<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Hoge Impact Strategieën Om Het Verkeer Naar Jouw Shopify Winkel Te Leiden

Inhoudsopgave

Waarom het verkeer cruciaal is voor het succes van de winkels

Bronnen om het verkeer te verhogen

Gratis bronnen

Betaalde bronnen

Redenen voor weinig verkeer naar jouw Shopify Winkel

Strategieën om verkeer naar jouw Shopify Winkel te leiden

Gebruik zoekmachines op een organische manier

Creëer aantrekkelijke inhoud

Betaalde reclamecampagnes voeren

Social media integreren

Samenwerken met influencers

Slotgedachten

 


Waarom het verkeer cruciaal is voor het succes van de winkels 

 

Het verkeer is essentieel voor het succes van elke website. Om het eenvoudig te zeggen, hoe minder verkeer je hebt, hoe minder kopers je waarschijnlijk zult hebben. Niet elke persoon die een winkel bezoekt zal elke keer een aankoop doen. Echter, hoe meer bezoekers je hebt (meer verkeer), hoe meer verkopen je waarschijnlijk zult maken.

 

Het verhogen van de verkeersdrukte heeft alles te maken met het overbruggen van de kloof tussen de consument en het merk. Hoe meer je erin slaagt om geïnteresseerde klanten te bereiken, hoe succesvoller je merk zal zijn op het gebied van verkoop. Echter, het succesvol verhogen van het verkeer is slechts de helft van je taak. Je moet er ook voor zorgen dat de klanten die je in jouw winkel binnenhaalt, vinden wat ze zoeken. Anders zul je de verkoop niet halen en zal je bounce-percentage stijgen. Dat zal op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben, omdat het algoritme van Google jouw winkel negatief waarneemt. Dit zal ervoor zorgen dat je lager in rang komt te staan en je verkeer juist belemmert.


Terugkeren naar de bovenkant van de pagina of Download Het Ultieme Google Merchant Center handboek

 


 

Bronnen om het verkeer te verhogen

 

Als het verkeer een probleem is voor je website, kan het zijn dat je nieuwe bronnen moet vinden om het aantal bezoekers van jouw winkel te verhogen. Hier zijn enkele van de beste gratis en betaalde bronnen voor het verhogen van het verkeer naar je winkel:

 

Gratis bronnen

 

Gratis bronnen zijn ideaal voor degenen die hopen het verkeer in hun winkel te vergroten met een beperkt budget. Ze zijn ook ideaal voor het testen van theorieën over hoe je je verkeer op de beste manier kunt verhogen.

 

Kortingscodes en aanbiedingen

 

Kortingscodes helpen om klanten naar je winkel te lokken, niet alleen om te snuffelen, maar ook om te kopen. Speciale aanbiedingen kunnen ook worden gebruikt met enquêtes en andere hulpmiddelen die je in staat stellen je klanten beter te begrijpen.

Belangrijkste voordeel - Deze methode kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken of in ieder geval om meer informatie te verzamelen over waarom iemand wel/niet geïnteresseerd is.

 

Verbind je social media

 

Door al jouw social media-accounts met je winkel te verbinden en te interlinken, lopen mensen meer kans om er mee in aanraking te komen. Vooral als je accounts actief zijn. Je kunt jezelf ook bezighouden met social media groepen, waar je veel mensen kunt vinden die geïnteresseerd zijn in jouw product. Als je echter van plan bent om op deze manier te promoten, moet je ervoor zorgen dat het authentiek overkomt en niet als een verkooppoging.

Belangrijkste voordeel - Je hebt meer kans om het aantal bezoekers van je social media pagina's en je winkel te verhogen. Dit geeft je een kans op verdere invloed en om je drang naar meer verkeer voort te zetten.

 

Nieuwsbrieven aan bestaande klanten

 

Door regelmatig nieuwsbrieven te sturen naar bestaande klanten, kun je ervoor zorgen dat zij op de hoogte zijn van eventuele updates in je winkel. Als dit een nieuw product is, kan het zowel het verkeer als de verkoop verhogen. Daarnaast kan het zijn dat als huidige klanten op de hoogte zijn van updates, ze informatie over je winkel verspreiden.

Belangrijkste voordeel - Houdt de huidige klanten op de hoogte van wat er in jouw winkel aanwezig is en heeft daarom de neiging om het bestaande verkeer op een minimum te houden.

 

Betaalde bronnen

 

Betaalde bronnen zijn ideaal als je weet hoe je je verkeer op de beste manier kunt verhogen. Ze zijn nuttig als je een hoger budget hebt en zoveel mogelijk bronnen wilt gebruiken om nieuwe klanten te bereiken en het verkeer in jouw winkel te vergroten.

 

Betaalde reclame op social media

 

Adverteren via social media is een geweldige manier om je verkeer te verhogen. Social mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en Pinterest bieden verschillende vormen van reclame die allemaal helpen om je bedrijf op te merken. Je kunt zelfs je doelen stellen voor campagnes en beslissen over je budget om ervoor te zorgen dat je reclame winstgevend blijft. 

 

Belangrijkste voordeel - Je kunt jezelf richten op specifieke doelgroepen, kiezen voor budgetten en de tijden voor je advertenties instellen. Je kunt ook kiezen of je je wilt richten op het ontwikkelen van relaties met huidige klanten of op het zoeken gaan naar nieuwe klanten, die beide kunnen helpen om het verkeer te verhogen.

 

Betaalde reclame op zoekmachines

 

Betaalde advertenties op zoekmachines zoals Google, Bing of Ecosia stellen je in staat om op specifieke zoektermen te verschijnen. Als je dit correct doet, zal dit je verkeer verhogen. Het kan nodig zijn om een beetje tijd te besteden aan deze methode, omdat het vinden van de juiste trefwoorden wat onderzoek kan vergen. De beloningen zullen echter de moeite waard zijn.

 

Er zijn twee vormen van adverteren op zoekmachines. De ene is de traditionele zoekadvertentie, en de andere is de shopping advertentie. De grootste verschillen tussen de twee vormen zijn waar en hoe jouw advertentie zal verschijnen. Bij een zoekadvertentie verschijnt deze op de standaard Google-pagina, ofwel bovenaan ofwel onderaan de pagina's met zoekresultaten. Bij een shopping advertentie verschijnt deze visueel aan de boven- of zijkant van een pagina, evenals in het shopping tabblad. 

 

Je kunt de twee vormen van adverteren ook combineren om de beste resultaten te krijgen en de effectiviteit van je advertentie te maximaliseren.

Het belangrijkste voordeel - Trekt mensen aan die echt geïnteresseerd zijn in de aankoop van jouw soort product. Daarom verhoog je niet alleen je verkeer, maar je zult waarschijnlijk ook je omzet verhogen.

 

 

Terugkeren naar de bovenkant van de pagina of Download Het Ultieme Google Merchant Center handboek

 


 

Redenen voor weinig verkeer naar jouw Shopify Winkel

 

Laag verkeer naar een Shopify winkel is een van de belangrijkste redenen voor een gebrek aan verkoop. Maar wat zijn de belangrijkste redenen voor het lage verkeer zelf?

 

Het richten op de verkeerde doelgroep

 

Onderzoek is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw winkel veel bezoekers krijgt. Als je advertenties de verkeerde doelgroep bereiken, dan zullen mensen besluiten om er in eerste instantie niet op te klikken, of om direct terug te krabbelen uit jouw winkel. Hoe dan ook, het resultaat voor jou is slecht. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat je weet op wie je je moet richten en wanneer.

 

Slechte kwaliteit foto's in advertenties

 

Advertenties zijn een geweldige manier om verkeer naar jouw Shopify winkel te genereren. Echter, als de foto op je advertentie onduidelijk of op welke manier dan ook misleidend is, kunnen mensen ervan worden afgeschrikt. Ze kunnen zelfs kiezen voor een product van een concurrent. Een foto van goede kwaliteit is dus essentieel.

 

Lage kwaliteit feed

 

Data feeds zijn bestanden met specifieke informatie over producten uit jouw winkel. Ze stellen je in staat om je winkels en advertenties up-to-date te houden en hun potentieel te maximaliseren. 

Een lage kwaliteit feed kan het succes van een Shopify winkel ernstig belemmeren. Een slechte feed kan een productbeschrijving missen, producten die niet op voorraad zijn adverteren of de ene variant als een andere laten adverteren. Al deze zaken kunnen bijdragen aan een laag verkeer, omdat klanten minder overtuigd zullen zijn van het product in de advertentie, als ze de advertentie al zien.

 

Geen oproep tot actie

 

Een gebrek aan een oproep tot actie kan ertoe leiden dat klanten zich gewoonweg niet bezighouden met promoties of advertenties. Daarom kunnen ze langs jouw product en winkel heen schieten.

 

Geen duidelijke social media links

 

Geen enkele duidelijke social media kan een Shopify-winkel hinderen. Veel klanten geven er de voorkeur aan om via social media contact op te nemen met bedrijven om vragen te stellen over producten of diensten. Als de social media van een merk niet zichtbaar is, kunnen ze ervoor kiezen om verder te gaan en niet bij jou te kopen.

 

Geen contact of informatie pagina’s

 

Net als bij social media is het mogelijk dat kopers het bedrijf niet vertrouwen als er geen informatie over het merk is. Ook een gebrek aan contactmogelijkheden draagt hiertoe bij. Het laat klanten ook niet toe om vragen te stellen en laat een aanzienlijke kloof tussen het merk en de consument bestaan.

 

Geen retourbeleid

 

Dit is over het algemeen een slechte handelspraktijk. Klanten zullen een winkel zonder retourbeleid gewoonweg niet vertrouwen.

 

Geen navigatiemenu op de website

 

Gebrek aan een navigatiemenu kan de website moeilijk te navigeren maken en daardoor klanten ervan weerhouden om productpagina's te bezoeken. Dit vermindert het verkeer en de verkoop.

 

Slecht ontworpen website in het algemeen

 

Een slecht ontworpen website kan langzaam laden. Dit kan leiden tot een hoge bounce rate (de site weer verlaten zonder iets te kopen), omdat klanten hun geduld verliezen.

 

reasons-for-low-traffic

 

Terugkeren naar de bovenkant van de pagina of Download Het Ultieme Google Merchant Center handboek

 


Strategieën om verkeer naar jouw Shopify Winkel te leiden

 

Het is belangrijk om een duidelijke strategie te hebben als het gaat om het verkeer naar jouw Shopify winkel. Er is echter geen universele aanpak, wat betekent dat trial and error (vallen en opstaan) vaak nodig is om de beste strategie voor je bedrijf te vinden. Bij het uitproberen van een plan om het verkeer te verbeteren, moet elk bedrijf altijd rekening houden met een aantal zaken. Deze omvatten:

 

  • Hun budget
  • De doelgroepen die zij willen bereiken
  • Het soort bedrijf dat ze runnen
  • Het soort bedrijf dat ze willen zijn

 

Zodra deze factoren zijn overwogen, kan een strategie worden geïmplementeerd. Wat zijn dan de verschillende strategieën die gebruikt kunnen worden om het verkeer te sturen?

 

 


Gebruik zoekmachines op een organische manier

 

Het gebruik van zoekmachines is een geweldige manier om verkeer naar jouw Shopify winkel te leiden. Als je besluit om op organische wijze verkeer te genereren met behulp van zoekmachines, zul je gebruik moeten maken van SEO. 33% van de kliks op Google gaan naar het eerste organische zoekresultaat. Daarom zal het succesvol implementeren van SEO substantieel meer verkeer genereren dan het negeren van deze methode. Echter, het krijgen van die eerste plaats kan behoorlijk uitdagend zijn. Je zult alle onderstaande website technieken moeten gebruiken om kans te maken op een toppositie:

  • Trefwoordonderzoek - controleer voor welke trefwoorden hooggeplaatste concurrenten scoren en welke trefwoorden het best verwijzen naar jouw beoogde landingspagina en product. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen je advertentie zien, terwijl Google deze in een positief licht ziet.
  • Kwaliteitsinhoud - Hoge kwaliteitsinhoud die Google en de gemiddelde gebruiker zullen begrijpen en waarderen
  • Effectieve titel en beschrijving - Gebruik de ideale trefwoordzinnen in je titel en beschrijving (zinnen gevonden uit onderwerponderzoek)

 

Organische SEO zal meestal ook een kleine mate van vallen en opstaan vergen. Je kunt de prestaties van je organische SEO meten door jezelf te vergelijken met concurrenten, regelmatig trefwoorden te controleren en naar andere statistieken te kijken - inclusief impressies en click-through rate.

 

organic-seo

Source: artattackk.com

 


Creëer aantrekkelijke inhoud

 

Toonaangevende inhoud kan ook het verkeer naar je winkel drijven. Inhoud is vooral nuttig als je je regelmatig bezig houdt met het creëren van originele inhoud. Dit helpt om jouw merk te vestigen als een leider in je branche, terwijl het zorgt voor betrokkenheid en het opbouwen van relaties met je bestaande klanten.

 

De effectiviteit van inhoud kan ook worden verhoogd door trefwoorden op te nemen, zodat het hoog scoort bij zoekmachines. Daarnaast kun je inhoud verder benutten door het versturen van blogberichten als nieuwsbrieven en het opnieuw benaderen van bestaande klanten.

 

Om de effectiviteit van je inhoud te maximaliseren, moet je proberen een scala aan vormen aan te bieden. Dit omvat blogberichten, video's, podcasts en zelfs ebooks. Nog beter is het om je inhoud voor elke fase van de reis van de koper te bewaren en je kunt zelfs potentiële klanten begeleiden bij het doen van een aankoop!

 

contentmarketing

source: neilpatel.com

 


Betaalde reclamecampagnes voeren

 

Het voeren van betaalde reclamecampagnes kan zeer lucratief zijn als het gaat om het verhogen van je verkeer. Betaalde campagnes kunnen variëren van social media campagnes tot PPC campagnes op Google. Social media campagnes zijn ideaal voor veel bedrijven, omdat ze zich kunnen richten op je specifieke demografische doelgroep, ongeacht het tijdsbestek en het budget dat je kiest. Google's PPC-campagnes stellen je in staat om te richten via trefwoorden en je per klik te factureren. Het bedrag dat je per klik betaalt is afhankelijk van je maximale bod. Echter, als iemand hoger biedt dan jij, dan kan het zijn dat jouw advertentie op een minder zichtbare plaats wordt geplaatst.

 

Zowel social media campagnes als Google PPC campagnes zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de vermelding en de feed. Indien correct uitgevoerd, moet een advertentie aan het juiste publiek verschijnen. Echter, wanneer verkeerd uitgevoerd, zal het weggegooid geld zijn.

 


Social media integreren

 

Social media is de toegangspoort tot jouw klanten. Het is de beste manier om relaties met hen op te bouwen en biedt ook een goede gelegenheid om je merkidentiteit verder uit te bouwen. Als het gaat om het genereren van meer verkeer uit social media, is Facebook ongeëvenaard. Bijna tweederde van alle social media bezoeken aan Shopify winkels komen van Facebook. Met een duizelingwekkende 85% van alle op social media bezoek gebaseerde bestellingen die ook van de site komen.

 

Om je eigen verkeer te genereren vanuit Facebook, of andere social media, moet je een paar dingen in gedachten houden. Ten eerste vereist het aansturen van verkeer op social media betrokkenheid. Dat betekent dat als je een groot bedrijf bent, je dat over verschillende platformen kan beheren. Maar kleine bedrijven moeten waarschijnlijk het meest lucratieve platform voor zichzelf kiezen en zich daarop richten. 

 

Ten tweede, omdat social media een brug vormt tussen het bedrijfsleven en de consument, is het de ideale plek om feedback te krijgen. Veel klanten zullen naar je toe komen op social media en vragen stellen. Dit is het ideale moment om een relatie met de klant en een positief merkimago te creëren. Dit zal op zijn beurt weer zorgen voor meer verkeer in de toekomst. 

 

En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, moeten social media posts sales posts zijn. Ze moeten producten en het merk promoten zonder opdringerig te lijken. Oproepen tot actie moeten nog steeds worden opgenomen, maar ze moeten de klant iets bieden, zoals een promotie of een positieve boodschap. Het doel kan zijn om de betrokkenheid en het verkeer te stimuleren, maar het moet gebeuren door de aandacht voor de klanten van het merk.

 


Samenwerken met influencers

 

Een iets buiten het kader liggende manier om het verkeer te laten toenemen, is door gebruik te maken van influencers. Met gebruik van influencers is het doel om het verkeer te stimuleren door het vergroten van de naamsbekendheid. Het gebruik van een influencer zal idealiter meer winkelbezoek en meer verkoop genereren, omdat hun mening telt voor degenen die tegen hen opkijken.

 

Werk-samen-met-influencers

Source: instagram

 

Veel influencers gebruiken social media als hun belangrijkste instrument voor marketing. Instagram en Youtube influencers zijn meestal de meest haalbare opties voor merken. Het starten van een campagne met een influencer is meestal zo eenvoudig als contact met hen opnemen via social media en afspreken wat beide partijen willen. Om een geschikte influencer te vinden, probeer je hashtags te zoeken die betrekking hebben op jouw doelstellingen of campagne. Er zijn ook verschillende platformen die je gratis en eenvoudig toegang geven tot de beste influencers in jouw sector.

 

Je moet proberen ervoor te zorgen dat de influencer die je besluit te gebruiken ook de waarden van zowel jouw merk als jouw campagne weerspiegelt. Controleer of ze je doelstellingen delen en het publiek hebben dat je wilt bereiken. Je kunt je over het algemeen een goed beeld vormen van dit alles door voorafgaand aan je eventuele samenwerking naar hun inhoud te kijken.

 

 

Terugkeren naar de bovenkant van de pagina of Download Het Ultieme Google Merchant Center handboek

 


 

Slotgedachten

 

Aangezien de concurrentie blijft groeien, is het van vitaal belang om je marketingstrategie te onthouden als het gaat om je Shopify winkel. Het genereren van het juiste verkeer zal het succes van je winkel bepalen.

 

Vergeet niet om je strategie op te bouwen rond je eigen budget en onderzoek. Dit zal je in staat stellen om de meeste waar voor je geld te krijgen met jouw reclame, terwijl je het hoogste aantal potentiële klanten aantrekt.

 

Om je potentiële verkeer verder te maximaliseren, moet je niet vergeten om op de hoogte te blijven van je feed. Update het wanneer nodig en profiteer van je meest lucratieve producten.

 

Terugkeren naar de bovenkant van de pagina

 


strategy

 

In 2020 zijn er meer dan 12 miljoen webwinkels. Dat aantal zal alleen maar toenemen, en zal het alleen maar een nog grotere uitdaging worden om verkeer naar jouw website te leiden. Eén van de redenen voor de toename van het aantal webwinkels is Shopify. Het platform maakt het opzetten van een webwinkel eenvoudig en wrijvingsloos. Dit heeft geleid tot een grote toestroom van nieuwe verkopers. De toename van de concurrentie is voor sommigen ontzettend moeilijk gebleken, met veel winkels die minimale bezoekersaantallen krijgen. Minimaal verkeer betekent minimale verkoop. Hoe los je dan het probleem van de toegenomen concurrentie en het lage verkeer op?

 

Hier zijn onze beste strategieën voor het vinden van goedkope, ongecompliceerde verkeersbevorderende oplossingen.

 

 

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons