Wat is Google Productcategorie?

  google-product-category

   

  Het Google Product Category [google_product_category] attribuut wordt gebruikt om een item te categoriseren. Deze categorie wordt geselecteerd uit de taxonomie van Google. De volledige lijst met productcategorieën vind je hier.

  Het plaatsen van producten in productcategorieën is bedoeld om potentiële klanten te helpen hun weg naar je product te vinden.

  Dit maakt het van groots belang dat je de juiste categorie voor je product selecteert. Anders kan het gebeuren dat klanten moeite hebben om te vinden wat ze zoeken.

   


  Wanneer gebruik je een Google productcategorie?

   

  Voor sommige artikeltypen is het gebruik van een Google-productcategorie vereist. Dit zijn onder andere items binnen Kleding & Accessoires en Media & Software.

  Anders is het gebruik van de productcategorie data feed attribuut volledig optioneel. Het wordt echter aanbevolen. Het zal Google helpen jouw product te identificeren en te matchen met de zoekopdracht van een potentiële klant.

  Het hebben van de meest nauwkeurige beschrijvingen en attributen voor elk product zal ook helpen om de click-through-rate in campagnes te verbeteren.

  Hoe nauwkeuriger jouw attributen, hoe vaker je de juiste zoekopdrachten te zien krijgt. Dit verbetert zowel de werkelijke als de verwachte CTR (click-through-rate).

   


  Vereisten

   

  Hieronder vind je de minimale eisen die in acht moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat jouw product wordt goedgekeurd en dat het verschijnt voor relevante zoekopdrachten.

  • Gebruik de dichtstbijzijnde Google productcategorie. Soms kan het voorkomen dat jouw artikelen onder meer dan één categorie passen. In deze situatie kan je beter de best overeenkomende categorie gebruiken, omdat je er geen twee kunt kiezen.
  • Zorg ervoor dat de categorie zo specifiek mogelijk is. Het kan verleidelijk zijn om een meer algemene categorie toe te kennen aan je producten om tijd te besparen. Het is echter beter om je advertenties te laten zien voor de meest relevante zoekopdrachten. Door dit te doen zal niet alleen het klanttraject worden verbeterd, maar is de kans groter dat het tot verkoop leidt. Ook kan dit de prestaties van de campagne en het account verbeteren, waardoor het waarschijnlijker is dat Google jouw producten zal laten zien.
  • Gebruik een Producttype [product_type] attribuut wanneer de vooraf gedefinieerde categorieën van Google niet overeenkomen met het product. Laat je niet verleiden om een productcategorie te gebruiken die niet door Google is gegenereerd.
  • Gebruik geen categorieën die voor augustus 2011 zijn gepubliceerd.

   


  Aanbevelingen

   

  Naast de minimumeisen zijn er een aantal best aanbevelingen voor productcategorieën om de campagneprestaties te helpen verbeteren. Deze zijn als volgt:

  • Gebruik de meest actuele categorieën. Waar er verouderde categorieën zijn, zal Google automatisch de oude categorie afstemmen op wat het denkt dat de meest up-to-date versie van de categorie is. Dit kan ertoe leiden dat Google categorieën toewijst die niet zo relevant zijn als een andere categorie. Categorieën voor augustus 2011 worden niet automatisch gewisseld en zullen niet werken.
  • Zorg ervoor dat je de vereisten die gelden voor jouw land controleert. Deze zijn namelijk per land verschillend. Het verwarren van deze vereisten kan ertoe leiden dat jouw producten worden afgekeurd.

  Google Product Categorieën zijn essentieel voor bepaalde categorieën. Waar het niet nodig is, is het nog steeds aan te raden om het productcategorie attribuut te gebruiken.

  Het helpt de relevantie van jouw product te verbeteren en helpt om dit te matchen met de zoekopdracht van een klant.


  New Call-to-action