<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

[Case Study] Met CSS advertenties daalde onze CPC met 33% en steeg onze ROI met 61%


#De CPC's op Shopping-campagnes werden met 33% verlaagd en de totale kosten daalden met 52% 

 

Probleem 1#

 

 

Minimaliseren van de CPC's en de kosten per actie om het volledige potentieel uit het lage marketingbudget te halen. 

 

Oplossing:

 

Overschakelen naar het CSS-programma van DataFeedWatch om de 20% Google-vergoeding te schrappen en efficiënter resultaten te behalen tegen lagere kosten.

 

Resultaten: 

 

De dag na de overstap naar het CSS-programma van DataFeedWatch konden we al een opmerkelijke verbetering in de gegevens zien. De gemiddelde kosten per klik waren gedaald van 2,2 NOK per dag voor de overstap naar 1,71 NOK per dag erna. Dit komt neer op een totale daling van 23% van de ene dag op de andere.

Wanneer je aan de veiling deelneemt met Google's eigen CSS, betaal je een vergoeding die kan oplopen tot 20% van je kosten per klik. Toen we overstapten op DataFeedWatch, zagen we dat dit in slechts één dag met meer dan 20% werd verlaagd.

Als we de gegevens van een week na de overstap vergelijken met die van een week daarvoor, zien we dat het nieuwe CSS een positieve invloed heeft gehad op verschillende parameters van de Shopping-campagnes. De gemiddelde kosten per klik werden tussen de twee weken met in totaal 33% verlaagd. De totale kosten daalden met 52%, wat ons de nodige ruimte gaf om efficiënter te marketen met een lager budget.

                            google-css-impact-on-shopping-campaigns              css-impact-on-shopping-campaigns-2

 

 

We begonnen met het analyseren van de campagnes vanaf het moment dat ze begonnen tot de CSS-overstap, nieuwsgierig naar wat we hadden kunnen besparen door te beginnen met de lage CPC. Rekening houdend met het aantal klikken van voor de overstap en rekening houdend met de nieuwe CPC, waren de resultaten verbluffend. We hadden meer dan 20 000 NOK (of ongeveer $2000) kunnen besparen als we aanvankelijk waren begonnen met de CSS van DataFeedWatch.

 

 

css-program-results-google-shopping-campaigns

 



#De ROAS over de Shopping-campagnes steeg met 61% en de kosten per transactie daalden met 48%.

 

Probleem 2#

 

Meer rendement halen uit advertentie-uitgaven en de kosten per transactie minimaliseren met een laag budget.


Oplossing: 

 

Met behulp van DataFeedWatch's CSS-programma om de kosten per transactie te verlagen en de ROAS te maximaliseren.

Aanpassen en proberen de beoogde ROAS te verhogen met automatische biedingen van Google's eigen engine.


Resultaten: 

 

Voordat we overschakelden op het CSS-programma van DataFeedWatch konden we zien dat de kosten per transactie hoog waren. Ook het rendement op advertentie-uitgaven was niet bevredigend genoeg om de campagnes winstgevend te maken. Veel producten hadden een kleine marge omdat ze voor lage prijzen werden verkocht. We hadden een manier nodig om de inkomsten hoog te houden en de kosten per transactie laag.

Slechts enkele dagen na de overstap naar het CSS-programma konden we grote veranderingen zien in verschillende statistieken. Dit bleek in alle shopping campagnes die in het account liepen. In slechts een paar dagen tijd ging het totale rendement op advertentie-uitgaven van 4,77 NOK naar 7,38 NOK. Dat betekent dat voor elke dollar die je in Google-advertenties stopt, je in totaal 7 NOK terugkrijgt.

Bij het analyseren en vergelijken van de cijfers van de week ervoor met de week erna, konden we zien dat de positieve impact over de campagnes bleef toenemen. De ROAS steeg in totaal met 61%, terwijl de kosten per transactie met 48% daalden.

 

                                      css-positive-imapact-on-roas               cost-per-click-decrease

 

Voordat we overschakelden naar DataFeedWatch CSS, hadden we een gemiddelde ROAS van 4,7 NOK, en een totale kostprijs per transactie van 153 NOK. Slechts een week na de overstap begonnen de nieuwe cijfers te tonen, en deze waren een ROAS van 7,69 NOK en kosten per transactie van 78 NOK.

 

changes-after-switching-to-datafeedwatch-css

 

Door over te schakelen naar CSS en de ROAS-doelstelling aan te passen, verhoogden we met succes de ROAS en verlaagden we tegelijkertijd de kosten per bestelling. 

 

 


Samenvatting: 

 

Google's eigen CSS-vergoeding rekent een commissie tot 20% voor je shopping-advertentie klikken. Dit betekent dat wanneer je de veiling ingaat met een CPC van $1, je werkelijke biedkracht niet $1 is - het daalt tot 0,80$. Na het overschakelen naar DataFeedWatch's eigen CSS, waren we in staat om die vergoeding te verwijderen en de Google-advertenties veiling in te gaan met een lagere CPC voor onze klant.

Dit had een nog grotere impact op de totale kosten, de kosten per transactie en het rendement op de advertentie-uitgaven. Onze Noorse speelgoedwinkel kreeg een verhoging van verschillende parameters, waardoor ze de mogelijkheid kregen om tegen een lagere prijs aan de veiling deel te nemen. Dit alles was mogelijk zonder inkomsten te verliezen, en de gemiddelde kosten per bestelling te verlagen.

Nu hebben zij de kans om zichtbaarheid te kopen tegen een lagere prijs terwijl zij er meer voor terugkrijgen in de vorm van meer bestellingen. Voor elke dollar die ze uitgeven aan Google Shopping-advertenties, krijgen ze gemiddeld 7 NOK terug. Dit geeft ons de mogelijkheid om ons te richten op het verder laten groeien van de Shopping-campagnes, terwijl het CSS-programma van DataFeedWatch ons in de veiling krijgt voor een lagere CPC.

 

~ Case Study door Fullstakk Marketing Agency

Click me

Fullstakk Marketing agency kreeg de opdracht digitale marketing te leveren om de naamsbekendheid van een Noorse speelgoedwinkel te vergroten. Een andere taak was het stimuleren van de verkoop via Google Shopping campagnes. Het uitgangspunt van de klant was dat hij nog niet eerder aanwezig was geweest op digitale kanalen en dat het marketingbudget laag was. Deze omstandigheden vroegen om inventieve methoden om het meeste uit de beschikbare middelen te halen.

 

Nadat de campagnes een paar weken hadden gedraaid, controleerden we de cijfers en zagen we dat zowel de CPC's als de totale ROAS niet voldeden aan de doelstellingen die vooraf met de klant waren opgesteld.

 

Single_image_3

 

Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons