<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

23 PPC-experten, 23 zeldzame tactieken, één doel: KICK ADS!

CREATIVITEIT.

 

Omdat opmerkelijke resultaten niet ontstaan door het minutieus opvolgen van een lijst met aanbevolen werkwijzen. Opmerkelijk stamt af van nieuwsgierigheid, voortdurende experimenten, openheid tot het onbekende, en de inspiratie die daarbij komt kijken. Over inspiratie gesproken...

Een Amerikaanse romanschrijver en pionier in commerciële fictie, Jack London, zei ooit:

 

"je kan niet wachten op inspiratie,
je moet er achteraan jagen met een knuppel
"

 

Hier is het beste deel - wij hebben daar al voor jou voor gezorgd! 😉

We vroegen 23 hedendaagse PPC-helden om hun geheime tactieken te delen die je helpen die creatieve vonk over te slaan, en de Google Ads campagnes voor je verkopen (en meer) op weg naar succes te plaatsen.

 

Zet je schrap - tijd voor kicking ads en om naam te maken!

 


 

23 PPC-experten onthullen ongebruikelijke Google Ads werkwijzen voor e-commerce:

 



google-hacks-shopping-campaign-duplicate-id

“Dupliceer product-ID's als zoekwoordvulling en verhoog verkeer”

 Shopping campagnes

 

Zoals velen onder jullie weten, maakt Google voornamelijk gebruik van je producttitels om te bepalen of je product relevant is met waar de potentiële klant naar zoekt, en om het product weer te geven of niet. Google’s algoritme is echter niet perfect. Het maakt geen connectie tussen elk potentieel zoekwoord of zoekterm. Wat belangrijker is, wat als je verschillend wilt bieden voor de onderzijde van de trechter, hoge ROI-voorwaarden ten opzichte van de bovenzijde van de trechter, hoog volume, lage ROI-voorwaarden?


Daarom creëren en gebruiken we een “Dubbele ID-strategie”. 

We dupliceren het product simpelweg in de datafeed, wijzigen het product-ID lichtjes, en optimaliseren vervolgens de nieuwe titel naar de zoekwoorden die we targetten.

 

Pluspunten:

Als resultaat hebben we een nieuwe “Google Shopping Ad” met een hogere relevantie t.o.v. het doelzoekwoord en wellicht een hogere CTR, aangezien de nieuwe titel overeenkomt met de zoekopdracht van de potentiële klant. Deze twee factoren samen leveren gewoonlijk een hogere advertentieweergave en potentieel lagere CPC op. De strategie is gelijkaardig aan de Single Keyword Ad Group (SKAG)-strategie gebruikt voor tekstadvertenties.  

Voorbeeld: Laat ons ervan uitgaan dat je een product had, genaamd “Jack Daniel’s cadeaumand”. Wat als je deze wilt weergeven voor de bovenzijde van de trechter, met zoekopdrachten zoals Cadeaus voor bachelors?

  • Met behulp van de Dubbele ID-strategie kan je een nieuwe advertentie aanmaken met als titel…”Beste cadeauset bachelors - Cadeaumand alcohol”. 
  • Je kunt deze opnieuw dupliceren en een derde advertentie aanmaken met titel… “Cadeaumand pensioen - Jack Daniels cadeauset”. 

 

Minpunten:

De keerzijde? Het vergt heel wat werk.
We gebruiken deze “Dubbele ID-strategie” met campagnes met zoekwoordtargeting (alias campagnes met zoekwoord isolatie). Alle negatieve zoekwoorden en campagnes beheren kan echt een puinhoop worden. Voor een klant hebben we meer dan 2.000 campagnes en advertentiegroepen. 

Terwijl Google hier geen enkel beleid tegen heeft en ons Google-controleteam akkoord gaat, kan Google deze praktijk ook stopzetten (gelijkaardig aan wat Amazon jaren geleden deed). 

Op lange termijn maken de pluspunten de minpunten goed als het aankomt op het verhogen van verkopen en winst.


Terug naar begin || Kurt Prosser op Linkedin | Easton Digital


google-shopping-keyword-script

“Google Shopping Keyword Script -
1 truc die voorkomt dat je Google Shopping advertenties nooit meer niet winstgevend zijn!

Shopping campagnes


Verhoog je conversies met meer dan 578% en win bijna elke veiling.

 

Ik begon deze strategie te gebruiken in het vroege 2019 toen mijn vorige baas me vroeg de Conversies en de ROAS te verhogen, terwijl we ook het budget geleidelijk aan verhoogde. Als je Google Shopping Ads goed genoeg kent, merk je dat meer budget meer irrelevante zoektermen betekent, wat een lager algemeen ROAS met zich meebrengt. 

 

Maar er is overal een oplossing voor, niet? 

 

Een oplossing was Query Sculpting, maar dat had ik al eerder geprobeerd en werkte niet, dus moest ik een andere oplossing vinden. Het wordt het Google Shopping Keyword Script van BrainLabs genoemd.

 

In plaats van 3 campagnes aan te maken, zoals je normaal zou doen als je gebruik maakt van query sculpting, maak je slechts twee campagnes aan:

  • 1 ruime campagne
    vangt alle ruime zoektermen die kunnen verschijnen en mogelijk tot een conversie kunnen leiden
  • 1 precisiecampagne
    richt zich enkel op historische zoektermen die succesvol waren. 

 

Laat ons ervan uitgaan dat een zoekterm niet overeenkomt met jouw precisiecampagne. Deze wordt uitgesloten als een woordgroep, wat je campagne elke dag relevanter maakt. Het interessantste deel van deze campagne-opzet is de vraag: “Welke zoekwoorden kies ik voor mijn precisiecampagne?”

 

Als je erg winstgevende campagnes wilt creëren van nul af, moet je een zoektermrapport opstellen met je beste historische zoekwoorden en filteren op ROAS of Conversies. Andere opties zijn het filteren op Vertoningen, CTR, enz.

 

Pluspunten:

  • Een eenvoudiger alternatief voor query sculpting
    Als je momenteel moeite hebt met query sculpting, moet je dit proberen. Query sculpting werkt geweldig voor grote merken, maar niet voor kleinere. Het is ook heel wat minder werk.
  • Resultaten!
    Als je minder producten wilt adverteren, is deze strategie een mirakel voor jou. Het grootste deel van de tijd bereik je Vertoningspercentages tussen 40 en 80%, terwijl je erg relevant en winstgevend bent.

 

Minpunten:

  • Het enige nadeel is dat het script niet dieper kan ingaan op de Shopping-campagne, maar er bestaan nog steeds enkele mogelijkheden om dit te bereiken. Mogelijk lees je er spoedig over in een andere publicatie.

Terug naar begin || Arnas Klasauskas op Linkedin | EAT MY ADS


price-scraping-google-shopping“Wordt competitief met prijs scrapes.”

Shopping campagnes

 

Weten wanneer je meer kans hebt om een veiling te winnen, kan je die concurrentie bieden die je nodig hebt en je omzet en rendement op advertentie-uitgaven drastisch verbeteren! 

Door regels in te stellen via aangepaste labels, ben ik erin geslaagd meer budget toe te kennen aan producten waarvan ik weet dat ze converteren, in plaats van advertentie-uitgaven te verspillen of Google het giswerk te laten doen. 

Ik heb een strategie in 3 fasen gecreëerd om producten te isoleren in aparte campagnes op basis van zwak, goed of uitstekende prijs t.o.v. onze voornaamste concurrenten


Na het uitvoeren van een test over de voorbije 6 maanden, zag ik een toename van 33% qua conversieratio op onze 'uitstekende' producten. Daar ken ik nu 70% van het budget aan toe om de omzet te maximaliseren. Uiteraard lopen de andere campagnes nog steeds, maar met een lager vertoningsaandeel om een uitstekende zichtbaarheid van de winnende producten te garanderen. 


Om ervoor te zorgen dat de best presterende producten die mogelijk in de 'zwak'-campagne belanden nog steeds zichtbaarheid verkrijgen als ze goed presteren, maak ik aparte regels om ze een duwtje in de rug te geven in een ander gebied. Win-win!


Pluspunten: 

Deze strategie elimineert giswerk en stelt je in staat om je budget toe te kennen aan producten waarvan je weet dat ze werken.

 

Minpunten: 

Je geeft enkel de hoogte prioriteit aan goed geprijsde producten, maar het vangnet is hier het creëren van een andere regel om de best presterende producten een duwtje te geven of andere signalen te gebruiken. Je kunt ook de ROAS-instellingen lichtjes verlagen naar 'zwak' geprijsde producten om te leren of deze nog steeds potentieel hebben.

 

Terug naar begin || Dan Rospedzihowski op Linkedin | K2 Digital


force-bold-text-google-search“Val vet op tussen de concurrenten op SERP

Zoekcampagnes

 

Een snelle tip om op te vallen tussen je concurrenten is belangrijke zoekwoorden vetgedrukt in je Google Search advertentieteksten te plaatsen!


Google ondersteunt dit standaard niet, maar er bestaat een geheime manier om tekst in je advertenties vetgedrukt te maken, zodat je concurrenten zich afvragen hoe je dit doet. Dit toepassen op je advertenties doet het eruitzien alsof Google gekozen heeft om de zoekwoorden in de advertentie te benadrukken. In vergelijking met advertenties die er geen gebruik van maken, blinken de jouwe uit. 


Om tekst in je advertentie vet te maken:

1) Bezoek simpelweg adtools.org en voer de zoekwoorden in die je vet wilt maken.

2) Kopieer de nieuw verkregen vetgedrukte tekst en voeg deze in je advertenties in. 


Van zodra je advertenties lopen, merk je dat deze van jou, in tegenstelling tot gewone advertenties, de aandacht van zoekers trekt naar de belangrijke informatie met vetgedrukte tekst. Ideaal gezien kies je belangrijke zoekwoorden die relevant zijn voor de advertentie, maar je kan ook kenmerken, specificaties of CTA's vet maken.

 

Pluspunten: 

Trekt de aandacht van gebruikers naar specifieke zoekwoorden in de advertentie, en het lijkt alsof Google deze benadrukt. Helpt je onderscheiden van de massa.

 

Minpunten: 

Nog geen minpunten gehoord op dit moment, maar in het slechtste geval kan Google je advertenties met vetgedrukte woorden afkeuren. Om dit te herstellen, bewerk je de advertenties gewoon en verwijder je de vetgedrukte tekst.

 

Terug naar begin || Sam Carr op LinkedIn | PPC Protect

poas-roas-google-campaigns“POAS over ROAS.
Tracking heruitvinden om de echte waarde van online adverteren te meten

Shopping- & Zoekcampagnes


Winkeliers beheren hun reclame gewoonlijk op basis van rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) als hun voornaamste KPI. Een belangrijk nadeel hiervan is dat het productaanbod vaak enorm varieert qua winstmarge. Met een ROAS-doel op basis van de gemiddelde winstmarge betalen winkeliers uiteindelijk meer aan advertentiekosten dan wat ze verdienen op bepaalde producten. 

Sommigen bestrijden dit met aparte campagnes en gevarieerde ROAS-doelen. Er blijft echter een probleem: zoekwoorden die converteren kunnen het gevolg zijn van verkopen uit producten anders dan verwacht.

 

Je moet de manier waarop je aan waarden bijhoudt en meet, heruitvinden. 

 

Door je bijgehouden waarde te wijzigen, kun je jouw voornaamste KPI-focus omschakelen naar POAS (winst op advertentie-uitgaven). POAS vertelt je of je geld verdient op je online reclame of niet. Een POAS van 1.0 betekent dus dat je break-even bent. POAS-statistieken raken automatisch in evenwicht nadat je conversievolume stijgt. 

 

Stel dat een zoekwoord 100 keer converteert en 125 producten verkoopt: 

  • 80% heeft een winst van €50, 
  • 12% heeft een winst van €45, 
  • 8% heeft een winst van €20. 

 

Je gemiddelde winst per winkelmandje is: (0,80 x 50) + (0,12 x 45) + (0,08 x 20) = €47. Om break-even te zijn moet je dus in plaats van €50 te betalen per conversie (omdat je verwacht dat het zoekwoord enkel het product met een €50 marge verkoopt), slechts €47 betalen. Houd er rekening mee dat andere producten je winst omlaaghalen.


Schaal je PPC-investering van hieruit veilig omhoog terwijl je de winstgevendheid onder controle houdt.

 

Pluspunten: 

  • Met tracking geïnstalleerd via Google Analytics kun je ook de winstgevendheid van je andere kanalen evalueren.
  • Het kan naast traditionele omzettracking draaien in Google Ads, als een conversiedoel niet inbegrepen in de conversiekolom. Je kunt POAS tot op het zoekwoordniveau analyseren alvorens erop te bieden.
  • Winsttracking werkt naadloos met Google Doel-ROAS (plaats gewoon je POAS-doel van zodra de waardetracking is gewijzigd).
  • Budget/biedingen worden weggeschoven van producten met een lage marge, in de richting van producten met een hoge marge. Dit kan zich vertalen in besparingen op advertentiekosten, hogere winst, of beide.

 

Minpunten:

  • Van zodra je je conversiekolom omschakelt om winst te bevatten, wordt het vergelijken van periodes op basis van de Google Ads-grafieken moeilijk. Door op conversie-actie te segmenteren en 'alle conversies' te exporteren, zijn alle gegevens nog steeds beschikbaar/vergelijkbaar.
  • Als je productaanbod niet enorm varieert qua winstmarge, haal je hier geen grote inzichten uit.

 

Terug naar begin || Thomas Byskov Madsen op Linkedin | DEPT Agency

 


blacklisted-ids-google-shopping“Komen je product-ID's op de zwarte lijst te staan?”

Shopping campagnes

 

Google's richtlijnen zeggen dat het product-ID "ons helpt alle productspecifieke informatie op te halen, en gebruikt wordt om de prestatiegeschiedenis van het product in Merchant Center (MC) en Google Ads bij te houden. Als je het ID wijzigt, overschrijf je jouw product en zijn geschiedenis". Dit houdt in dat Google een record heeft van de prestatie van elk product in MC. 

Om dit te bevestigen heeft Google Merchant Center Support openbaar verklaard in een oproep dat ze product-ID's op een 'witte lijst' kunnen zetten, zodat overtredingen gemarkeerd door hun automatisch weigeringssysteem genegeerd worden.

 

Na enkele gefrustreerde dagen om het product van een klant goedgekeurd te krijgen door nieuwe titels, omschrijvingen en andere attributen te testen, testte ik het indienen van de originele attributen onder een nieuw product-ID. 

Het werd meteen goedgekeurd!

 

De beste methode die ik hiervoor ontdekte was het importeren van productgegevens in een Google Sheet en vervolgens '-1' toe te voegen aan het bestaande product-ID.

Als je product nog steeds afgekeurd wordt, heb je nog steeds een voordelige positie om enkele redenen:

  • Je kunt snel en gemakkelijk attributen bewerken in Google Sheets
  • Je kunt de historiek van gemaakte wijzigingen aan een Google Sheet bekijken zodat je kunt controleren welke wijzigingen als getest werden.
  • De originele geschiedenis van het product-ID in het Merchant Center wordt niet beïnvloed door je verdere tests en afkeuringen.

 

Pluspunten: 

Beter goedkeuringspercentage voor producten.

Minpunten: 

Er zijn enkele redenen waarom Google een product weigert. Afhankelijk van de ernst en regelmaat waarmee je dit beleid schendt, kan Google het product afkeuren. In het slechtste geval schort Google je Merchant Center-account op. Ze geven geen exacte limiet op, maar het is logisch aan te nemen dat, hoe meer je test en afgekeurd wordt, hoe groter het risico dat je met deze gevolgen wordt geconfronteerd. Hetzelfde product onder een verschillend product-ID indienen gaat in tegen Google's aanbevolen werkwijzen.

 

Terug naar begin || Joshua Uebergang op Linkedin | Digital Darts | Google Shopping For Shopify: The Definitive Guide



phone-orders-revenue-google-campaigns“Track omzet van bestellingen per telefoon in de Google Ads-interface

Zoek- & Shopping-campagnes


E-commercecampagnes moeten geoptimaliseerd worden om je winst te maximaliseren aan je doel-ROAS, en het is dus van groot belang om elke dollar omzet gegenereerd door je campagnes, bij te houden.

 

Gebruik een systeem voor het bijhouden van oproepen, en neem telefoonoproepen op van mensen die op Google-advertenties klikten, annoteer de omzet van elke telefonisch geplaatste bestelling, en gebruik offline conversietracking om deze conversiewaarde opnieuw in de Google Ads-interface te importeren.

Voor meer informatie over het instellen van Google Ads offline conversies bijhouden, klik hier.

 

Pluspunten:

Door deze omzetgegevens als conversiewaarde in Google Ads te importeren, kunnen we rekening houden met deze waarde voor geautomatiseerde biedstrategieën en focussen op de zoekwoorden, producten en doelgroepen die deze omzet genererende telefoonoproepen aandrijven.


We hebben bijvoorbeeld $33.604,01 omzet bijgehouden van telefoontjes voor een van onze klanten, en konden deze importeren in hun Google Ads-account, waardoor de totale omzet die we voor hen bijhielden neerkwam op 12%. Hierdoor steeg hun ROAS van 357% tot 405%, waardoor we agressiever kunnen bieden en meer omzet kunnen genereren.

 

Minpunten:

Het neemt tijd en middelen in beslag om elke telefoonoproep te beluisteren, te noteren hoeveel omzet er werd gegenereerd, en deze gegevens opnieuw in de Google Ads-interface te importeren. 

 

Terug naar begin || John Horn op Linkedin | StubGroup Advertising


DSA-exclusion-tactic“DSA-uitsluitingstactiek om verspilde reclamedollars te besparen”

Zoekcampagnes

 

Een campagne met dynamische zoekadvertenties (DSA) draaien is naar mijn mening een must-have voor webwinkels. Ze kunnen bijdragen aan goedkoop verkeer, nieuwe zoekwoorden, en veel meer.

Maar waarom je productfeed niet gebruiken om verkeer te vermijden naar productpagina's met producten die niet voorradig zijn?

  1. Door simpelweg een datafeedtool te gebruiken (zoals DataFeedWatch), kun je een aangepaste feed maken met een pagina-URL en een aangepast label dat de voorraadstatus aangeeft.
  2. Upload je feed in je bedrijfsgegevens, en activeer deze in de DSA-campagne.
  3. In je campagne stel je nu een regel in om pagina's van de feed uit te sluiten waar het aangepaste label gelijk is aan "niet voorradig" (als je het beschikbaarheidslabel zelf overnam).

Opmerkingen:

  • Als het aankomt op producttitels en paginatitels vertrouwen op goed geoptimaliseerde pagina's DSA's om de juiste zoekopdracht te kunnen vinden voor het product.
  • Onthoud om CMS-pagina's of andere pagina's die niet conversiegericht zijn, handmatig uit te sluiten.

 

Pluspunten: 

Je wilt geen slechte ervaring leveren door een product te promoten dat niet gekocht kan worden. Deze handige truc van 10 minuten kan voorkomen dat je DSA-campagne dit doet.

 

Minpunten: 

Misschien mis je enkele aankopen, maar dat hangt af van de wil van gebruikers om een alternatief product te kopen dan waar ze naar op zoek waren, en de capaciteit van de winkel om gerichte productaanbevelingen te geven op de landingspagina. 

 

Terug naar begin || Jacob Madsen op Linkedin | River Onlin

 


custom-label-optimization-google-shopping

“Aangepaste labels...een verhaal van niet-marginaal belang”

Shopping campagnes


De sweet spot bereiken met je Shopping Ads-winstegevendheid & kunnen groeien zonder in te boeten op ROI heeft veel te maken met het stellen van de juiste vragen.

Neem je conversies onder een microscoop, en je ontdekt wellicht dat niet elke verkoop je portemonnee ten goede komt. 

Daarom is het verschuiven van de mentaliteit van 'hoe verkoop ik meer?' naar 'hoe maak ik meer winst?' zo cruciaal bij het opschalen van je advertentiebudget.

 

Voorbeeld

Je hebt een Shopping-campagne van een kledingwinkel opgedeeld per categorie om je biedingen aan te passen. Dit laat je uiteindelijk achter met een bod voor alle schoenen, nog een bod voor alle accessoires, enzovoorts. 

 

Heb je er nu rekening mee gehouden dat elke categorie producten kan bevatten die aanzienlijk variëren qua winstmarge? 

 

Zelfs als je een positieve ROI op een productgroep in het algemeen hebt, kan je te veel betalen voor specifieke segmenten ervan. Laat ons enkele cijfers als voorbeeld gebruiken:


CPA-product-gross-margin

Besluit? Je moet $5 afgeven bij elke verkoop van een paar goedkope schoenen. Dat is allesbehalve winstgevend.

 

Hier is een eenvoudige truc om dit te verhelpen: gebruik aangepaste labels om de informatie over je brutomarge in je campagne te importeren voor geoptimaliseerde biedingen. 

  1. Voeg margegegevens toe aan je feed door ze samen te voegen met je voornaamste datafeedbron. Of bereken het rechtstreeks in je feed als deze als item_cost-informatie bevat.
  2. Maak regels aan om een aangepast label op basis van marge toe te wijzen (een voorbeeldwaarde “marge $10-$15”)
  3. Verdeel de campagne onder met behulp van je nieuw aangemaakte aangepaste label en pas de biedingen overeenkomstig aan.


Pluspunten:

Geen overbieden of onderbieden meer! Het helpt je de winstgevendheid van je Shopping-advertenties aanzienlijk verhogen

 

Minpunten:

Je moet toegang hebben tot winstmargegegevens of een formule om deze te berekenen om deze strategie te benutten. Als alternatief kun je, als je bekend bent met de margewaarden over het productaanbod van je klant, een algemene indeling gebruiken: 'hoge marge', 'lage marge', 'gemiddelde marge'.

 

Terug naar begin || Jacques van der Wilt op Linkedin | DataFeedWatch



CPA-targeting-instead-of-roas

"Gebruik bieden via doel-CPA in plaats van doel-ROAS"

 

Als e-commerce adverteerder geef je wellicht meer om ROAS dan om CPA, en de titel hierboven kan je dus wat afschrikken. Toch geloof ik dat er twee scenario's bestaan waar e-commerce adverteerders voordeel kunnen halen uit het gebruik van Slim Bieden met doel-CPA in plaats van doel-ROAS.

 

Pluspunten:

Het kan een succesvolle strategie blijken te zijn in de volgende scenario's:

  1. Onvoorspelbare gegevens bestelwaarde.
    Het eerste scenario treft men aan in dit geweldige webinar van Brad Geddes: When Best Practices fail. Tussen 12 en 16 minuten toont hij een geval van een e-commerce adverteerder waar het doel-CPA zowel handmatige als doel-ROAS biedingen overtreft.
    De reden hiervan was dat de gemiddelde bestelwaarde sterk varieerde per zoekwoord op een onvoorspelbare manier. Aangezien een geautomatiseerde bieding het best werkt wanneer de gegevens voorspelbaar zijn, resulteerde het omschakelen naar doel-CPA (die de gemiddelde bestelwaarde negeert) in een betere ROAS en meer bestellingen per maand
  2. Laag maandelijks conversievolume.
    Ook al worden ‘de machines’ beter in het werken met schaarse gegevens, raadt Google nog steeds een minimum van 50 conversies in de afgelopen 30 dagen aan voor het bieden met doel-ROAS.
    Als je campagnes dus minder dan 100 conversies per maand hebben, is het absoluut de moeite waard om te bieden volgens doel-CPA, aangezien deze strategie mirakels kan verrichten met lagere volumes.


Hoe je ROAS-doel omzetten in een CPA-doel?
Als een van de bovenstaande voor jou geldt, bestaat de volgende stap uit het omzetten van je ROAS-doel in een CPA-doel. Dit is relatief gemakkelijk door de volgende formule te gebruiken:

Gemiddelde bestelwaarde / doel-ROAS = doel-CPA

 

Als je gemiddelde bestelwaarde dus $100 bedraagt en je doel-ROAS 5,0 is (of 500%), dan is je doel-CPA $100 / 5 = $20.

 

Minpunten:

Je moet voorzichtig te werk gaan: Zoals gezegd geeft het doel-CPA niet om de gemiddelde bestelwaarde. Elke conversie is even waardevol. Als je deze tactiek dus gebruikt, zorg er dan voor dat het ingegeven doel-CPA uitgelijnd wordt met de gemiddelde bestelwaarde en doel-ROAS van de onderliggende producten. En uiteraard kun je gebruik maken van verschillende doel-CPA's om dit te weerspiegelen.

Terug naar begin || Wijnand Meijer op Linkedin | TrueClicks


youtube-tactics-ecommerce

"Kies selectief de beste YouTube-video's voor je advertenties!"

 

Hoe vaak heb je al gehoord dat “YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld is”?

Wellicht veel te vaak.

YouTube gebruiken kan je doelgroep vergroten, verkeer naar je website drijven, en je bedrijf helpen gevonden worden door de mensen die interesse hebben in je product of dienst.

Uitvissen in welke video's je je advertenties moet plaatsen, kan lastig zijn, ermee rekening houdend dat er elke minuut ongeveer 500 uur aan video wordt geüpload! Bovendien is het, in tegenstelling tot Zoeken, niet mogelijk om zoekwoorden te kopen.

Je kunt aan “video remarketing” doen, en advertenties tonen aan mensen die je video's of YouTube-kanaal als gezien hebben, maar YouTube aan het werk zetten voorbij merkontwikkeling, vanuit een prestatie-opzicht, is moeilijk.

 

Bij Booster Box hebben we een script samengesteld om de meest relevante video's te identificeren. Hoe?

1) We analyseren elk apart zoekwoord dat goed presteert op Zoeken.

2) Vervolgens plaatsen we elk van deze zoekwoorden in YouTube en onttrekken we elke specifieke YT video-identificatie, waarbij we effectief selectief enkel de video's kiezen die echt relevant zijn voor de gebruiker. 

 

Pluspunten:

Door elk apart zoekwoord dat goed presteert op Zoeken in YouTube in te voeren, identificeren we automatisch de plaatsingen die YouTube weergeeft en richten we ons enkel op deze. Het resultaat?

Je advertentie verschijnt enkel bij de gebruikers die echt interesse hebben in je product of dienst. Deze slaan de advertentie wellicht niet over, zodat je geld kan verdienen via YouTube.

Laat ons een voorbeeld nemen om dit makkelijker te begrijpen:

Stel je voor dat een gebruiker een video over "skiën in Aspen" gaat bekijken. Als je een hotel hebt in Aspen, wil je voor deze gebruiker verschijnen. Door de Cherry Picker te gebruiken toon je de juiste advertentie aan de juiste gebruiker op het juiste moment.

 

Minpunten:

Dit is een moeilijke opgave aangezien er geen negatieve resultaten of risico's zijn - zelfs het script is gratis!

 

Terug naar begin || Gianluca Binelli op LinkedIn | Booster Box

 


smart-shopping-campaigns-granularity

"Haal het beste uit automatisatie terwijl je de controle behoudt!"

Shopping-campagnes


PPC-experts hielden van gedetailleerde accountstructuren voor de extra controle die ze boden over bieding en targeting. Maar zijn de gedetailleerde accounts met de opmars van automatisatie iets uit het verleden geworden? 

Sommige adverteerders kunnen tevreden zijn met de gematigde resultaten uit een enkele Smart Shopping-campagne, maar als je dit leest, streef je wellicht naar meer. Als dit het geval is, kunnen de details de weegschaal terug in jouw voordeel doen kantelen.

 

Om voordeel te halen uit Google-automatisatie (in de vorm van Smart Shopping-campagnes), EN voor te blijven op concurrenten, creëer je simpelweg meerdere Smart Shopping-campagnes.


Bijvoorbeeld een campagne voor elk bereik aan winstmarges.


1) Voeg een margebereik toe aan de velden met aangepaste labels.

2) Splits je producten vervolgens op volgens deze labels in hun overeenkomstige campagnes.

 

Het voordeel is dat je nu een doel-ROAS op basis van hun winstgevendheidsdoelen kunt instellen voor elke campagne. Wie houdt er niet van winst in plaats van enkel rendement op advertentie-uitgaven?

 

Met tools zoals DataFeedWatch en Optmyzr is het zelfs mogelijk om deze methode te automatiseren. Het komt erop neer dan je lichte automatisaties kunt instellen die je in Google's gesofisticeerde en moeilijk te kopiëren automatisaties via machinaal leren kunt voeden. We noemen dit Automation Layering, en het is fundamenteel voor een succesvolle PPC in een wereld van AI.

 

Ditzelfde principe kan ook op gewone Shopping-campagnes toegepast worden, wat je verdere controle geeft over het toekennen van budget tussen kanalen (bijv. Remarketing, Display, YouTube), en targeting via negatieve zoekwoorden.

 

Pluspunten: 

  • Combineert het besparen van tijd door automatisatie met nog steeds aanvullende controle
  • Gebruikt je bedrijfsgegevens om campagnes te optimaliseren
  • Stelt je in staat om winstgevendheid te bereiken in plaats van ROAS

Minpunten: 

  • Iets meer werk om in te stellen, maar wordt makkelijker gemaakt door het gebruik van tools
  • Als het toegepast wordt op Smart Shopping, krijg je nog steeds geen inzicht in zoekopdrachten waarvoor je advertenties getoond worden, of kosten opgedeeld tussen Remarketing, Zoeken en Display.

 

Terug naar begin || Frederick Vallaeys op LinkedIn | Optmyzr


search-campaigns-quality-traffic“Optimaliseer voor kwalitatief verkeer in plaats van verkoop/ROAS”

Zoekcampagnes

 

Voor de meeste adverteerders gaat zoekmarketing voornamelijk over het aandrijven van mazimale verkopen en ROI. Het directe, meetbare rendement van elke click op een advertentie is een van de duidelijkste USP'd van SEM. Enkel focussen op directe verkopen betekent echter dat je heel wat potentieel relevant verkeer mist. Gebruikers die nu niet meteen converteren kunnen in de toekomst waardevolle klanten worden.

 

Voor adverteerders die op zoek zijn naar meer groei of zij die (nog) niet voldoende conversies hebben om efficiënt automatisch te bieden, is het vinden van nieuwe relevante gebruikers een belangrijke doelstelling. Door een kwalitatieve sessie als conversie te beschouwen, of misschien zelfs door een geldwaarde aan specifieke sessies toe te wijzen, kunnen we Google’s slim bieden gebruiken om meer relevant verkeer te verkrijgen voor onze media-investering.

 

Een kwalitatieve sessie (die voorkomt uit een relevante click) kan het volgende zijn:

  • een sessie zonder bounce, 
  • een weergave van een productpagina, 
  • iets toevoegen aan het winkelkarretje, 
  • of iets anders (in wezen micro-conversies). 

 

Van zodra de conversie bepaald wordt, kunnen we in de Google Ads-instellingen opgeven welke campagnes kwalitatief verkeer moeten gebruiken als hun voornaamste conversiedoel. Een waarde toekennen aan een micro-conversie is uiteraard gebaseerd op enkele veronderstellingen, maar dit is nog steeds beter dan gewoon te optimaliseren voor clicks of je enkel te richten op verkopen op korte termijn.


Pluspunten: 

Verkopers die bereid zijn niet enkel te investeren in verkopen, maar ook in het verkrijgen van relevant verkeer, neigen grotere winsten te behalen op lange termijn. Dit betekent meer zoekopdrachten naar het merk, en meer direct en organisch verkeer. Het betekent ook ROAS op korte termijn opofferen voor een betere ROAS op lange termijn. De tijdlijn hier gaat eerder over kwartalen en jaren, dan dagen of maanden.


Minpunten: 

De tactiek genereert wellicht geen verkopen op korte termijn, en werkt niet gegarandeerd. Er moet een stevige onderbouwing zijn om op te volgen, zodat de hoeveelheid terugkerende gebruikers na verloop van tijd stijgt. In hoge CPC-verticals zijn er vaak meer kostenefficiënte manieren om verkeer aan te drijven dan zoeken (de definitie van een kwalitatieve sessie wijzigt echter niet).

 

Terug naar begin || Joel Florén op Linkedin | Keybroker


google-experiments-tactics-ecommerce

“Test, leer, pas aan → herhaal!
De kracht van Google Ads-experimenten

Zoek- en Display-campagnes

 

Heb je je ooit afgevraagd of je Google Ads-tactiek de beste oplossing is voor je bedrijf? Vele PPC-experts neigen te vertrouwen op een interne campagnestructuur opgebouwd voor jaren. Maar soms vertrouw je blind in een manier van werken jaren geleden, terwijl dit vandaag mogelijk niet de beste oplossing is. 

Google implementeerde recent een over het hoofd geziene functie Google Ads-experimenten. Deze functie biedt je de mogelijkheid om bijna alles te testen in je campagnestructuur. Splittest tussen advertenties, campagnestructuur, biedstrategie, zoekwoorden, negatieve zoekwoorden, enz.

 

Pluspunten: 

Experimenten in Google Ads zijn erg relevant voor alle adverteerders. Vooral wanneer je een stelling tegen een andere wilt testen. Bij Novicell hebben we hiervan gebruik gemaakt bij verschillende klanten wanneer we zeker willen zijn dat een nieuwe functie van Google de juiste werkwijze is.


Een voorbeeld kan het uitvoeren van experimenten zijn om te testen of het bedrijf winst kan maken uit het wijzigen van de biedstrategie van handmatig naar slim. ‘Experimenten’ geven ons een meer gekwalificeerd inzicht in de beslissing om de wijzigingen aan onze klanten voor te stellen. 


Een interessante test die we uitvoerden, was om te verifiëren of we Responsieve zoekadvertenties als enige advertentietype moesten gebruiken voor een specifieke klant. De test besloot dat we 48% minder vertoningen verkrijgen, maar een stijging in CTR met 24% en een afname van CPC met 51%

 

google-ads-experiments-results

Minpunten: 

Ik zie geen grote nadelen hier. Als ik een minpunt moet noemen, zou het zijn dat je de helft van je bestaande budget in tests investeert zonder zekerheid of de nieuwe structuur je meer waar voor je geld biedt.

Ik raad ten sterkste aan om ‘Experimenten’ te implementeren in je Google Ads-toolbox. Enkel je creativiteit bepaalt de limiet van welke tests en experimenten je kunt uitvoeren. 

Dus ga vandaag aan de slag!

 

Terug naar begin || Morten Svinth op LinkedIn | Novicell


feed-driven-campaigns-search-ads“Implementatie van aangepaste feed-gedreven tekstadvertenties”

Zoekcampagnes

 

Terwijl verschillende bedrijven op heden de dienst aanbieden voor feed-gedreven zoekadvertenties, was dit enkele jaren niet het geval. E-commercemanagers die automatisch honderden producten wilden adverteren en tegelijkertijd controle over de advertentietekst wilden behouden, moesten op zoek naar op maat gemaakte oplossingen.

Als Easons.com, een leidende boekhandel, was het essentieel om mee met de boekentrends te blijven. Ik realiseerde me dat ik enige vorm van automatisatie nodig had, maar Dynamische zoekadvertentiecampagnes gaven me niet het niveau aan controle waar ik naar op zoek was.


Het commerciële succes van boeken wordt vaak bepaald door de mediadekking die ze krijgen uit onderschrijving van beroemdheden en traditionele media. Aangezien boekentrends aan de snelheid van een tweet bewegen, was het van het grootste belang om mijn zoekadvertenties de meest actuele dekking te geven. 


De oplossing: Ik wilde een systeem dat advertenties kon schrijven voor de meest relevante boeken op elk gegeven moment, en deze prioriteit kon geven. Op hetzelfde moment bleef ik in controle over de advertentietekst zodat ik gebruik kon maken van dwingende berichten en FOMO en meer verkopen kon aandrijven.

 

Via een combinatie van scripts op Google Spreadsheets en Google Tag Manager slaagde ik erin om de meest actuele productgegevens van de website te halen en deze te gebruiken om een doelgerichte productfeed te vullen. 

Met een integratie met Google Analytics kon ik het systeem ook informeren over de laatste verkoopgegevens, zodat de populairste boeken prioriteit kregen. Vervolgens gebruikte ik de productfeed om een zoekadvertentiesjabloon op te stellen, en het dagelijks te uploaden in Google Ads. 

Er werden feedattributen zoals:

  • de boektitel en auteur, 
  • verkoopprijs, 
  • voorraadcijfer, 
  • en verkoopaantallen 

gebruikt om de kopteksten van de advertentie te vullen en de berichten aan te passen.

 

fomo-advertising-ad-exampleurgency-advertising-ad-example

 

Pluspunten:

Dit systeem liet me toe om honderden boeken tegelijk te adverteren, terwijl ik ook de berichten op maat kon aanpassen. Het bleek ongelofelijk succesvol, met een stijging van de omzet en ROAS, respectievelijk +20% en +27%, YoY 2018 t.o.v. 2017.


Minpunten:

Aangepaste oplossingen zoals deze zijn niet altijd bijzonder flexibel en hebben onderhoud nodig. Vandaag zijn er echter meer gesofisticeerde, automatisch feed-gedreven Zoekadvertentie-oplossingen op de markt die dezelfde taak kunnen uitvoeren op grotere schaal en met hogere flexibiliteit.

 

Terug naar begin || Giacomo Iotti op Linkedin | Giacomoiotti.me


in-market-audiences-google-shopping“Dubbel kwalificerend Google Ads-verkeer met in-market doelgroepen”

Zoek- & Shopping-campagnes


Soms heb je zoekcampagnes lopen met een enorme poel aan zoekverkeer. Binnen deze groep zoekenden tref je mensen aan die verder in de trechter zitten (dichter bij een conversie) dan andere. Hoe kun je je dus richten op meer advertentiedollars voor de groep klanten onderin de trechter wanneer ze dezelfde zoekwoorden gebruiken als deze die zich nog steeds bovenaan de verkooptrechter bevinden?

 

We hebben dit aan het werk gezien voor klanten in tal van sectoren, zoals juwelen, onroerend goed, en meer. 

 

Het plan bestaat eruit de creatie te testen van een kopie van een bestaande Zoek- of Shopping-campagne (niet Smart Shopping), en vervolgens enkele van Google’s In-Market doelgroepen te lagen die relevant zijn of goed presteren als aanvullende "targeting"-laag.


Als je wilt zien welke in-market of affiniteitsdoelgroepen goed presteren, kun je een kijkje nemen in Google Analytics om een idee te krijgen en de gegevens te sorteren op wat je maar wilt. Wij kijken het grootste deel van de tijd graag naar het aantal transacties, omzet en conversieratio.


Pluspunten: 

Wanneer we onze Zoek-/Shopping-campagnes op deze manier lagen, merken we een algemene stijging in CTR en conversies, samen met ROAS. Dit varieert van klant tot klant, maar in de meeste gevallen merken we dat het niet gelaagde campagnes overtreft. Voor een klant in de juweliersniche zagen we een stijging in conversieratio van 208% na het toepassen van deze strategie en een stijging van 173% in ROAS.

 

Minpunten: 

Het nadeel van deze tactiek is dat je een geschikte hoeveelheid verkeer moet hebben in je niet-gelaagde campagne om aanvullende lagen toe te passen. Als het verkeer al klein is, dan is het mogelijk dat je de poel aan zoekenden reduceert tot bijna niets. 

 

Je bent ook beperkt door Google's vooropgestelde in-market en affiniteitsdoelgroepen. In het geval van onze juwelenklant hierboven bevinden er zich enkele vrij specifieke in-market doelgroepen in Google's vooropgestelde categorieën. Dit is echter niet altijd het geval.

Terug naar begin || Dustin Miller op Linkedin | The PPC Pro


target-searches-reviews-ecommerce
“Zoekopdrachten voor beoordelingen targetten”

Zoekcampagnes

 

Wanneer je een aankoopbeslissing neemt, is een zoekmachine onze beste tool, waarbij deze consumenten helpt hun opties te reduceren tot een uiteindelijke keuze. Bij alle punten tot de uiteindelijke beslissing staat de consument open voor opties, vooral als dit soort aankoop volledig nieuw is voor hem. 

Wanneer we vertrouwenssignalen vermelden, worden mond-tot-mondbeoordelingen hoog aangeschreven, aangezien we geneigd zijn het woord van klanten in het verleden te vertrouwen, meer dan het woord van het bedrijf zelf.


Hoe vinden we beoordelingen? Wel, de meeste onder ons doen een snelle zoektocht... Hier is jouw kans op een ongewoon advertentiespel, aangezien een zoekopdracht naar beoordelingen evenveel ruimte voor reclame biedt dan elke andere zoekopdracht! 


Door je te richten op zoekopdrachten die "beoordelingen" of "beoordelingen voor" de concurrentie bevatten, kun je boven de externe beoordelingswebsite verschijnen en je unieke verkoopvoorstel aanbieden.

Het is belangrijk om hier geen ROAS-doel voor vast te stellen, aangezien je advertentie tegen de intentie van de zoekende ingaat. Je kunt echter je merk zichtbaar maken tijdens een beslissingsproces, wat erg competitief kan blijken. Net wanneer de zoekende zich warm maakt voor een specifiek merk, kun je een speciale aanbieding adverteren, in een poging om de concurrentie te ondermijnen of te overtreffen, en de beslissing in jouw voordeel proberen trekken.

 

Pluspunten: 

  • Een goede manier om voor concurrerende merken te verschijnen met vaak goedkopere clicks dan simpelweg verschijnen voor hun merknaam
  • Een mogelijkheid om je beste USP's te adverteren in vergelijking met je concurrent (prijs / betere kwaliteit / meer producten / enz.)
  • Word gezien door een relevante doelgroep die een product of dienst kopen, gelijkaardig aan dat van jou

 


Minpunten: 

  • Genereert wellicht geen enorme hoeveelheid verkopen of leads
  • CTR blijft laag, aangezien je tegen de originele intentie van de zoekende ingaat
  • Kan resulteren in vergelding van de concurrent, waarbij ze beginnen bieden op jouw merknaam

Terug naar begin || Matt Ramsay op Linkedin | UK PPC Agency - PPC Geeks

google-partners-network-explainedBenut het Zoekpartners-netwerk wanneer Google Search te duur wordt

Zoekcampagnes

 

Het Google Zoekpartners-netwerk is een van de meest mysterieuze kenmerken binnen het volledige Google Ads-ecosysteem. Zelfs Google spaart letterlijk 4 regels tekst in hun ondersteuningsgids om dit te definiëren. Ook al draagt het volume verkeer gewoonlijk slechts een klein deel bij het algemene Zoekverkeer, zijn ze voor bepaalde sectoren erg interessante opportuniteiten om te benutten. 


Voor een van onze klanten in de Opleidings- en Wervingsindustrie hadden we moeite om conversies naar ons doel-CPA te brengen. Dit kwam door een hoge concurrentie en een algemeen lage conversieratio.


Tijdens een routine-analyse van de prestatie van de campagne, identificeerden we twee interessante inzichten:

  1. Het Zoekpartners-netwerk bracht aanvaardbare volumes verkeer en conversies aan de helft van het CPA van het Google Search-netwerk.
  2. Het vertoningsvolume gegenereerd door het segment "onbekend" van ons leeftijdsverslag was verrassend gelijkaardig aan het aantal vertoningen gegenereerd door het Zoekpartners-netwerk. 

Eerst dachten we “Komaan, het kan toch niet dat “onbekend” = Zoekpartners”. Maar raad eens? 

Het bleek eigenlijk waar.


We waren verschrikkelijk enthousiast om dit te bewijzen! We voegden een kleine negatieve biedaanpassing toe aan de groep 18-55 en een positieve biedaanpassing aan het segment “onbekend”.

Met de veelbelovende eerste resultaten werden we agressiever en bereikten we -50% op alle leeftijdsbereiken en +25% op de "onbekende".

Na twee weken testen waren de resultaten best goed! Het Zoekpartners-netwerk genereerde een gelijkaardig aantal conversies als het gewone Google Zoeken (24 t.o.v. 26), met 68% minder CPA (€15,42 t.o.v. €48,83). We bereikten ook een sterk vertoningspercentage van 94.75% op Zoekpartners.

 

Pluspunten:

Als je accounts een sterke prestatie vertonen uit de Zoekpartners, moet je dit absoluut proberen. Ook als je een strikt budget hebt en het onderste uit de kan wilt halen, is het de moeite waard. Lagere CPC's en CPA's zijn gegarandeerd.

 

Minpunten:

Het is wellicht niet toepasselijk op bepaalde sectoren en landen. Wanneer men met grote budgetten en conversievolumes werkt, als je fan bent van de 80/20-regel, maakt deze tactiek wellicht amper verschil.


Terug naar begin || Micky Mereu op Linkedin | Midsummer Agency


google-smart-shopping-black-box“Google Smart Shopping – de zwarte doos”

Shopping-campagnes

 

De meesten onder jullie hebben wellicht al gehoord over alle voordelen van Slimme Shopping. Terwijl dit wellicht blijvend is, bestaan er enkele redenen die het voor adverteerders moeilijk maken om van standaard Shopping naar Slimme Shopping over te schakelen. 

 

Bij Searchmind hebben we een tactiek geïdentificeerd om Slimme Shopping als onderdeel van ons Shopping-programma voor onze klanten toe te voegen, zonder in te boeten op gegevens. De strategie is niet echt nieuw of onbekend, maar we zien deze amper in gebruik. Hier komt het:

 

Gebruik Slimme Shopping als een "bovenzijde van de trechter"-campagne. Het is meer een aanpak gericht op merkontwikkeling. De meeste adverteerders hebben hun 'madeliefjes' binnen het productaanbod - deals te goed om te missen of opvallende producten die hoe dan ook verkopen genereren. Aangezien Slimme Shopping advertenties over netwerken dient (YouTube en Gmail) en kosteneffectiever is met Google's geautomatiseerde targeting, wordt het een duidelijke keuze om bekendheid te creëren en het nieuws over je producten over het internet te verspreiden.

 

Pluspunten: 

Door Slimme Shopping te gebruiken in een gecontroleerde omgeving, krijg je de kans om een van Google's krachtigste programma's te testen terwijl je je huidige Shopping-instellingen behoudt. Je krijgt het beste van beide werelden. 

Na het testen van deze strategie op verschillende adverteerders, zagen we een positief effect op verschillende KPI's, zoals de verkoop van een specifiek product, de bounce rate, en de CTR. Bovendien krijg je ook een goede Google reputatie.


Minpunten: 

Slimme Shopping is verre van ‘vrijgevig’ met gegevensinzichten, dus als er iets niet loopt zoals verwacht, is het moeilijk om uit te vissen waarom. Je krijgt ook geen toegang tot zoektermen. Het is niet mogelijk om te zien hoeveel van het budget naar remarketing gaat t.o.v. nieuwe gebruikers, en dus kan het afhangen van de algemene strategie wat riskant zijn.


Terug naar begin || Kasper Olesen op LinkedIn | Searchmind


remarketing-objection-crushing-campaign“Remarketing met bezwaarvernielende campagne”

Shopping-, Display-, Video-, Zoeken- & RLSA-Campagnes

 

Heeft je Shopping-campagne verkeer geleverd dat een verstoorde gedragsintentie toonde, zoals: 

  • 100% scrollen, 
  • 75% van je video bekijken, 
  • of Toegevoegd aan Winkelkarretje maar verlaten? 


Als consumenten je product via de Shopping-advertentie vonden, is er een grote kans dat ze de intentie hebben te kopen, maar zijn er bezwaren die hen tegenhouden. Een effectieve tactiek is simpelweg het woord "Geen" te gebruiken om bezwaren sterk te omzeilen door ze te elimineren. Hier test ik voordeel of kenmerk in koptekst 1 en bezwaarvernieler in koptekst 2:

 

Koptekst 1:
Verkoop cursussen online
Verkoop nu jouw cursussen
Begin te trainen op afstand
Gratis proef om cursussen te verkopen

Koptekst 2:
Geen voorafgaande kosten
Onmiddellijke levering
Gratis proef
Geen creditcard nodig
Eenvoudige opzet
Ondersteuning om te helpen
Trainers gaan akkoord

 

Gecombineerd voorbeeld: Gratis proef om cursussen te verkopen - Geen creditcard nodig

De manier waarop responsieve advertenties werken, is door koptekst 1 en koptekst 2 te combineren en automatisch te testen. Machinaal leren lost de puzzel op voor jou. Wanneer je dus naar de koptekst 1 & 2 kijkt, stel je deze dan voor als combinaties die Google automatisch voor je test.

Door de intrinsieke intentie van een Shopping-advertentiebezoeker te benutten, kunnen we hun vele mogelijke twijfels aanspreken met een remarketingcampagne. Bezwaren kunnen gaan over de Prijs, Kwaliteit, Oorsprong, Levering, Timing, Geografie, of Moeite. We sommen tegenargumenten op voor elk potentieel bezwaar, die advertentiesets worden binnen onze campagnes

 

Indien mogelijk kun je specifieke advertentiesets gebruiken om specifiek gedrag te targetten dat de relatieve bezwaren afleidt door het gedrag te segmenteren met Google Analytics. (Bijv. toegevoegd aan winkelkarretje maar aankoop niet voltooid). Zo niet, voer dan gewoon een splittest uit. 

 

Zorg ervoor dat je attributie correct is zodat je geen advertentie onderbreekt die met een vroeg bezwaar afgerekend kon hebben, en aan je conversie kon bijdragen.

De eenvoudigste manier om te beginnen, is met een responsieve advertentie, waarbij je meerdere bezwaren test met een enkele advertentie. Vervolgens kun je zien welke de meest effectieve “bezwarenvernielers” zijn.

Deze methode kan werken bij verschillende advertentietypes. Terwijl het oorspronkelijke verkeer uit elk van hen kan komen, raad ik een verkeersbron met hoge intentie aan: Zoek- of Shopping-advertenties. Je kunt ze vervolgens bereiken met elk van de andere opties.


Pluspunten:

  • Als je conversieratio's laag zijn maar je verkeer een doorklikpercentage hoog zijn, kan dit je conversies verhogen.
  • Je kunt dit ook als onderzoek gebruiken: inzichten verkrijgen over welke bezwaren van toepassing zijn op specifieke doelgroepen/segmenten of gedrag, en deze in toekomstige advertentieteksten en productontwerpen te gebruiken.

 

Minpunten:   

Geen minpunten voor zover ik weet!


Terug naar begin || Gregory Robinson op Linkedin | DigitalGuide.Online


break-down-dsa-increase-sales“Splits je DSA-campagnes. Bouw je verkopen op”

Zoekcampagnes

 

Er bestaan tal van manieren om met Dynamische zoekadvertenties (DSA) te werken, en toch zie ik adverteerders vaak een campagne creëren. Een. En daar eindigt het. Gewoonlijk gaat het zelfs niet om een campagne gericht op voorgaande klanten. Als dit op jouw strategie lijkt, mis je een enorme opportuniteit. 

Hier volgt een DSA-strategie die ik kan aanbevelen:
Probeer specifieke DSA-campagnes te creëren, evenals specifieke berichten in advertenties door meerdere campagnes te creëren. Een voor elke groep:

  • “alle voorgaande klanten”, 
  • “alle bezoeken in het winkelmandje, maar niet aangekocht”, 
  • “alle bezoekers van meer dan 60 seconden”, 
  • “alle nieuwe bezoekers” (je kunt er een creëren voor alle nieuwe bezoekers door alle voorgaande klanten als een negatieve doelgroep uit te sluiten) 

Daarnaast kun je ook analogische campagnes laten lopen in het mengsel met behulp van "gelijkaardige doelgroepen" voor maximale resultaten.

 

Pluspunten: 

Als je dit nog nooit geprobeerd hebt, test het dan. Ik heb amper klanten waar dit geen winstgevende tactiek is. Je moet je DSA's opdelen op campagneniveau zodat je:

  • specifieke budgetten kunt opgeven, 
  • kunt kijken welke doelgroep welke producten koopt, 
  • zoektermen kunt identificeren waarop klanten reageren

8/10 van mijn klanten zien een stijging in ROAS of een lagere CPA. Het brengt ook nieuwe inzichten met zich mee over zoektermen die geweldig kunnen presteren in hun eigen advertentiegroep, met specifieke Uitgebreide Tekstadvertenties. Beste geval tot nu toe? Stijging in verkoop met 121% op zoeken binnen 3 maanden dankzij deze tactiek.


Minpunten: 

Een van de problemen met DSA is dat je advertenties weergegeven kunnen worden voor zoektermen die verre van geschikt zijn. Soms kunnen ook de kopteksten niet zo goed overkomen. Hier moet je erg voorzichtig te werk gaan met negatieve zoekwoorden.

Terug naar begin || Casper Hessellund op Linkedin | AdWords Specialist


observation-audiences-google-shopping“Gebruik observatiedoelgroepen in Google Shopping-campagnes”

Shopping-campagnes

 

Vaak moeten klanten advertenties meermaals zien en erop klikken alvorens ze converteren op je website. Uiteraard zijn retargetingcampagnes een geweldige manier om dit verkeer terug naar je website te leiden, maar heb je ooit RLSA-campagnes geprobeerd? 


Dit is een simpele strategie waarbij je Google vertelt meer te bieden voor gebruikers (op Zoeken- en Shopping-campagnes) als ze je website al bezocht hebben. Je kunt deze strategie toepassen op je bestaande Shopping-campagnes door een aangepaste doelgroep te creëren in Google Analytics (met eerdere bezoekers van je website) en deze vervolgend gebruiken als een observatiedoelgroep. Ik heb een video gemaakt over hoe je te werk gaat.

 

Pluspunten:

  • Deze strategie is geweldig voor Ecom-winkels omdat het je in staat stelt de laaghangende vruchten te plukken. De ROAS voor deze strategie is gewoonlijk erg hoog en verbetert het rendement van je andere campagnes die zich inzetten om het koude verkeer binnen te krijgen.
  • Met behulp van observatiedoelgroepen kun je kijken hoe deze presteren in je campagne over de komende weken, en LATER je biedaanpassingen maken. Dit verlaagt enig implementatierisico, aangezien je duidelijkheid krijgt uit de effectieve gegevens die het positieve effect bevestigen.

 

Minpunten:

  • Wees voorzichtig met de retargeting van ALLE bezoekers. In de eerste plaats wil je ervoor zorgen dat je een uitsluiting toevoegt aan de doelgroep voor klanten die in het verleden geconverteerd werden. Wees zo gedetailleerd mogelijk, terwijl je een ruime doelgroepgrootte behoudt. Denk na over welke acties klanten ondernemen op je website die op een hoge aankoopintentie duiden. Het is een goed idee om gebruikers te overwegen die producten achterlieten in hun winkelkarretje.
    Voeg deze gebruikers toe aan een aangepaste doelgroep en voeg ze vervolgens toe als een observatiedoelgroep aan je Shopping-campagne om ze terug naar je site te leiden de volgende keer dat ze jouw producten zoeken.
  • Wees aandachtig bij de bereikinstelling van de campagne! Je krijgt de keuze tussen 'Targeting' en 'Observatie'. Door deze doelgroep met een 'targeting'-bereik aan een bestaande campagne toe te voegen, beperk je deze tot je aangepaste doelgroep (en adverteert deze niet meer aan koud verkeer). Dit vernielt de campagne & stopt alle huidige resultaten! Houd het op 'observatie' en voeg biedaanpassingen toe voor deze doelgroep. 


Terug naar begin || Sam Baldwin op Linkedin | Sam op YouTube | Key Commerce


branded-non-branded-shopping-campaigns

“Merk t.o.v. geen merk Shopping-campagnes.
2460% ROAS.

Shopping-campagnes

 

Hamlet zou zich in 2020 afvragen: “Vertrouwen in Google’s Slimme Shopping of verloren lopen in een doolhof van manuele Campagnes en Advertentiegroepen? That is the question!”. 

Als je niet gelooft dat Google’s algoritmes je eeuwig ter dienst staan (ja, er zijn andere adverteerders die hun Conversiewaarde willen maximaliseren…), maar “query sculpting” of “scripts” klinken meer als Kunst & Theater dan Shopping-campagnes, dan is hier mijn gulden middenweg:


Zoek uit wat een zoekterm automatisch waardevoller maakt dan andere.

 

Meestal is het duidelijke antwoord: het Merk! De Conversieratio voor mensen die al op zoek zijn naar jouw Merk(en) is veel hoger.

 

Dus wat nu? 

  1. Maak een mooie standaard Shopping-campagne. Segmenteer producten op wat je het best ligt. Bied overeenkomstig. 
  2. Knip/plak de campagne en wijzig de prioriteitsinstellingen naar "Hoog".
  3. Voeg in de tweede campagne je Merk(en) toe als negatieven.

Klaar, je hebt net een "filter"-campagne aangemaakt voor zoektermen zonder merk! 


Vanwege de prioriteit wordt enkel de tweede campagne (zonder merk) geactiveerd voor zoekopdrachten zonder merk. Nu kun je beslissen om een specifiek budget toe te kennen, en kun je voornamelijk bieden op de lagere waarde van deze zoekopdrachten. Je kunt de biedingen volgens % in bulk verlagen. 

Op die manier kun je:

  1. Ervoor zorgen dat je massieve Zoekopdrachten naar Merken dekt met de oorspronkelijke campagne
  2. Zoekopdrachten zonder merk ook winstgevend maken (door de lagere CPC)!

 

Hier is een voorbeeld waar campagnes zonder merk zelfs nog winstgevender werden dan deze met merk (2460% ROAS):

 

branded-non-branded-campaigns-results

 

Pluspunten:

  • Je lijkt op een tovenaar, en je had er niet eens een Hogwarts-diploma voor nodig! 

Minpunten:

  • Je moet de campagnes absoluut in het oog houden en voorkomen dat de campagne zonder merk niet beperkt wordt door het budget (verlaag de biedingen dan). Anders beginnen de zoekopdrachten zonder merk de Merkcampagne te activeren.
  • Dit werkt enkel als je met gemak je kampioen kunt identificeren, zoals Merk(en).

 

Terug naar begin || Filippo Caroli op Linkedin | MazzMedia DataFeedWatch


Bedankt!

 

Groot applaus voor al onze PPC-helden voor jullie schitterende inzichten. We vertrouwen erop dat jullie bijdrage marketeers en online winkeliers over de hele wereld inspireert. Laat ons doorgaan met innovatie en plezier maken met campagnes.

 

Terug naar begin


 

Aangezien PPC bezoekers 50% meer geneigd zijn een aankoop te plaatsen dan organische bezoekers, weten e-commercebedrijven wel beter dan de kans genaamd Google Ads links te laten liggen. De succesratio van je advertenties wordt echter bepaald door tal van gecombineerde factoren.


Zoekwoord onderzoek, competitie volume, of hoe diep je in je zakken wilt gaan om kliks te krijgen. Klassiekers.

 

Maar een factor wordt door velen over het hoofd gezien, die een slecht presterende campagne in een echte gouden gans kan veranderen… Klaar?

 

expert-roundup-google-ecommerce-tactics

 

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons