<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Hoe je conversies op Google Shopping met 379% kan verhogen


Klant was begonnen met een zeer eenvoudige feed

 

De klant verkoopt t-shirts, mokken, bumperstickers en andere nieuwe artikelen via hun website. Toen ze in 2015 bij ons kwamen, gebruikte de Google Shopping-campagne van de klant, gegevens van een eenvoudige productfeed die handmatig in Google Merchant Center was geüpload. De feed was eenvoudig - net genoeg om aan de eisen van Google te voldoen, behalve voor de honderden producten die werden afgekeurd omdat er informatie ontbrak. 

 


Een nieuwe feed gemaakt met DataFeedWatch

 

We haalden de productgegevens uit de BigCommerce-winkel van de klant in DataFeedWatch en bouwden een volledige nieuwe feed op.

 

Ons doel was om Google zo veel mogelijk productinformatie te geven. Hoe beter de kwaliteit van de gegevens die je aan Google geeft, hoe meer ze je producten waarderen - en hoe groter je kans is op een voorsprong op de concurrentie.

 

Naast het in kaart brengen van alle vereiste informatie, hebben we DataFeedWatch gebruikt om bonusvelden toe te voegen, zoals:

 

  • Geslacht
  • Leeftijdsgroep
  • Kleur
  • Type product

 


Afgekeurde producten waren weer geactiveerd

 

Het volgende probleem dat moest worden opgelost, waren de honderden producten die automatisch werden afgekeurd in Google Merchant Center.

 

Afgekeurde producten is een probleem omdat:

  1. De producten niet geadverteerd kunnen worden
  2. Google niet graag afgekeurde producten ziet in de Merchant Center, en zal soms het account opschorten als er te veel afkeuringen zijn

De meeste afgekeurde producten werden afgekeurd omdat er informatie ontbrak die Google nodig had. We hebben dat opgelost door aangepaste regels in DataFeedWatch te gebruiken om de ontbrekende informatie toe te voegen, of Google te vertellen wanneer de informatie legitiem niet bestond (bijv. producten die geen unieke identificatoren nodig hebben).

 


Conversies met 379% jaar-op-jaar verhoogd

 

Met de nieuwe, uitgebreide feed van DataFeedWatch als onze basis, doken we in de structuur van de Google Shopping-campagne en zochten we naar mogelijkheden om het aantal klikken van de best converterende producten te verhogen.

 

Google Shopping Success

 

 

In augustus 2015 had de klant 2.429 klikken van Google Shopping. 

In augustus 2016, had de klant 10.505 klikken van Google Shopping. 

Dat is een stijging van 333% in klik volume jaar-op-jaar.

 

Beter nog, de conversies stegen met 379%.

 

Veel factoren hebben bijgedragen aan de aanzienlijke toename van de prestaties, waaronder markttrends, wijzigingen in het budget en optimalisaties van de campagnes.

 

DataFeedWatch speelde echter een cruciale rol in ons succes doordat het ons in staat stelde zo veel mogelijk producten van de klant te adverteren en de gegevens op een zeer geoptimaliseerde manier te formatteren.

 


 

Het PPC team van StubGroup Advertising houdt van het gebruik van de DataFeedWatch tool vanwege succesverhalen zoals de volgende.

 

Eind augustus 2015 hebben we een online novelty retailer aan boord genomen als klant. Ze waren al bezig met Google Search en Shopping campagnes.

 

Dit was spannend, want het zou ons de kans geven om hun Google Ads prestaties van voor het gebruiken van onze diensten te vergelijken met hun prestaties na onze wijzigingen. We zouden aan de klant kunnen bewijzen hoe onze PPC vaardigheden en tools zoals DataFeedWatch een positieve impact zouden hebben op hun bedrijf.

 

stub_group_case_study _NL

 

Written by John Horn

John Horn is a Managing Partner at StubGroup Advertising, a Premier Google Partner ranked in the top 1% of all Google Partners worldwide. He spends his days looking for ways to keep at the cutting edge of the digital advertising world, equipping the team at StubGroup to provide excellent service to clients, and speaking with businesses looking for an effective PPC management solution. And, of course, playing foosball.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons