Elf Nederlandse eCommerce Events die je niet mag missen

  Elf Nederlandse eCommerce Events die je niet mag missen

  De Nederlandse eCommerce markt is continu in beweging. Nieuwe ontwikkelingen vinden het hele jaar door plaats, en trendwatchers en eCommerce specialisten schatten de nieuwste trends voor het nieuwe jaar in. Zo ook voor 2017. Om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwste ontwikkelingen en trends, is het goed om jezelf te blijven informeren via eCommerce evenementen in Nederland. Ik zet voor jou de elf allerbeste en allerleukste Nederlandse eCommerce evenementen voor de komende maanden in 2017 op een rij.

  Digital Transactions - 7 maart 2017

  Digital Transactions 2017 is het voormalige Online Betaal Congres, waar al tien eerdere succesvolle edities van plaats hebben gevonden. Tijdens Digital Transactions ga je als retailer, beleidsmaker, bank of betaal-speler meer zien over digitale transacties en de technologische trends en ontwikkelingen binnen deze markt. Er wordt besproken hoe je een laagdrempelige transactie krijgt, want een laagdrempelige transactie leidt tot een verhoogde conversie. Ook gaan ze dieper in op de verschillende type transacties, want dit hoeft tegenwoordig niet meer alleen te gaan om geld en goederen.

  Het evenement wordt georganiseerd door Twinkle en Thuiswinkel.org, en vindt op dinsdag 7 maart 2017 plaats in Houten. Lees hier meer over Digital Transactions en hoe jij hierbij kan zijn.

   

  B2B Summit - 9 maart 2017

  Op 9 maart vindt B2B Summit plaats: een evenement volledig gericht op de B2B klant. Een B2B klant is namelijk ook een consument, maar vergt toch een andere benadering. Tijdens deze B2B Summit wordt er stilgestaan bij de ontwikkelingen binnen de B2B markt, en bij specifieke B2B onderwerpen als: Account Based Marketing, Open Source technologieën, digitale customer experience en de verwachtingen van een B2B klant.

  Dit evenement wordt georganiseerd door Twinkle en Marketing Tribune, en vindt plaats op donderdag 9 maart 2017 in Maarssen. Lees hier meer over de B2B Summit en het kopen van tickets.

   

  Emerce eRetail - 16 maart 2017

  Tijdens Emerce eRetail staat dit jaar op 16 maart de toekomst van online en cross channel retailing centraal. Emerce eRetail is het evenement voor retailers, uit het hoger- en middenmanagement van de grotere retailers in Nederland, die op de hoogte willen blijven van innovatie binnen de retail markt. Tijdens dit evenement hoor je expert-sessies over verschillende retail onderwerpen als: logistiek, pricing, mobile, CRM, marketing, levering, organisatie, voorraden, assortiment en technologie.

  Het evenement beslaat drie podia met sprekers van onder andere Zalando, Magioni en GFK. Tijdens de tot nu toe 21 geplande sessies wordt stilgestaan bij de rol van touchpoints binnen de merkervaring, customer data, de toekomst van retail en conversieverhoging.

  Emerce eRetail vindt op donderdag 16 maart 2017 in Bussum plaats. Lees hier meer over Emerce eRetail en over het kopen van toegangskaarten.

   

  Multichannel Conference 2017 - 19 & 20 april 2017

  Tijdens Multichannel 2017 leer je meer over personalisatie. Het event schets personalisatie als de belangrijkste uitdaging van het jaar, wat ervoor zorgt dat je een relatie met je klant opbouwt en met een lange termijn visie behoudt. Multichannel 2017 zet termen als ‘wensen en behoeften van je klant’, ‘customer journey’, ‘touchpoints’ en ‘technologieën’ centraal voor professionals binnen eCommerce, marketing, klantenservice en klantcontact. Deze termen komen naar voren tijdens inspirerende sessies en rondetafelgesprekken, maar ook tijdens een-op-een gesprekken met experts en workshops.

  Multichannel 2017 is een evenement van BBP Media en vindt op 19 en 20 april 2017 plaats in Maarssen. Let op: toegang tot dit evenement is gratis! Lees hier meer over Multichannel Conference 2017.

  Nederland Multichannel Conference
  Bron: Multichannel Conference

   

  Meet Magento 17 - 10 mei 2017

  In 2017 wordt Meet Magento alweer voor de 9e keer georganiseerd en is hét Magento evenement van de wereld. Tijdens dit evenement ontmoet eCommerce, business en development elkaar met verschillende redenen. Je kan Magento als starter ontdekken, je kan van de allerbeste in het vak leren, je ontmoet de community van organisator Dutchento en je kan mee coderen tijdens de hackathon. Op Meet Magento krijg je de allerbeste informatie om jouw kennis over Magento te verrijken.

  Op Meet Magento wordt tijdens inspirationele kennissessies onder andere gesproken door Bol.com, Euroflorist, Heineken en Cavallaro Napoli.

  Meet Magento wordt georganiseerd door de Nederlandse Magento Community Dutchento en vindt plaats op woensdag 10 mei 2017 in Maarssen. Lees hier meer over Meet Magento 17 en over het bestellen van tickets.

   

  Social Messaging Event - 23 mei 2017

  Dinsdag 23 mei staat volledig in het teken van WhatsApp, Facebook Messenger en business chatbots tijdens het Social Messaging Event. Tijdens de inspirerende sessies van professionals en organisaties komen verschillende onderwerpen aan bod: de trends en ontwikkelingen rondom het social messaging, customer services, data en privacy, online campagnes en sales, apps en software. Denk hierbij ook aan best practices, insights en do’s & don’ts.

  Social Messaging Event wordt georganiseerd door Frankwatching op dinsdag 23 mei 2017 in Utrecht. Lees hier meer over het Social Messaging Event en het bestellen van toegangskaarten.

  Nederland Social Messaging Event
  Bron: Social Messaging Event

   

  Emerce eCommerce Live! - 31 mei 2017

  Emerce eCommerce Live! vindt dit jaar alweer voor de derde keer plaats en is inmiddels het meest toonaangevende eCommerce event van Nederland. Op dit evenement komen grotere retailers, fabrikanten, groothandels, webshops en merken samen om alles te horen over de nieuwste eCommerce trends en ontwikkelingen, best practises, sterke strategieën en innovatie. Ook komen tijdens Emerce eCommerce Live! alle retail branches aan bod: van food en non-food, tot travel en fashion, en tot wonen, verzekeringen en nog veel meer.

  Het Emerce eCommerce Live! evenement is een event die voor iedereen, uit iedere branche, met een raakvlak met eCommerce geschikt is. Voor de aanwezigen staan onder andere de volgende onderwerpen op het programma: betaaloplossingen, cross border strategieën, logistiek, marketing, analytics, mobile, IT, wetgeving, customer experience en design.

  Emerce eCommerce Live! vindt plaats op woensdag 31 mei 2017 in Amsterdam. Lees hier meer over eCommerce Live! en het bestellen van tickets.

  Emerce eCommerce Live
  Bron: Emerce eCommerce Live!

   

  Logistiek & eCommerce - 15 juni 2017

  Logistiek en eCommerce is een vakdag volledig gericht op de logistiek achter de webshops. In het teken staat het zo efficiënt en effectief mogelijk organiseren van jouw logistieke proces.

  Logistiek & eCommerce wordt georganiseerd door OGZ en Twinkle, en vindt plaats op donderdag 15 juni 2017 in Almere. Lees hier meer over Logistiek en eCommerce.

   

  Emerce eFashion - 22 juni 2017

  Twee dagen later zet Emerce de online modebranche centraal tijdens Emerce eFashion. Dit is het congres voor de professionals binnen fashion die zich bezighouden met of verantwoordelijk zijn voor online en/of eCommerce. Tijdens eFashion staat online experience, conversie, branding en trends en ontwikkelingen centraal. Tevens is eFashion een goed netwerkevent. Je vindt er marketing, online en eCommerce managers van retails, merken en pure players!

  Emerce eFashion vindt op donderdag 22 juni 2017 plaats in Amsterdam. Meer informatie over het eFashion evenement en toegangstickets vind je hier.

   

  Shopping today - 21 september 2017

  Shopping Today is het eCommerce evenement dat je voorbereid op de toekomst, over welke branche, expertise of specialisme je ook meer wilt leren. Op Shopping Today vind je interessante, inspiratievolle kennissessies en handige praktijkcases voor ieders niveau. Het maakt niet uit of je diensten of producten verkoopt, of dat je net bent begonnen of al een paar jaar actief bent.

  Er zijn in 2017 meer dan 40 praktijkcases en kennissessies, en Shopping Today geeft je online de handige mogelijkheid om een persoonlijk programma samen te stellen. Zo zorg je ervoor dat je met een relaxed gevoel aan deze fantastische dag begint.

  Op donderdag 21 september 2017 vindt het evenement Shopping Today plaats, dat georganiseerd is door BBP Media en Thuiswinkel.org. Meer informatie over het Shopping Today evenement en over tickets vind je hier.

  Nederland Conference Shopping Today
  Bron: Shopping Today

   

  Emerce Performance - 16 november 2017

  Aan het einde van 2017 sluit Emerce af met Emerce Performance: het evenement gericht op digital performance marketing. Diverse online marketeers, eCommerce managers, mediaplanners en -managers gaan tijdens inspiratievolle sessies in op online advertising, met de beste conversie. Een kijkje in de keuken, handige tips & tricks, succescases en ervaringen worden tijdens deze sessies gedeeld. Een evenement die je als professional binnen de digital performance marketing niet mag missen.

  Emerce Performance vindt op donderdag 16 november plaats in Amsterdam. Meer informatie over Emerce Performance en ticketverkoop vind je hier.

  Geschreven door:

  Jennifer Kok
  www.jenniferkok.nl
  www.affiliateblogger.nl