<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Welke hulpmiddelen helpen e-commercewebsites sociaal bewijs aantonen

Weinigen zouden de veronderstelling betwisten dat simpele menselijke psychologie verklaart waarom consumenten een product over een ander verkiezen. Moz citeert psycholoog Robert Cialdini's conclusie over het belang van sociaal bewijs in e-commerce in het aankoopproces. De bestsellerauteur en psycholoog beweert dat, wanneer mensen onzeker zijn over wat te doen of kopen, ze gewoonlijk de massa volgen en vertrouwen op wat anderen doen. 

 

Onderzoek steunt de invloed van sociaal bewijs. Hubspot rapporteert Invesp's bevindingen in onderzoeken, en beweert dat 90% van de consumenten online beoordelingen leest alvorens een aankoop te maken. Opmerkelijk genoeg zei 88% van dezelfde ondervraagden dat ze online beoordelingen even hard vertrouwen als een persoonlijke aanbeveling. 

 

Hoe kan je e-commerce site dus sociaal bewijs aantonen? Laat ons even kijken naar de beste manieren om dit te doen.

 


Knoppen voor delen 

 

Er bestaat niets zoals een onderschrijving van een vriend of vertrouwd familielid om iets onder de aandacht te brengen bij een potentiële klant. Daarom gelooft AddThis in het gebruik van knoppen voor delen als instrument door sociaal bewijs. 

 

Deelknoppen maken het klanten makkelijk om een onderneming te promoten. Strategisch geplaatste deelknoppen op een website sporen klanten aan om een essentieel onderdeel te worden van het verkoopapparaat, waarbij ze het woord verspreiden over merken die ze leuk vinden. Er bestaat een variatie aan knoppen om te delen. 

 

Er bevindt zich een zwevende balk voor delen in erg zichtbare locaties op zowel mobiele schermen als desktoppagina's. Wat dit soort zwevende balk zo populair maakt, is dat deze links op een webpagina zweeft en onderaan het scherm op smartphones, en zo uit de weg blijft van de inhoud, zodat deze makkelijk leesbaar blijft.

 

share_buttons

 

Nog een deelknop die resultaten oplevert, is de pop-upversie. Zoals de naam doet vermoeden, verschijnt deze knop op de pagina in een opvallende en erg zichtbare positie. Zelfs digitale amateurs kunnen deze deelknop met gemak toevoegen aan hun website, aangezien er geen codering nodig is. Gelukkig werken pop-up deelknoppen even goed op mobiele en desktopschermen zonder extra aangepaste code voor elk soort apparaat. 

 

De volgende soort deelknoppen is gekend als een uitklappende deelknop. Zoals de naam aangeeft, klapt deze knop uit wanneer een bezoeker erover beweegt, zodat ze content met 200 of meer mediasites kunnen delen. 

 

Deelknoppen in een regel bieden een ander soort knop die gebruikt kan worden voor promotionele doeleinden. Deze knop is ingebouwd in de content. Deze discrete methode geeft een merk volledige controle over waar ze de knop plaatsen voor een naadloze klantenervaring. E-commercebedrijven gebruiken vaak deelknoppen in een regel op productpagina's. 

 

Zoals het populaire gezegde beweert, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom is het delen van afbeeldingen zo effectief. Als je je hulpmiddel voor het delen van afbeeldingen over een afbeelding of grafiek beweegt, kan deze gedeeld worden. 

 

Tenslotte kunnen ook banners gedeeld worden als aanvulling aan de promotionele trucjes van bedrijven. Deze afbeeldingen worden strategisch bovenaan of onderaan een digitaal scherm geplaatst voor een maximale invloed.

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek

Recensies van klanten 

 

Positieve recensies zijn cruciaal voor het succes van een onderneming in een marktomgeving waarbij de score van een bedrijf online gepubliceerd wordt op sites zoals G2, Consumer Affairs, en Trust Pilot. Opstartende bedrijven moeten prioriteit geven aan het zo snel mogelijk verkrijgen van deze eerste beoordelingen, aangezien potentiële klanten geen bedrijf vertrouwen dat niet over online feedback beschikt. 

 

customer_reviews

 

CXL raadt professionals van bedrijven ten sterkste aan om regelmatig beoordelingssites en forums te monitoren. Een tijdige reactie op commentaren wordt zowel verwacht als vereist om een positieve indruk te bevorderen en vertrouwen op te bouwen met potentiële klanten. 

 

WPForms is een populair instrument dat je kunt gebruiken om naar deze erg belangrijke klantenbeoordelingen te vragen die je nodig hebt om vertrouwen op te bouwen met toekomstige klanten. Gebruikers houden van het feit dat ze geen code hoeven te schrijven om klantenenquêtes te produceren, perfect om de waardevolle feedback te verkrijgen die alle ondernemingen nodig hebben. 

 

Wees gewaarschuwd. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om de negatieve beoordelingen te negeren, je moet reageren. 

 

Door de tijdrovende aard van dit soort toezicht, is het zinvol voor vele kleine en middelgrote bedrijven om hiervoor hulpmiddelen voor reputatiemanagement te gebruiken. 

 

Enkele van de populaire tools die momenteel aangeprezen worden, zijn Brand24, Mention, YouScan, Google Alerts, SocialMention, en Reputology. Voor ondernemingen met een beperkt budget bestaan er ook gratis opties, zoals Google Alerts, BuzzSumo, Hootsuite en SocialMention. 

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek

Publiceren en site-activiteit volgen

 

Zoals hierboven vermeld, willen mensen het idee hebben dat ze van een onderneming kopen die actief en gerespecteerd is. Een softwaretool die verkopen, paginabezoeken en andere specifieke acties volgt, is ProveSource

 

tracking-site-activity

 

De voornaamste functies van dit hulpmiddel zijn automatisch tracken, paginabezoeken, en integraties met specifieke platforms van derden. Daarnaast maakt ProveSource het makkelijk voor marketeers om de kleur van titels, links, pictogrammen en andere designelementen aan te passen.

 

TrustPulse is nog een zakelijke tool voor sociaal bewijs die het beoordelen waard is, met aantrekkelijke, opvallende pop-ups die visueel aankopen, registraties en demoregistraties bijhouden. Een gratis versie moedigt starters met een beperkt budget aan om het uit te proberen. Met een kort installatieproces van drie minuten belooft TrustPulse de verkopen aanzienlijk te stimuleren. TrustPulse is, gelijkaardig aan ProveSource, compatibel met WordPress, WooCommerce, Mailchimp, Shopify, AWeber, en vele andere platforms. 

 

Fera bemoedigt een verlanglijstteller als nog een e-commercetool voor sociaal bewijs die zakelijke verkopen kan stuwen. 

 

Het werkt op een manier waarbij gefocust wordt op verlaten winkelwagentjes als een methode om twijfelende kopers te converteren. De verlanglijstteller werkt grotendeels zoals de andere hulpmiddelen hierboven door de populariteit van bepaalde artikelen te promoten als een manier om twijfelende kopers te helpen overtuigen met het nodige sociaal bewijs voor een klein duwtje in de rug naar de kassa. 

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek


 

Keurmerken of badges 

 

Elk gesprek over sociaal bewijs is onvolledig zonder het te hebben over de voordelen van keurmerken publiceren op je site. 

 

Dit zijn de kleine pictogrammen die de betrouwbaarheid van je bedrijf bevestigen zodat potentiële klanten zich veilig voelen om gevoelige betaalgegevens te verstrekken. Het is geen geheim dat consumenten te veel horrorverhalen gehoord hebben over identiteitsdiefstal en andere bedrijfs scams ontworpen om nietsvermoedende mensen hun geld afhandig te maken. 

 

Door het gebruik van trust badges kan een startend bedrijf zijn vertrouwensstatus al verhogen door een samenwerking met sites van gevestigde autoriteiten. In een competitieve situatie kan het vertonen van de juiste trust badge echt het verschil maken tussen een verkoop en verliezen aan een concurrent. 

 

Wanneer je de realiteit van een online transactie beschouwt waar klanten verwacht worden creditcardinformatie te geven aan een bedrijf waarvan ze nog nooit gehoord hebben tijdens hun zoektocht naar een product dat ze nooit gezien of aangeraakt hebben, wordt het duidelijk waarom trust badges werken. 

 

SSL-badges zijn enkele van de meest gebruikelijke badges op websites. Op Google Chrome heb je bijvoorbeeld wellicht het slotpictogram opgemerkt dat aangeeft dat een website beveiligd is en over een SSL-certificaat beschikt. Wanneer een bezoeker van de site het slot ziet, vertrouwen ze de site in het algemeen meer om persoonlijke betaalgegevens door te geven.

 

trust-badges

 

Nog een keurmerk dat vertrouwen opbouwt bij nieuwe bezoekers, is een geld terug garantie. Consumenten zijn meer geneigd om online te kopen als ze geloven dat het product teruggezonden kan worden. Een van de strategieën die Amazon met succes gebruikte om een van de grootste online ondernemingen ter wereld te bouwen, is het aanbieden van een geld terug garantie. 

 

Trust badges met gratis proefperiodes worden ook steeds populairder. Consumenten die geen risico's willen nemen, overwegen sneller een gratis proefperiode. Deze "probeer het, je vindt het vast leuk"-filosofie is een bewezen manier om twijfelende kopers met vertrouwensproblemen aan te spreken. 

 

Ook gratis verzending is een aantrekkelijk manier om nieuwe klanten te winnen. Daarom kan het nuttig zijn om een trust badge voor gratis verzending op een bedrijfswebsite te plaatsen. Op een competitieve marktplaats waar consumenten in een fractie van een seconde van jouw bedrijf weg kunnen klikken naar de website van een concurrent, moeten marketeers elk hulpmiddel voor sociaal bewijs gebruiken dat tot hun beschikking staat om het beste resultaat te bereiken.

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek


Verzameling en beheer getuigenissen 

 

Getuigenissen werken hand in hand met positieve beoordelingen om nieuwe potentiële klanten te overtuigen een sprong in het duister te maken en die aankoop te plaatsen. Testimonial Tree biedt software die automatisch positieve getuigenissen van je tevreden klanten verzamelt en deelt. Deze tool promoot verhalen van klanten op beoordelingswebsites en andere sociale mediaplatforms. 

 

Nog een grote speler die het beoordelen waard is voor marketeers met de bedoeling getuigenissen maximaal te benutten, is Boast.

 

testimonials_boast

 

Het geheime wapen van dit bedrijf bestaat uit video's. Marketeers beginnen de kracht van video's steeds meer te waarderen, aangezien giganten zoals YouTube en TikTok de liefde voor dit soort creatieve expressie blijven benutten. In vergelijking met getuigenissen laten videogetuigenissen vaak een langdurige indruk na.

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek


Galerijen van gebruikers

 

Marketeers die metriek en statistieken volgen in hun zoektocht naar marketinggegevens, waarderen al snel de overweldigende invloed van foto's. Search Engine Journal rapporteert dat een kolossale 77% van de consumenten zeggen dat foto's van klanten hun aankoopbeslissing meer beïnvloeden dan professionele afbeeldingen die gekocht en betaald werden door het bedrijf. 

 

Socialphotos is een app die geüpload kan worden naar een bedrijfswebsite om foto's van klanten te verzamelen en te vertonen voor marketingdoeleinden. Het basisplan is erg betaalbaar, met prijzen die momenteel beginnen aan $15 per maand. Dit plan biedt galerijen met een onbeperkt aantal pagina's. Socialphotos steunt nieuwe klanten door de app voor hen te uploaden om snel aan de slag te kunnen.

 

Terug naar begin van pagina of download Het Ultieme Google Merchant Center Handboek


Het besluit

 

Er bestaat omvangrijk bewijsmateriaal om aan te tonen dat sociaal bewijs een aanzienlijke geloofwaardigheid aan de reputatie van een bedrijf verleent. 

 

Snuggere marketingprofessionals onderschrijven hulpmiddelen die het sociaal bewijs kunnen leveren, noodzakelijk om de conversieratio te doen stijgen. Positieve recensies en getuigenissen van klanten zijn de levenskracht van marketing geworden in de evolutie van de e-commerce marktplaats.

Het is op heden moeilijk om een betekenisvol gesprek te hebben over marketing zonder het onderwerp sociaal bewijs in de discussie te gooien. CXL omschrijft sociaal bewijs als het fundamentele idee dat consumenten aankoopbeslissingen nemen op basis van een nood om zoals andere consumenten te zijn waarvan ze de mening waarderen en vertrouwen. 

 

Daarom laten marketeers beoordelingen van klanten, getuigenissen, knoppen voor delen, keurmerken en klantengalerijen zien om verkopen aan te drijven en verkoopklare oproepen te voeren door ‘bel ons nu’-knoppen toe te voegen op hun websites.

how-to demonstarte-social-proof

Written by Chris Makara

Since 2003, Chris Makara has developed a broad digital marketing background with a focus on SEO, Social Media, Automation and Analytics. He is the founder of Bulkly, a social media automation tool for individuals and small businesses.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons