<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Nu beschikbaar op Google SERP: prijsdalingen weergeven in uitgebreide zoekresultaten


Prijsdaling op Google SERP: Wat is het?

 

Prijsdaling stelt klanten in staat te zien wanneer de prijs van een specifiek product dat je verkoopt onder de gemiddelde prijs ligt die je in het verleden hebt vermeld. Dit gebeurt via het gebruik van uitgebreide resultaten op de SERP.

 

Als je hier niet mee bekend staat, uitgebreide resultaten bevatten alle extra informatie op de SERP die niet in de blauwe hyperlinks weergegeven wordt. We zien ze steeds wanneer we een Google-zoekopdracht uitvoeren, en ze zijn een van de voornaamste elementen die Google zo populair hebben gemaakt.

 

price_drop_example_2-2

 

De terminologie is een beetje onduidelijk, maar Ahrefs heeft een diep beeld geschetst over rich snippets (wat het iets duidelijk voor je kan maken), uitgebreide resultaten en SERP-resultaten.

 

 

Uitgebreide resultaten bevatten: 

  • Afbeeldingen
  • FAQ's 
  • Beoordelingen  
  • Carrousels
  • Logo's (en kennisvensters)


Je vindt de volledige lijst met voorbeelden hier.

 

Hoe Prijsdaling gebruikt wordt

 

Zo omschrijft Google het:

price_drop_google

 

Als je de prijs van een product aanpast (niet door deze in uitverkoop te plaatsen), toont Google de huidige prijs en vervolgens de gemiddelde prijs tussen haakjes. Het ziet er als volgt uit:

product-price-drop

 

In dit voorbeeld bedraagt de huidige prijs van de blender $200, maar kunnen klanten zien dat de winkelier deze gewoonlijk verkoopt aan $300. Hieronder zie je een bericht gepubliceerd op Twitter door Brodie Clark:

 




Mooi voorbeeld van de nieuwe/automatische "prijsdaling" productverbetering in actie. Momenteel enkel beschikbaar in de VS, maar zichtbaar op mobiel & desktop. Om in aanmerking te komen, moet je 'Offer' aan je gestructureerde productgegevens toevoegen + geen prijsbereik gebruiken. Meer details: https://t.co/HUYFMwFHC9 
pic.twitter.com/gFXxHojb2L

— Brodie Clark (@brodieseo) 23 januari 2021

 















Hoe kan Prijsdaling jouw onderneming helpen?

 

Het grootste voordeel aan de implementatie van prijsdaling voor je advertenties, is dat het echt toont aan klanten dat, als ze je product nu kopen, ze een goede deal krijgen.

Dit is nuttig voor winkeliers die de prijs van hun producten regelmatig aanpassen.

 

Ook al bestaan er nog geen gegevens voor deze nieuwe functie, is het duidelijk uit gelijkaardige functies dat dit voordelig wordt. 

 

Studies over uitgebreide resultaten hebben bijvoorbeeld aangetoond dat ze click-through rates kunnen verhogen met een sterke 677%.

En dit Google ‘Succesverhaal’ toonde aan dat dit bedrijf hun winkelbezoeken met 108% verhoogde door meer informatie te verstrekken via Advertenties met lokale productvoorraad

 

Functies zoals deze helpen ook onmiddellijk vertrouwen scheppen tussen jou en je klant doordat ze duidelijk alle belangrijke details en beoordelingen in een oogwenk kunnen zien.

 


Hoe je Prijsdaling kan inschakelen

 

Prijsdaling verschijnt in de organische zoekresultaten. Hoe kun je er dus voor zorgen dat dit gebeurt voor jouw producten?

 

Zoals in de bovenstaande schermafdruk te zien is, houdt Google automatisch een historisch gemiddelde van je prijzen bij, en berekent het de daling in prijs.

 

Het komt neer op gestructureerde gegevens en schema's. Laat ons even kijken naar wat dit zijn: 

 

Schema: Dit is “een set 'types', elk van hen gekoppeld aan een set eigenschappen.” zoals bepaald door Schema.org. Enkele gebruikelijke types zijn Movie, Organization en Person. 

 

Laat ons als voorbeeld even kijken naar deze die je gaat gebruiken voor de Prijsdaling:

 

offer

 

Gestructureerde gegevensGestructureerde gegevens gebruiken vooraf bepaalde schema's om informatie te classificeren op een webpagina. Hierdoor kan informatie op zoekmachines gecategoriseerd worden in specifieke groepen, en in jouw geval gebruikt worden om informatie te benadrukken in uitgebreide resultaten.

 

Oké, nu we deze termen uitgelegd hebben, bestaat er een schema genaamd "Offer" (mag niet verward worden met AggregateOffer). Je moet dit schema toevoegen aan je gestructureerde gegevens.

 

offer_schema_structured_data

Tip: Mogelijk moet je de hulp inschakelen van een programmeur, of je minstens ietwat comfortabel voelen met code. Google heeft ook een erg nuttig artikel over hoe gestructureerde gegevens werken.

 

Gestructureerde gegevens stap-voor-stap toevoegen:

  1. Voeg Offers toe, wat in dit geval de verplichte eigenschap is. Je kunt Google’s video bekijken over waar je de gegevens in je pagina plaatst:


  2. Zorg ervoor dat je de richtlijnen volgt die je hier kunt vinden.
  3. Nu moet je een test uitvoeren op uitgebreide resultaten om zeker te zijn dat de code in je pagina gevalideerd is. Google heeft een pagina gericht op testen
  4. Nu kun je dit toepassen op enkele van je pagina's en testen hoe Google je pagina bekijkt.
  5. De laatste stap is Google verzoeken om je URL's opnieuw te crawlen.

 


Prijsdaling en Google Shopping

 

Zoals we hiervoor al meldden, is het al mogelijk om een lagere prijs in te geven voor je Shopping-advertenties. De originele basisprijs wordt doorstreept en de nieuwe uitverkoopprijs verschijnt ernaast. 

 

sale_price

Door het verplichte attribuut prijs en het optionele attribuut uitverkoopprijs te gebruiken, kun je dit voor je producten instellen, wat een waardevol onderdeel is van elke kortingsstrategie. Zorg dat je rekening houdt met deze vereisten: 

  • De uitverkoopprijs moet lager zijn dan de basisprijs
  • Het verschil moet groter zijn dan 5% en minder dan 90%
  • Je moet een geldige basisprijs invoeren
  • De basisprijs van het product moet minstens 30 dagen actief geweest zijn in de afgelopen 200 dagen (hoeft niet opeenvolgend te zijn)

 

 


Besluit

 

Deze nieuwe wijziging schaart zich achter Google's eerder vermelde doelstelling om klanten te helpen de recentste en beste deals te vinden wanneer ze naar producten zoeken. 

Opdat klanten zich tevreden voelen na een aankoop, willen ze ervoor zorgen dat ze absoluut het beste product kiezen aan een goede prijs. Daarom werkt de implementatie van Promoties met je Shopping-vermeldingen zo goed. 


We kijken uit naar wat Google te vertellen heeft over Prijsdaling, en om meer effectieve voorbeelden en gegevens te zien.

 

Google heeft een aanvullend element aan hun zoekresultaten uitgebracht waar winkeleigenaars tevreden kunnen over zijn, genaamd Prijsdaling. Bij ingebruikname kan dit meer klanten helpen aantrekken en de klikratio verhogen.

 

Op heden heeft Google nog geen officiële aankondiging gemaakt, maar een aandachtig oog bekend met de Google Search Central-productpagina heeft mogelijk de aanvulling opgemerkt. Deze mogelijkheid om prijsdalingen toe te voegen is nu al enige tijd beschikbaar voor Shopping-advertenties (later meer hierover), maar het is de eerste keer dat we hierover horen voor de uitgebreide zoekresultaten op de SERP. 


Belangrijke opmerking: Deze functie is enkel beschikbaar voor Engelse zoekresultaten in de Verenigde Staten

 

price-drop-rich-results-search

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons