<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Vaak voorkomende fouten met Facebook Pixel product-ID's in Shopify en hoe deze te verhelpen

 

Inhoudstabel:

Wat is FB Pixel & hoe werkt het

Ontbrekende of afwijkende content_ids

Onjuist geformatteerde content_ids

Verkeerd gespelde parameternaam content_ids

Ontbrekend of onjuist content_type

FB Pixel koppelt producten niet aan catalogus

Besluit

 


Wat is FB Pixel & hoe werkt het 

 

Volgens Facebook is Pixel ‘een analysetool die je in staat stelt de effectiviteit van je advertenties te meten door de acties die mensen ondernemen op je website te begrijpen’.

Facebook Pixel werkt door een code op je bepaalde website te plaatsen. Van daaruit verzamelt de tool automatisch gegevens zoals conversie van Facebook-advertenties en algemene doelgroepinformatie.

 

Om Facebook Pixel te gebruiken met Shopify, heb je een Facebook-advertentieaccount nodig. Vervolgens kan je doorgaan door je Pixel-ID toe te voegen aan de voorkeuren van je online Shopify-winkel. Dit kun je als volgt doen:

 

  1. Ga naar online winkel > voorkeuren
  2. Voeg in de sectie Facebook Pixel je Pixel-ID toe
  3. Klik op opslaan

 

Pixel begint nu de onderstaande gebeurtenissen op te volgen.

 

pixelevents

 

 

Nadat je Facebook Pixel ingesteld hebt in je Shopify-winkel, controleer je best op potentiële problemen alvorens de verzamelde gegevens te gebruiken. Daarbij komt de Facebook Pixel Helper Tool van pas. De tool kan gedownload worden of gebruikt worden als een Google Chrome-invoegtoepassing. Pixel Helper helpt je te leren hoe je de prestatie van Pixel kan verbeteren door te controleren of alles correct werkt, en hoe je alle mogelijke problemen kunt verhelpen.

 

Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen met Pixel-gebeurtenissen:

 

Ontbrekende of afwijkende content_ids

 

Deze fout heeft betrekking tot dynamische advertenties. Wanneer je FB Pixel installeert, bestaat het doel eruit om acties en gebeurtenissen te ontvangen die plaatsvinden op je website. Hiervoor heeft je code het unieke ID nodig van je producten/varianten op je website, ook bekend als de content_ids-parameter. Dit ID moet precies overeenkomen met het artikel in je productcatalogus, zodat Pixel weet welke artikelen dezelfde zijn. Als het artikel ontbreekt of niet overeenkomt, werkt het product niet voor dynamische advertenties.

 

Onjuist geformatteerde content_ids

 

Correct geformatteerde ID’s zien er als volgt uit:

 

Voor een enkel product: '12345’

Voor meerdere producten op dezelfde pagina: ['12345','67890']

 

Onjuist geformatteerde ID’s kunnen te veel cijfers of symbolen bevatten. Deze kunnen er als volgt uit zien:

 

["12345,67890"]’ FB Pixel interpreteert dit ID als één artikel met het ID 12345,67890.

 

"[\"12345\"]": Dit wordt geïnterpreteerd als een artikel met het ID [\"12345\"].

 

"[\"12345\", \"67890\"]": Facebook Pixel interpreteert dit als een artikel met het ID [\"12345\", \"67890\"].

 

"[12345,67890]": FB Pixel interpreteert dit ID als een artikel met het ID [12345,67890].

["[12345,67890]"]: Dit wordt geïnterpreteerd als een artikel met het ID [12345,67890].

 

Verkeerd gespelde parameternaam content_ids

 

Deze fout treedt op door het verkeerd spellen van gebeurtenisparameters in je Pixel-code. Een voorbeeld hiervan is wanneer de content_ids-parameter fout benoemd wordt als "content_id" wanneer je slechts één ID opgeeft. De naam van de parameters moet steeds content_ids zijn, eindigend op "s".

 

Ontbrekend of onjuist content_type

 

De parameter content_type helpt FB Pixel het onderscheid maken tussen verschillende soorten producten. Opties voor contenttypes zijn: 

 

  • Een enkel product
  • Een groep producten (of een groep varianten)
  • Voertuigen
  • Hotels
  • Vluchten

 

Wanneer je de parameter content_type gebruikt, zorg er dan voor dat deze opgenomen wordt in elke standaardgebeurtenis, en dat deze correct gebruikt wordt, als een string.

 

De parameter content_type moet altijd op een van de volgende manieren ingevoerd worden:

 

  • product: Voor een enkel product in je catalogus.
  • product_group: Voor een groep producten in je catalogus. Dit is ideaal voor varianten van een product, evenals verschillende maten. Voor datafeedbestanden staat dit bekend als item_group_id.
  • hotels: Dit koppelt content_ids aan hotel-ID's in je catalogus.
  • flights: Dit koppelt content_ids aan vlucht-ID's in je catalogus.
  • vehicles: Dit koppelt content_ids aan voertuig-ID's in je catalogus.

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek

 


FB Pixel koppelt producten niet aan catalogus

 

Als Facebook Pixel je producten niet aan je catalogus koppelt, stamt het probleem vaak uit het uploaden van het onjuiste product-ID. Als je Facebook voorziet van een volledige set van je producten, inclusief varianten, verstrek je wellicht een uniek ID per artikel (genaamd variant_id in Shopify). Hier begint het probleem: Shopify voert automatisch een parent-ID in (gebruikelijk voor alle variaties van een bepaald hoofdproduct) aan Pixel, in plaats van het variant-ID.

 

Als je dus productvarianten met unieke variant-ID's stuurt, komt geen enkel ID overeen - variant-ID is niet gelijk aan parent-ID voor elk van de producten.


Wat is de oplossing?

 

Om ervoor te zorgen dat de product-ID's in de Facebook-catalogus overeenkomen met FB pixel, moet je het ID-attribuut in je feed gebruiken (niet het variant-ID). Om te voorkomen dat de variant-ID’s gekopieerd worden (door verschillende varianten met hetzelfde parent-ID te sturen), moet je vervolgens varianttoewijzing gebruiken. Dit zijn de stappen om dit voor elkaar te krijgen:

 

facebook-mergining-1


  1. Ga naar de winkelsectie in je DataFeedWatch-interface
  2. Selecteer je Facebook Productadvertenties-kanaal
  3. Klik in de Mapping-pagina op het tabblad Productvarianten samenvoegen
  4. Selecteer een van de samenvoegopties voor elk veld
  5. Klik op opslaan en voltooi

Nog een vaak voorkomend probleem met betrekking tot het product-ID is wanneer het veld compleet ontbreekt. Dit kan komen door hetzelfde probleem als hierboven. Het kan echter ook veroorzaakt worden door de categorisatie van een feed. Als je je feed instelt om het product-ID uit het GTIN-veld te halen, terwijl het ID zich in het barcodeveld bevindt, ontvangt Pixel een gelijkaardige foutmelding. 

 

Fouten kunnen optreden zoals hieronder

 

pixelerror1

 

pixelerror2

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek

 


Besluit

 

Facebook Pixel is een geweldige tool om de effectiviteit van je advertentiecampagnes te meten. Fouten met product-ID's kunnen echter voorkomen dat je een beter begrip krijgt van de successen en tekortkomingen van je campagne.

 

Deze fouten elimineren en ze in de toekomst voorkomen helpt je beter begrijpen hoe je je toekomstige advertenties kunt verbeteren. Bovendien helpt het ervoor zorgen dat je huidige campagne je doelpubliek bereikt op de meest effectieve manier.

 

Terug naar begin van pagina

 


fb

 

Shopify is een fantastisch winkelkarretje om je winkel op te richten maar ook snel en efficiënt te laten draaien. En ook al verloopt dit gewoonlijk probleemloos, kan je af en toe toch problemen tegenkomen.

 

In het algemeen zijn er vier soorten Facebook Pixel-fouten in Shopify. Dit zijn laadfouten, installatiefouten, verkeersfouten, en fouten met product-ID's. In dit artikel richten we ons op de fouten met betrekking tot product-ID's. We kijken naar de oorzaak van dit soort fout, evenals de beste manieren om het probleem op te lossen wanneer het voorkomt.

BOOST JE GOOGLE SHOPPING ROAS

Op zoek naar het optimaliseren van je datafeed?

Plan een 1-op-1 gesprek met een van onze product feed experts.
• Leer meer over best practices voor datatransformatie,
• Bespreek optimalisaties specifiek voor je productcatalogus,
• Krijg een live rondleiding door de DataFeedWatch app

We kijken uit naar onze ontmoeting!

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons