Bulkbewerkingen uitvoeren in uw Datafeeds

Bulkbewerkingen-uitvoeren-in-uw-Datafeeds (2)

Als het gaat om het behouden van data-integriteit en gegevens in uw databases in bulk wijzigen, zijn opzoektabellen een uitkomst. Ze zijn extreem krachtig en veelzijdig, maar gezien hun complexiteit kunnen alleen Excel-goeroes of database-programmeurs ermee uit de voeten.

Het goede nieuws is dat iedereen ze kan gebruiken in DataFeedWatch, zelfs als u alleen de meest elementaire Excel-kennis hebt. Opzoektabellen worden ook wel referentietabellen genoemd, omdat naar hun data wordt verwezen door kolommen in andere tabellen.

Ze kunnen al snel ingewikkeld worden, maar we zullen proberen het eenvoudig te houden.

Bulkbewerkingen met Opzoektabellen

Wanneer u uw normale toewijzingsproces doorloopt, ziet u het toewijzingstype ‘’Use lookup table’’. Hiermee kunt u de waarden van een specifiek veld toewijzen aan verschillende waarden uit de opzoektabel.
opzoektabel-mapping-1

Als u dit type toewijzing wilt gebruiken hoeft u alleen maar een Excel-blad met twee kolommen te uploaden:

  1. De eerste kolom: de originele lijst met unieke waarden die u wilt vervangen
  2. De tweede kolom: de nieuwe lijst met waarden

Het Excel-document (moet worden opgeslagen als .csv formaat) kan worden geüpload vanaf uw computer of via Google Spreadsheets als meerdere teamleden samenwerken aan een bestand.

 

Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van voorbeelden, dus laten we kijken hoe u ze kunt gebruiken om regels in één keer te vervangen.

 

Voorbeeld: Maten in uw Feed Standaardiseren

Stel dat het attribuut ‘maat’ in uw bronfeed momenteel Small, Medium of Large is.

opzoektabel-grootte

Als shopping kanalen een andere matengids willen weergeven, met andere waarden dan wat u in de feed hebt, kunt u het volgende doen:

1.Maak een Excel-document (csv formaat) met twee kolommen die het origineel en de nieuwe waarden bevatten.

 

opzoektabel-1
2. Maak een intern veld (zodat u het altijd in uw bibliotheek met regels heeft) of wijs de nieuwe matengids rechtstreeks op de kanaalpagina toe. Selecteer het toewijzingstype  ‘’Use Lookup Table’’ en het veld dat u wilt dat de opzoektabel vervangt en de nieuwe waarden.

opzoektabel-grootte13. Upload het .csv document vanaf uw computer of geef de URL van de Google Spreadsheet op en sla de toewijzing op. Het nieuwe veld heeft de gestandaardiseerde maten in plaats van de originele.

Andere voorbeelden van Bulkbewerkingen:

  • Uploaden van nieuwe titels. Stel dat de feedtitels in uw winkel niet SEO-vriendelijk zijn en dat u niet tientallen feedregels wil aanmaken om ze SEO-vriendelijk te maken. U kunt al uw titels in Excel volledig wijzigen en optimaliseren en alle oude titels in bulk vervangen.     
  • Afbeeldingen met watermerk voor uw website en zonder watermerk voor Google Merchant Center. U kunt afbeeldingen voor Google Shopping uploaden naar een externe server en de nieuwe URL's opgeven via een opzoektabel. 
  • GTIN’s toevoegen aan uw feed. Als u geen GTIN's in uw feed heeft en u ze in bulk wilt toevoegen, hoeft u alleen maar een document met twee kolommen te uploaden: Product-ID's en de GTIN voor elk product.
         

Conclusie

Opzoektabellen hebben veel voordelen voor de feedmarketeers, omdat ze de feedproductdatabase helpen normaliseren. Al met al vereenvoudigen ze ons werk als feedmarketeers.

Als er bulkbewerkingen zijn die u op uw feed wilt toepassen en u weet niet waar u moet beginnen, stuur ons dan een e-mail op support@datafeedwatch.com. Wij helpen u graag!

 

New Call-to-action

Met    gemaakt door   DataFeedWatch

Schrijf voor Ons