alle juiste zoekwoorden in de beschrijving?
 • Zijn je prijzen nauwkeurig en bijgewerkt?

 

Zorg ervoor dat de prijzen in de feed gelijkaardig zijn aan deze op de landingpagina van het product, en er geen waarden van 0 EUR aanwezig zijn.

 

 • Heb je je producten in detail gecategoriseerd?
 • Zijn de gegevens nauwkeurig?

 

Zorg ervoor dat alle niet-voorradige artikelen behandeld worden met uitsluitingsregels, en dien regelmatig feedupdates in.

 

7. Geef prioriteit aan je feedverbeteringen

 

Je hebt een lijst gemaakt met de producten die aan verbetering toe zijn, en nu merk je net dat je er maar een deel van kunt doen.

 

Als schaalbaarheid een probleem is, verfijn je parameters dan verder. Terwijl je je nog steeds richt op je top 10-20%, richt je op de feedverbeteringen die de grootste invloed hebben op je producttitels, omschrijvingen, en de frequentie van je feedupdates.

 

8. Verbeter je producttitels

 

Verbeteringen aan titels op Google Shopping aanbrengen kan vrij uitdagend lijken. Vooral wanneer je niet meteen positieve resultaten opmerkt. Geduld is echter een van de vele belangrijke factoren voor effectieve titels.  

 

Hier zijn enkele andere snelle tips om je titels te verbeteren:

 • Maak automatisatie regels aan voor titels op basis van de verticaal van elk product
 • Probeer de taal van je klanten over te nemen bij het schrijven van titels. De volgorde van woorden doet ertoe. "Witte jas" is niet noodzakelijk hetzelfde als "jas wit"
 • Het merk moet eerst vermeld worden in de titelstructuur. De enige uitzondering is wanneer men regelmatig naar het merk zoekt. In dat geval moet het naar het midden of het einde van de titel verplaatst worden

 

 

NL_Infographic

 

 

9. Verbeter je beschrijvingen

 

Volledige beschrijvingen moeten aanvullende belangrijke informatie bevatten over de producten, die nieuw verkeer helpt aantrekken.

 

Optimaliseer je beschrijvingen door inzichten te gebruiken van shopping zoekterm rapporten & keyword research tools. Met de verzamelde inzichten kun je je nieuw verworven kennis gebruiken om je beschrijvingen opnieuw te creëren. Op die manier hebben ze meer kans om overeen te komen met zoektermen die hoog verkeer opleveren.

 

 

high_quality_description

 

 

 

De gegevens die je moet toevoegen in de productbeschrijving bestaan uit: merk, producttype, maat, vorm, patroon, structuur, materiaal, leeftijdscategorie, speciale kenmerken en technische informatie.

 

10. Verhoog de frequentie van feedupdates

 

Een feedupdate elke 24 uur is een van de beste werkwijzen geworden voor online winkeliers. Voor Black Friday en de feestdagen zijn regelmatige updates tijdens de dag van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je geen kansen mist.

 

Je kunt overdag updates indienen met de update voor de online productvoorraad. Dit moet gebeuren voor de volgende wijzigingen van gegevens: prijzen, beschikbaarheid, uitverkoopprijs en startdatum uitverkoopprijs.

 

Er zijn meerdere soorten feeds die je kunt gebruiken in je Google Shopping campagnes, en daarom moet je zorgvuldig overwegen welke het nuttigst is voor jou.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Black Friday 2020 verschillendWaarom wordt Black Friday 2020 verschillend?
 

Sommige experten zeggen dat Black Friday zoals we het kennen, niet kan bestaan in een wereld met of na een pandemie.

 

Het consumentengedrag kan wijzigen, maar de aankooppatronen kunnen behouden blijven

 

Met social distancing als de normale gang van zaken is het moeilijk om kopers voor te stellen die dit jaar naast elkaar over de stoep kuieren. En het is nog moeilijker om je winkels vol enthousiaste klanten voor te stellen.

 

In de afgelopen jaren is Black Friday naar online kanalen verhuisd, samen met Cyber Monday voor een weekendevenement. Er wordt verwacht dat de pandemie deze transitie verder zal versterken.

 

Terwijl klanten zich voornamelijk richtten op de aankoop van essentiële goederen tijdens de pandemie, wordt er nog steeds een grote interesse in kledij en juwelen voorspeld.

 

Consumenten kunnen ook zin krijgen in traditionele Black Friday-categorieën zoals computers. Deze kortingen zijn aantrekkelijk als we kijken hoe noodzakelijk laptops zijn geworden wanneer mensen over de hele wereld werken, leren en zich virtueel engageren vanuit huis.

 

Er is een hoger aantal consumenten online gemigreerd

 

Vorig jaar spendeerden klanten $20 miljard op Black Friday en $30 miljard op Cyber ​​Monday. Met het stijgende gebruik van online winkels op dit moment, is de kans groot dat 2020 een groot jaar wordt voor e-commerce.

 

Wat kunnen we dus verwachten in 2020?

 

 • Er wordt verwacht dat tot 30% van de wereldwijde detailhandel via digitale kanalen zal verlopen tijdens de aankomende feestdagen.
 • 41% van de Black Friday-consumenten die gewoonlijk persoonlijk naar de winkel gaan, proberen dit jaar andere methoden.
 • Winkelaars plannen niet om minder uit te geven aan het winkelen tijdens de feestdagen van 2020, dan in 2019
 • 72% van de klanten plant om deze feestdagen meer online te winkelen

 

De feestdagen beginnen vroeger

 

Black Friday wordt mogelijk een verlengde periode, in plaats van een enkele uitverkoopdag, zegt Michael Brown, partner in de consumentenpraktijk van Kearney.

 

“Ik denk dat we echt niet aan Black Friday moeten denken, maar meer moeten nadenken over wanneer de lancering van de feestdagen begint. Ik denk dat verkopers deze mee moeten terugtrekken naar 1 november”

Michael Brown - partner in de consumentenpraktijk van Kearney, 

een consultant in globale strategie en management.

 

Prime Day werd verhuisd

 

Amazon verhuisde Prime Day dit jaar, met de hoop winkeliers te helpen. In plaats van het gebruikelijk evenement in juni, vond het plaats op 13 en 14 oktober. Vorig jaar genereerde Prime Day een geschatte $7,16 miljard aan verkopen.

 

Na maanden uitstel lopen Prime Day-deals uiteindelijk rechtstreeks over in de Black Friday-deals. Black Friday kan als vanaf 26 oktober starten, met vroege deals ergens midden november, volgens rapporten van Tamebay.

 

Niet enkel Amazon maakt gebruik van hun grootste uitverkoop van het jaar, maar ook Walmart en Best Buy hebben beide hun geplande novemberdeals in werking doen treden.

 

De meeste fysieke winkels sluiten

 

De meeste fysieke winkels zullen gesloten zijn vanwege de COVID-pandemie, waarbij verkopen online verhuizen. 

 

Er bestaat nog steeds grote onzekerheid in de traditionele handelsomgeving. Vele winkels geven momenteel prioriteit aan online winkelen als een alternatief, maar maken zich nog steeds op om aanzienlijk minder te verdienen dan ze gewoonlijk zouden gedaan hebben in deze tijd van het jaar.

 

Terug naar boven of Download de Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie

 


Besluit


Deze Black Friday wordt ongetwijfeld uniek. Terwijl landen proberen begrijpen hoe veilig ondernemingen te openen, moeten winkeliers en merken hun marketingstrategieën voor de feestdagen aanpassen aan de recentste trends onder consumenten.

 

Als winkelier is het van vitaal belang om waakzaam te blijven en je op je strategie te focussen. Plannen en aanpassen wordt essentieel voor het succes van bedrijven. Nieuwe behoeften van klanten creëren een vraag naar innovatie.

 

Met de dreiging van de pandemie kunnen vele bedrijven zich richten op verdedigende maatregelen. Maar tijdens een uitverkoopperiode die een dergelijke substantiële interesse van consumenten opwekt, is de aanval mogelijk de beste strategie. Op die manier haal je het maximale uit de nieuwe golf van online opportuniteit.

 


New Call-to-action

Met    gemaakt door   DataFeedWatch

Schrijf voor Ons