<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Price Watch Beta nu beschikbaar!

Inhoud

 

Price Watch en DataFeedWatch

Hoe werkt het

Voordelen van Price Watch

De toekomst van Price Watch

Hoe schrijf ik me in voor de Beta

Conclusie

 


Price Watch en DataFeedWatch

 

We werken altijd hard aan het uitbreiden van onze diensten en functies, zodat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in deze concurrentiegerichte omgeving d.m.v. onze feedmarketing dienst. Eén van deze uitbreidingen is Price Watch. 

 

Price Watch is een online dienst die het eenvoudig maakt om de markt in kaart te brengen. Op deze manier kun je je prijzen met gemak scherp houden ten opzichte van andere ondernemers.

 

Hoe werkt het?

 

Price Watch is dag en nacht op zoek naar andere ondernemers die dezelfde producten of diensten aanbieden als jij. Deze gegevens worden duidelijk in een tabel gezet zodat je in een mum van tijd precies weet wat andere ondernemers voor dezelfde producten vragen. Het werkt ongeveer zo:

 

  1. Je producten worden geïdentificeerd en vergeleken
  2. We schrappen de prijsgegevens
  3. De gegevens worden gedownload en geordend
  4. De gegevens worden duidelijk weergegeven

 

 

Een-update-over-onze-komende-Price-Watch-service

 

 

We kunnen de producten van je feed identificeren door het GTIN-nummer te vergelijken met die van andere ondernemers op verschillende kanalen, zoals Google Shopping. 

 

Door het GTIN nummer te vergelijken in plaats van productnamen werkt het veel nauwkeuriger. De producten komen namelijk altijd overeen, tenzij jij of een andere ondernemer het verkeerde GTIN nummer gebruikt. 

 

De gegevens worden over de volgende classificaties verdeeld: 

 

  1. Goedkoopste concurrent
  2. 2e en 3e goedkoopste concurrent
  3. Volgende goedkoopste concurrent
  4. Prijs van concurrent
  5. Prijsverschil (percentage of bedrag)
  6. Aantal producten
  7. Positie op Google Aanbiedingen
  8. Hogere en lagere prijzen

 

Een andere handige functie is het filtersysteem. Hiermee kan je kiezen op welke concurrenten de gegevens gesorteerd moeten worden. Dit is erg waardevol als je een bepaald bedrijf in de gaten wilt houden.

 

 

geselecteerde-concurrenten

 

 

Deze gegevens kan je niet alleen online bekijken, maar ook downloaden voor onderweg. Met één druk op de knop staat alles in een CSV-bestand. 

 

Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan Price Watch: denk bijvoorbeeld aan meer classificaties en verkoopkanalen. Price Watch is op dit moment beschikbaar in alle landen waar Google Shopping beschikbaar is.

 

Voordelen van Price Watch

 

Als je online producten verkoopt, dan is het enorm belangrijk om op de hoogte te zijn van de concurrentie. Met Price Watch kan je: 

 

  • Volledig overzicht houden over de markt
  • Je eigen positie bepalen ten opzichte van de competitie
  • Bakken tijd besparen: je hoeft nooit meer handmatig op zoek naar deze gegevens. 
  • Strategieën bedenken gebaseerd op recente gegevens
  • Hoger investeringsrendement

 

 

Terug naar het begin van de pagina of Download de Complete Handleiding voor Data Feed Optimalisatie.

 


De toekomst van Price Watch

 

In maart hebben we een Alpha versie van Price Watch vrijgegeven. Hiermee konden klanten tot wel 1000 verschillende Google Shopping producten van concurrenten bijhouden, met twee updates per week. 

 

De feedback van deze periode hebben we gebruikt voor de Beta versie. Bestaande klanten van DataFeedWatch kunnen Beta toegang aanvragen via hun account.

 

Hoe schrijf je je in?

 

De komende tijd zullen we steeds meer informatie over Price Watch delen op ons blog: denk aan gebruikssituaties en hoe deze tool je investeringsrendement kan verhogen. Dus houd ons blog goed in de gaten voor updates over Price Watch. Als je al klant bij ons bent kan je je nu inschrijven voor Price Watch door op ‘vroegtijdige toegang aanvragen’ te klikken. 

 

 

price-watch

 

 

 

Terug naar het begin van de pagina of Download de Complete Handleiding voor Data Feed Optimalisatie.

 


Conclusie

 

“Kennis is macht” is een spreekwoord die iedereen wel kent. Maar “kennis is alleen macht als je er iets mee kunt doen. Alleen dan is kennis macht”, aldus Daniel Burrus van de New York Times. 

 

Wij van DataFeedWatch geloven daar heilig in. 


Er staan al heel veel functies voor Price Watch op de planning: Prijsmeldingen, herprijzing, directe integratie met webshop-software, ondersteuning voor meerdere verkoopkanalen en nog veel meer. Daarnaast zijn we ook enorm geïnteresseerd in feedback en ideeën van lezers en gebruikers. Ideeën? We zouden het enorm op prijs stellen als je die doorstuurt naar Rahul@DatafeedWatch.com.

 

 

Terug naar het begin van de pagina

 


 

price-watch-beta

 

Het is geen geheim dat kennis over de concurrentie enorm belangrijk is bij het maken van keuzes voor jouw bedrijf. Al helemaal als het gaat om prijzen. 

 

Tenzij je de enige in je sector bent, volgt de concurrentie iedere stap die je bedrijf zet. Ze zijn op zoek naar dingen als: 

 

  • De producten die je verkoopt
  • De prijzen die je vraagt
  • Wat de verzendkosten zijn
  • Hoe de marketing eruit ziet
  • En misschien wordt er zelfs een schatting van je uitgaven gemaakt

 

Elk bedrijf die vergelijkbare producten of diensten verkoopt doet er alles aan om een beetje van jouw marktaandeel te veroveren. Het komt dan ook regelmatig voor dat bedrijven hun prijzen expres iets lager houden dan die van de competitie. Mocht dat ze niet lukken, dan kunnen concurrerende bedrijven andere dingen bedenken om klanten bij je weg te lokken. Misschien verlagen ze de prijzen zo erg dat ze verlies draaien, maar rekenen ze vervolgens extra verzendkosten. Het gebeurt ook soms dat ze een product tegen verlies verkopen in de hoop dat klanten later terugkomen. 


Als je dat niet doet, dan is dat een groot nadeel voor je bedrijf. In de wereld van E-commerce geldt het recht van de sterkste, de rest valt uiteindelijk af. Het is dus enorm belangrijk om de concurrentie voor te blijven, maar hoe doe je dat dan? Het begint allemaal met kennis.

 

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons