Jouw Omnichannel Marketingstrategie Uitbreiden

  omnichannel-marketingstategie

   

  Omnichannel consumenten geven tussen de 50 en 300 procent meer uit dan single-channel klanten, dit maakt deze klanten waardevoller voor winkeliers. Er is geen beter moment voor merken en winkeliers om zich te beseffen dat in de cultuur van onmiddellijke bevrediging waarin we ons bevinden er niets belangrijker is voor klanten dan het direct krijgen wat ze willen, en natuurlijk dat ze het exact krijgen zoals ze het willen. Hoe meer kanalen klanten gebruiken, hoe waardevoller deze klanten zijn voor een winkelier.

   


  Waarom is het belangrijk om jouw omnichannel strategie te diversifiëren?

   

  Als winkeliers hun klanten de informatie en hulpmiddelen niet verstrekken om deze klanten door de immense zee van opties te begeleiden dan heeft dat enkel negatieve gevolgen. Het betekent een verlies van zowel omzet als klantloyaliteit.


  Verkopers moeten aanwezig zijn waar een consument daadwerkelijk naar informatie gaat zoeken: vergelijkingssites, marktplaatsen en andere winkelkanalen.

   

  Uitbreiden naar nieuwe kanalen en verhoog jouw verkoop met onze Omnichannel Marketing Gids

   

  Daarom moeten winkels, om te winnen en te floreren in deze voortdurend veranderende markt, nadenken over, en zich bewust zijn van, het belang en de voordelen van het gebruik van alle beschikbare media. 


  Sociale mediasites, klantenondersteuning, interactieve displays in de winkel, website- en mobiele applicaties en winkelkanalen zijn allemaal fundamentele componenten.

   

  Terug naar het begin van de pagina of Download de Complete Handleiding voor Data Feed Optimalisatie.

   


  De customer decision journey (de klantreis)

   

  In tegenstelling tot wat ze vroeger deden beginnen de meeste klanten vandaag de dag aan een nieuwe klantreis en besluitvormingsproces voordat ze jouw product kopen.

   

  Vandaag de dag gebruikt een consument zo'n 10 informatiebronnen om uiteindelijk een beslissing te nemen.

   

  consumentengedrag-omnichannel

   

  Als ze uiteindelijk een beslissing nemen kunnen ze ook online beoordelingen achterlaten waarin ze hun ervaring beschrijven. En dit mogelijk aanbevelen aan vrienden en familie.

   

  Terug naar het begin van de pagina of Download de Complete Handleiding voor Data Feed Optimalisatie.

   


  Touchpoints voordat ze een aankoop doen

   

  Als de klant over een product probeert te beslissen hebben ze verschillende manieren om met een winkel of merk te communiceren. Elke interactie is een mogelijkheid om een mening te vormen. Elke positieve mening kan tot een aankoop leiden. Een paar jaar geleden was het gemiddelde aantal klant touchpoints, oftewel productinteracties, rond de vier. Tegenwoordig is dit toegenomen tot enkele tientallen.

   

  Mobiel. Een van de grootste en belangrijkste veranderingen in de wereld van verkopen zijn mobiele apparaten. Tegenwoordig besteden consumenten naar verluidt enorme hoeveelheden tijd op hun mobiele telefoon of tablet terwijl ze proberen aankoopbeslissingen te nemen.Daarom moeten winkeliers en winkels meer inzetten op mobiel, anders kan het betekenen dat ze geld laten liggen. Dit komt voornamelijk omdat klanten de voorkeur geven aan merken en producten die een actieve mobiele aanwezigheid hebben.

   

  Productvideo presentatie, social media en het gebruik van een merk of product door beroemdheden zijn aspecten waardoor potentiële kopers worden beïnvloed op hun mobiele apparaten.

  Mobiele apps spelen een belangrijke rol om mensen winkels in de buurt van hun huis te vinden, prijzen te vergelijken en nog veel meer.

   

  winkelen-voorkeur-omnichannel

   

  Trends. Naarmate  zaken zich verder ontwikkelen leggen veel winkels en merken meer nadruk op:

   

  • Personalisatie, zowel online als in de winkel, op basis van diepgaande profielschetsen
  • Gegevensveiligheid
  • Gemakkelijkere interactie
  • Verhoogd aantal touchpoints
  • Mobiele betaling
  • Afhaalpunten (bijv online kopen en in de winkel ophalen)

   

  Voordelen. We hebben een aantal belangrijke voordelen voor winkeliers benadrukt door hun kanalen te centraliseren en samen te laten werken:

   

  1. Consumenten zullen waarschijnlijk een positieve ervaring hebben wanneer ze de mogelijkheid hebben om een bepaalde aankoop te wijzigen, annuleren of op te volgen. Of het nu vanuit hun huis, mobiele apparaat, tijdens het uitlaten van de hond, op het werk of in een fysieke winkel is, toegang verbetert de koopervaring.
  2. Door met consumenten te communiceren via verschillende kanalen zijn winkeliers in staat om meer informatie te verzamelen om zo hun klant beter te begrijpen. Betere gegevens kunnen worden gebruikt om de targeting te verbeteren, wat uiteindelijk de ROI kan verhogen.
  3. Door alle kanalen samen te voegen krijgt de winkelier een verbeterde toegang tot de consument. Het biedt de mogelijkheid om efficiënter te volgen, problemen en bedreigingen te identificeren en snel te handelen om het aankoopproces te waarborgen en te verbeteren.
  4. Tot slot bestaat er geen twijfel over de tijd- en bedrijfskosten besparingen die winkeliers kunnen realiseren met een gecentraliseerde omnichannel strategie.

   

  Uitdagingen Er is een enorme toename van de commerciële contactpunten met consumenten. Dit kan de winst verhogen via digitale en niet-digitale kanalen.

   

  Door de toename van het aantal contactpunten zullen er bepaalde obstakels moeten worden overwonnen. Hiertoe behoren onder andere:

   

  1. Gebrek aan communicatie tussen de kanalen. Dit kan ertoe leiden dat consumenten gefrustreerd raken door een foutieve communicatie over de beschikbaarheid;
  2. Een alarmerende toename van online fraude maakt consumenten huiverig;
  3. Verhoogde complexiteit in het bijhouden van de voorraad, de verzending en het beheer van retourzendingen.

   

  Download ons Omni-Channel eBook voor meer informatie over:

  • Welke kanalen jouw online verkoop kunnen verhogen
  • Verschillende bedrijfsmodellen voor het winkelkanaal en welke werkt het beste voor jou?
  • Analyse van de top 10 online shopping websites

   

   omni-channel-ebook

  Terug naar het begin van de pagina of Download de Complete Handleiding voor Data Feed Optimalisatie.

   


  Conclusie

   

  Het kiezen van het juiste kanaal waar jij jouw producten wilt adverteren zal zeker wat onderzoek vergen en gaat met vallen en opstaan. Sommige kanalen leveren betere resultaten op voor bepaalde productcategorieën. 

   

  Uiteindelijk moet je zelf de proef op de som nemen. Kies een paar kanalen, niet meer dan 3, en begin met adverteren. Na een tijdje kun je zien welke kanalen je meer omzet opleveren en minder kosten. Vervang vervolgens het slechtste kanaal door een ander en kijk of het beter werkt.

   

  Terug naar het begin van de pagina


  New Call-to-action