<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

TOP 5 Instagram Updates om van te profiteren in 2020

Introductie van Checkout 

De volgende stap in de winkelervaring op Instagram.

 

Verbeteringen van het Explore-gedeelte

Instagram vernieuwd de Explore-tab om te zorgen dat merken een plaats hebben in het centrum van cultuur.

 

Toegang tot Desktop Publicatie

Instagram en IGTV worden nu ondersteund door de Creator Studio van Facebook.

 

Nieuwe Stickers Functies

Maak Instagram-content effectiever en opvallender door gebruik te maken van Instagram Story stickers.

 

Branded Content Advertenties

De nieuwe manier van adverteren op Instagram waarbij een brand voice door influencers wordt gepresenteerd.

 

Conclusies

 


 

Introductie van Checkout

 

Iedere maand tikken er 130 miljoen Instagram gebruikers op shopping berichten. Dit bewijst dat mensen graag direct via Instagram willen kopen. De nieuwe functie werd aangekondigd in maart 2019, en zorgt ervoor dat gebruikers aankopen kunnen doen zonder de app te verlaten. Deze uitstekende functionaliteit zal zeker een positieve impact hebben op e-Commerce en marketing.

 

Tot nu toe is het alleen beschikbaar voor bepaalde merken en bevindt het zich in een gesloten beta. Er worden op dit moment promotie e-mails getest die gebruikers aanmoedigen om te winkelen bij brands via Checkout op Instagram. Het is zeker de moeite waard om in de gaten te houden wanneer het beschikbaar wordt voor iedereen.  

Als de klant op een shopping bericht van een brand tikt, ziet hij of zij een “Checkout op Instagram” knop. Klanten kunnen dan kiezen uit verschillende opties.

De volgende stap is het opgeven van naam, e-mail, factuurinformatie en verzendadres. Als de eerste bestelling is afgerond, worden de gegevens van de klant opgeslagen.

Dit is om de volgende aankoop makkelijker te maken. Gebruikers krijgen meldingen over verzending en levering in de app zelf.

 

Instagram-Introduceert-Checkout-functie

source: instagram-press.com

 

Instagram Checkout bevindt zich nog in een gesloten bèta, en alleen een select aantal merken met wereldbekendheid kan er tot nu toe gebruik van maken. Om deze functie op te zetten in hun accounts moeten retailers een paar gecompliceerde stappen doorlopen en aan criteria voldoen om in aanmerking te komen. De integratie van BigCommerce’s is één van de manieren om toegang te krijgen tot Instagram Checkout beta, als u tenminste aan alle criteria voldoet. 

 

Deze manier van het te gelde maken van social commerce is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van attributie en het soepeler laten verlopen van het traject van de klant.

 

Het proces voor de klant is minimaal en soepel, maar voor retailers wordt het iets lastiger. Adverteerders moeten kennisnemen van een aantal gedetailleerde kwesties:

  • Checkout is alleen voor winkels die fysieke producten verkopen.
  • Links delen naar externe websites is niet meer mogelijk (voor klanten uit de VS). Met tags wordt direct het verkoopproces gestart op Instagram zelf. 
  • Alleen producten met prijzen in USD worden ondersteund door Checkout. Als u producten tagt met andere valuta’s, zullen ze gelinkt zijn naar uw externe website (voor Internationale klanten).
  • Het beleid ten aanzien van handel en de handelaarsvoorwaarden van Instagram zijn verplicht. Sommige van deze hebben te maken met klantenservice of inventaris.

 

Checkout is een goede aanvulling op veel handelsfuncties die de afgelopen tijd door Instagram zijn toegevoegd. Het is een vervolg op shoppable posts en stories en de Advertentie-plaats in de Explore-tab. We vinden het een geweldige volgende stap voor het verbeteren van de gebruikerservaring.

 

Terug naar het begin van de pagina of Verbeter het ROI van uw Facebook Product Advertenties met ons ebook

 

Verbeteringen van het Explore-gedeelte

 

Het Explore-gedeelte is één van de beste plaatsen om contact te maken met mensen, bedrijven en makers. Iedere maand maken meer dan 50% van de Instagram accounts er gebruik van.

Op dit moment volgt 80% van de gebruikers minstens één merk of bedrijf op Instagram. In het Explore-gedeelte kunnen deze gebruikers meer content vinden die hen interesseert. Gebruikers zijn op zoek naar contact met hun favoriete merken. Ze willen winkelen, berichten lezen of erachter komen wat de nieuwste trends zijn. Daarom is dit gedeelte zo belangrijk voor het platform, maar ook voor merken en bedrijven.

 

Instagram vernieuwt de Explore-tab om te zorgen dat merken een plek hebben in het centrum van cultuur. Op deze manier kunnen bedrijven nieuwe mensen bereiken. Volgers die op zoek zijn naar nieuwe dingen.

 

 

 

Instagram-Explore-Sectie-Verbeteringen

 source: instagram

 

Instagram legt uit:

“Als u naar Explore gaat, ziet u een nieuw ontworpen navigatiebalk. Deze bevat snelkoppelingen naar IGTV en Shopping. Hierna zien gebruikers onderwerpen die aansluiten op hun interesses, zoals Eten, Kunst en Reizen. De snelkoppelingen voor “IGTV” en “Shop” staan altijd bovenaan de balk. Dit maakt het makkelijker om producten en video’s te vinden van merken en makers waar u van houdt."

 

Nog meer goed nieuws is dat Instagram de plaatsing van advertenties in het Explore-gedeelte heeft toegevoegd. Als gebruikers door een feed scrollen die is samengesteld door het algoritme van Instagram, zullen ze advertenties zien, net als in een standaard feed. Het Explore-gedeelte wordt over het algemeen gebruikt voor het ontdekken van nieuwe accounts, merken of producten. 

Nu hebben marketeers meer kans om de aandacht van hun potentiële klanten te grijpen. De adverteerder kan de campagne verlengen door simpele automatische plaatsingen. Het is makkelijker dan ooit om uw publiek te bereiken in het Explore-gedeelte. Volgens sommige voorspellingen zal deze functie de kosten van advertenties stabiliseren.

 

Hiermee kunnen verkopers van de concurrentie winnen en gebruikers makkelijker producten ontdekken.

 

 

 Instagram-Explore-Sectie-Verbeteringen2

 

 

Hoe zet u Advertenties op in het Explore-gedeelte

 

Om advertenties te runnen op Instagram, heeft u een Facebook advertentie account en een Facebook pagina nodig. Let op, advertenties mogen alleen gerund worden vanaf gepubliceerde Facebook pagina’s. U kunt Instagram advertenties maken met Ads Manager, Facebook Pages of Instagram Professional Account

 

  • Navigeer naar en bewerk een nieuwe advertentieset of een gewenste advertentieset, gebruik filters om de Advertentiesets te vinden die u zoekt.
  • Als u verschillende Advertentiesets heeft waar u deze plaatsing aan toe wilt voegen, kunt u de campagnes selecteren waar deze bijhoren.
  • Ga naar Acties en selecteer Instagram Explore in de sectie Plaatsing
  • Het groene icoontje naast uw advertentie-set laat zien dat deze correct is toegevoegd en gepubliceerd kan worden. Dus twijfel niet en ga ervoor!

 

Terug naar het begin van de pagina of Verbeter het ROI van uw Facebook Product Advertenties met ons ebook

 

Toegang tot Desktop Publicatie

 

Instagram en vooral IGTV hadden intens gebruik van mobiele apparaten nodig. Dit was meestal tijdrovend en lastig. Als u werkt vanaf uw desktop, was het updaten van Instagram vanaf een mobiel apparaat een hele taak.

 

Gelukkig worden Instagram en IGTV nu ondersteund door Facebook’s Creator Studio. U heeft dus geen apps van derden nodig om de content vanaf de desktop te gebruiken. U hoeft nu alleen nog maar uw Instagram account te linken met uw Facebook pagina. Van hieruit kunt u afbeeldingen en video’s plaatsen en later content maken, uploaden en plannen. Facebook Creator Studio zorgt ook dat u directe berichten kunt managen via de desktop. 

 

Hoe plaatst u berichten op uw Instagram Feed vanaf Desktop

 

  • De nieuwe Creator Studio biedt de optie om berichten voor Instagram feeds en IGTV video’s te plaatsen en plannen. Op dit moment is er nog geen optie voor Stories.
  • Voor een Creator Studio, gaat u naar http://facebook.com/creatorstudio.
  •  U wordt automatisch ingelogd bij de accounts en pagina’s waarmee uw Facebook account verbonden is. Via het Instagram icoontje bovenaan de pagina kunt u uw IG-content en inzichten bekijken.

instagram-post-desktop-creator-studio

source: socialmediaexaminer.com

 

  • Make uw content aan - upload foto’s of video’s - u kunt tot 10 items uploaden in een carrousel-bericht
  • Bewerk uw content, snijd het bij, schrijf uw onderschrift, voeg een locatie toe en post tegelijkertijd op uw gekoppelde Facebook account.
  • Publiceren en plannen. De knoppen staan naast elkaar. Publiceer de berichten nu of kies de optie voor plannen en selecteer de datum en tijd.

Let op: Als u een bericht geplaatst of gepland heeft via Creator Studio, kunt u het bericht niet bijwerken vanaf uw desktop. Open uw mobiele apparaat en ga naar de post op Instagram.

 

Dit is één van de grootste updates die niemand had verwacht en een groot voordeel voor drukke marketeers. Nu kunnen verkopers kwalitatieve content bieden, zonder te investeren in een andere app.

 

Terug naar het begin van de pagina of Verbeter het ROI van uw Facebook Product Advertenties met ons ebook

 

Nieuw Stickers Functies

 

We kunnen wel stellen dat Instagram vorig jaar enorm veel nieuwe stickers voor stories heeft uitgebracht. Deze kunnen gebruikt worden voor merkgerelateerde of promotionele stories.

 

Instagram houdt zich al enige tijd aan deze trend. Hierdoor worden stories belangrijke tools. Deze dynamische functie bouwt de engagement van gebruikers op in contact met promotionele of merkgerelateerde content.

 

Naast groter aanbod aan interactieve stickers is er sprake van vereenvoudigd management. Tot 60% van de bedrijven op Instagram Stories gebruiken iedere maand een interactief element. En maar liefst eenderde van de meest-bekeken Stories zijn van bedrijven. Geen wonder dat de ontwikkeling van Story Stickers wordt gezien als één van de beste verbeteringen.

 

Instagram-stickers-voor-advertentieverhalen

source: instagram

 

Gebruikers kunnen via stickers tot verschillende acties overgaan. Ze kunnen doneren aan geverifieerde organisaties of vragen stellen.  Quizzen en aftelklokken voor de lancering van een product zijn ook mogelijkheden om uw doelgroep te activeren.

 

Sticker-met-productlancering-Adidas 

 

Merken kunnen evenementen promoten, en gebruikers herinneren aan sales en lanceringen. Over het algemeen worden dynamische stickers gebruikt om een klantgerichte strategie op te zetten. Alle beschikbare stickers kunnen gepersonaliseerd worden met tekst, emoji's en kleurenschema’s.

Bekijk de lijst met beschikbare stickers:

  • chat sticker
    Begin een gesprek in een nieuwe Directe thread met een groep volgers. 
  • peiling sticker
    Verzamel de voorkeuren van uw doelgroep over verschillende onderwerpen, vraag uw volgers om hun mening en vraag hen wat voor soort content ze willen 
  • aftelklok sticker
    Dit herinnert gebruikers aan de lanceringsdatum voor een item, laat hen in-stream een preview bekijken, en vervolgens een aankoop doen als het product gereed is. 
  • donatie sticker
    Laat mensen doneren aan non-profit organisatie waar uw merk om geeft. 

 

Herinnering-instellen-voor-productlancering

 

Hoe voegt u Instagram Stories Stickers toe

 

De beste manier om deze functie te leren gebruiken is door meteen te beginnen met experimenteren, want Instagram Stories zijn makkelijk en vanzelfsprekend. Hier heeft u een snelle en intuïtieve handleiding voor het toevoegen van stickers:

 

  • voeg een foto of video toe aan uw Instagram Story
  • voeg stickers toe door op het vierkante smiley-icoontje te klikken
  •  open de sticker-tab en selecteer het soort dat u wilt gebruiken
  • voeg als dit nodig is extra informatie toe
    Let op: De meeste stickers zijn kant-en-klare lettertypes, emoji’s of icoontjes. Voor sommige stickers is er een extra stap nodig, zoals: locatie, vernoemingen, hashtags en vragen.
  • sleep de sticker naar de gewenste plaats in uw Story
  • pas de vorm en het formaat van uw stickers aan - door bij te snijden en in te zoomen
  • Om de sticker te verwijderen, sleept u deze naar het prullenbak icoontje

 

Interactief adverteren in Stories begint nu met stickers. Hierdoor kunnen bedrijven betere relaties opbouwen, op een interessanter en leuke manier. Dit is de perfecte manier om de nadruk te leggen op advertenties en om de prestaties van de campagne te verbeteren. Het moedigt gebruikers aan om langer te blijven kijken. De survey sticker, bijvoorbeeld, heeft in 9 van de 10 beta campagnes het aantal video views van 3 seconden sterk verhoogd.

 

Terug naar het begin van de pagina of Verbeter het ROI van uw Facebook Product Advertenties met ons ebook


 

Branded Content Advertenties

 

Marketeers in de Verenigde Staten geven 69% van hun influencer budget uit op Instagram. We zijn allemaal bekend met de rol van influencer marketing tegenwoordig. Het is geen geheim, met merken die Instagram influencers tussen $100 en $2.085 per post betalen. 

 

Instagram heeft besloten om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van veel adverteerders. Dus het is nu makkelijker om merkgerelateerde berichten in hun strategie te verwerken. De App heeft de juiste tools gecreëerd voor bedrijven en makers. De adverteerders kunnen organische influencers posts promoten met merkgerelateerde content als advertenties in hun Feed en Stories.

 

Advertenties-met-merkgerelateerde-inhoud-op-InstagramAdvertenties-met-merkinhoud

source: instagram

 

Als het partnerschap is vastgesteld, laten makers hun content promoten door hun partners, als advertenties. Dit wordt beheerd in de sectie Geavanceerde Instellingen. Het bericht is zichtbaar in de Ad Manager, onder reeds bestaande posts. Het kan direct als een advertentie getoond worden vanaf het account van de zakelijke partner. De advertentie kan verschijnen in de Feed of Stories en heeft het label “Gesponsord” met de merknaam in iedere post. Het platform biedt transparantie en maakt optimaliseren en testen mogelijk. Het maatstaven van de effectiviteit van deze campagnes is cruciaal.

 

Merkgerelateerde content is een constant ontwikkelend ecosysteem. De nieuwe manier van adverteren op Instagram is brand voice via influencers. Dit is een perfecte manier om nieuwe klanten te bereiken, niet alleen mensen die het account van de maker of het merk volgen. Hierdoor kunnen marketeers en merken meer verkopen op authentieke en boeiende manieren.

 

 

Terug naar het begin van de pagina of Verbeter het ROI van uw Facebook Product Advertenties met ons ebook


 

Conclusies

 

Vorig jaar was een intens jaar voor Instagram. Er kwam iedere maand tenminste één update en functionaliteit bij. Veel van deze ontwikkelingen hadden een substantiële invloed op online winkelen en zullen in de toekomst ook invloed hebben op het proces.

 

Instagram richt zich op het managen van makers en merk relaties. Ze zijn ook nog steeds geïnteresseerd in gesponsorde content. Ze hebben over het algemeen veel belangrijke nieuwe tools toegevoegd aan Shoppable Instagram.

 

Het is moeilijk om niet heel benieuwd te zijn naar wat de komende maanden zullen brengen. Er worden veel interessante functies getest en veel hiervan zijn echt revolutionair.



Terug naar het begin van de pagina


 

 

 

instagram_2020

 

200 miljoen Instagram gebruikers bezoeken iedere dag minstens één bedrijfsprofiel. Daarom is Instagram een geweldig platform om gebruik van te maken. Dit levert voor retailers niet alleen meer merkbekendheid op, maar ook meer sales.


Het potentiële advertentiebereik van Instagram is 849.3 m gebruikers - een enorm aantal voor marketeers en merken. Als u e-Commerce producten wilt verkopen of promoten, moet u zeker gebruik maken van Instagram. Als u dit medium tot nu toe heeft genegeerd is het nu tijd om aan de slag te gaan!

 

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van Instagram, moeten online verkopers aandacht besteden aan alle geteste en uitgebrachte functies:

"We hebben Business Manager, onze tool voor het managen van campagnes, eenvoudiger gemaakt zodat bedrijven makkelijker advertenties kunnen maken die aansluiten op hun doelen. We zijn constant bezig met het verbeteren van deze basispunten, om adverteerders tijd en geld te laten besparen – en om hun bedrijf te laten groeien" aldus Instagram.

 

Zo aan het begin van het jaar is het ideale moment om te kijken naar de top 5 updates van Instagram:

 

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons