Agency Experts Geven Hun Beste Google Shopping Tips

Agency-Experts-Geven-Hun-Beste-Google-Shopping-Tips

Google Shopping is een goede manier voor retailers om meer te verkopen.

Voor sommigen zijn Shopping Campagnes zelfs de #1 bron van websiteverkeer en omzet.

Maar hoe vergroot u de kans dat uw Productadvertenties worden weergegeven in Google Search in plaats van die van uw concurrenten?

Het antwoord ligt in UW DATAFEED. Als uw datafeed goed is geoptimaliseerd krijgt u meer en beter verkeer.

Uw datafeed is de basis waarop elke succesvolle PPC-campagne is gebouwd.

Dus, waar moet u de optimalisatie van uw feeds op richten als u begint met Google Shopping campagnes?

Waar vindt u de beste optimalisatie trucs?

Dat zullen we u vertellen. Dat is bij de Google Shopping agency experts.

PPC-marketeers die werkzaam zijn bij agentschappen beheren meerdere eCommerce accounts tegelijkertijd in verschillende verticalen. Dit wordt vergeleken met hun interne collega's die zich op één account richten.

Om meer te weten te komen over de beproefde tips en trucs voor feedoptimalisatie hebben we twaalf experts van verschillende agentschappen gevraagd om hun nummer één tip te delen, voor zowel beginnende als ervaren Google Shopping gebruikers.


Kevin Burrell - Plaats bruikbare bedrijfsgegevens in uw feed

Kevin-Burrell

Beginners

Focus u op het optimaliseren van de producttitels en beschrijvingen om in zoveel mogelijk zoekopdrachten te verschijnen. Een jas kan een regenjas, damesjas of een bomberjack zijn. De manier waarop u producten een titel geeft en beschrijft heeft invloed op uw zoekvolume.

Beginners moeten zich ook richten op het effectief budgetteren en bieden voor hun producten om de omzet te verhogen. Zorg dat u weet hoe uw campagne budgettoewijzing en segmentaties tot verkopen leiden. Zorg dat er een goede reden is om meer dan één campagne te maken in plaats van een campagnesegment.

Experts

Experts moeten zich richten op budget- en biedstrategieën binnen Google Ads of hun favoriete betaalde zoekplatform. Meerdere campagnes met meerdere budgetten leiden tot minder kansen om zinvolle verkopen te realiseren.

Plaats bruikbare bedrijfsgegevens in uw feed om uw bedrijfsdoelstellingen strategisch te overtreffen. Met onder ander de marge, voorraad en promoties kunnen retailers hun winstgevendheid effectiever beheren en een concurrentievoordeel voor hun merk creëren.

Kevin Burrell - iProspect I LinkedIn 


Andrew Lolk - Wees meedogenloos bij het toewijzen van uw budget

 

Andrew-Lolk

 

Beginners

Voor nieuwe adverteerders is budgettoewijzing erg belangrijk. Ik zie vaak dat adverteerders niet zelfverzekerd genoeg zijn met hun budgettoewijzing. Ze beweren dat “het te vroeg om zeker te zijn” of “we willen al onze producten verkopen”, maar deze argumenten missen het doel van e-commerce adverteren: ROI en winst .

Wanneer u online adverteert als eCommerce bedrijf, moet u ernaar streven om uw potentiële winst te maximaliseren met het beschikbare budget. Als u €3.000 per maand heeft en u kunt dit allemaal uitgeven aan één product dat u de grootste winst oplevert, dan moet u dat doen.

 

Experts

Een geweldige manier om uw biedingen voor Shopping advertenties geavanceerder te maken, is het scheiden van uw zoekopdrachten naar uw merk en uw niet-merkgerelateerde zoekopdrachten in twee verschillende campagnes.

Maak gewoon twee campagnes:

  1. Merkcampagne: prioriteit laag
  2. Campagne zonder merk: Prioriteit gemiddeld. Voeg al uw merken toe als brede uitsluitingszoekwoorden.

Door uw campagnes op te splitsen in merk en niet-merk, kunt u een hoger, agressiever bod instellen voor zoekopdrachten die het merk omvatten, en een minder agressief bod voor uw niet-merkgerelateerde zoektermen die doorgaans minder goed converteren.

Andrew Lolk - Savvy Revenue I LinkedIn I Twitter


Aaron Davis -Altijd blijven testen

Aaron-Davis (2)

 

Beginners

De feedkwaliteit is de basis voor succesvolle shopping campagnes. Goede producttitels, gedetailleerde beschrijvingen en specifieke productkenmerken (bijv. kleur, stijl en soort) zijn essentieel voor optimale campagneprestaties. Google is gek op productgegevens en ze hebben een directe en grote impact op uw algehele kwaliteitsscore.

Hoe meer gegevens u kunt verstrekken aan Google, des te beter uw basis voor succesvolle shopping campagnes.

Voor marketeers bij agentschappen: Sommige klanten hebben moeite met het genereren van productgegevens. Zorg ervoor dat u de noodzaak van sterke gegevens benadrukt door de voordelen van een goede productfeed en de nadelen van slechte productgegevens te benadrukken. Uw klanten zijn zich misschien niet bewust van hun negatieve impact en zullen waarschijnlijk eerder met u samenwerken om hun productfeed te verbeteren.

 

Experts

Denk buiten de gebaande paden en stop nooit met testen. Google Shopping campagnes zijn een soort wetenschap en elk experiment heeft een hypothese en een test nodig. Identificeer mogelijke oplossingen en verbeterpunten in uw campagnes en test uw hypothese. Met de recente uitbreidingen van Google Shopping zijn uw opties bijna eindeloos. Indeling op product-ID, RLSA, klantmatch en prioriteitsniveaus zijn slechts het topje van de ijsberg.

Voor marketeers bij agentschappen: gebruik de vele opties die u tot uw beschikking hebt ​​en creëer een unieke strategie voor elke klant. Geen enkele klant is precies hetzelfde, dus let goed op wat uw klant, zijn consumenten en zijn interne bedrijfsstrategie uniek maakt. Dit zijn enkele van de vele factoren die kunnen worden gebruikt om de hypothese voor uw volgende test te identificeren.

 

Aaron Davis - Elite SEM I LinkedinTwitter


Kyle Reeves - Maak gebruik van campagneprioriteiten

Kyle-Reeves

 

Beginners

Goede, volledige informatie in uw feed is cruciaal. Dit begint met de titel en de beschrijving van het product, omdat dit de primaire manieren zijn waarop Google uw producten koppelt aan zoekopdrachten, in tegenstelling tot zoekcampagnes die gerichte zoekwoorden gebruiken. Gebruik een ​​SEO aanpak om producten te beschrijven en als uw eCommerce platform niet feed-vriendelijk is, zoek dan een feed management tool waarmee u deze content kunt bewerken en optimaliseren.

 

Experts

Naast het segmenteren van uw producten in vergelijkbare categorieën om advertentiegroepen binnen campagnes te maken kunt u campagneprioriteiten en gedeelde budgetten instellen om biedingen te rangschikken om de algemene, merk- en modelzoekopdrachten te targeten (op ROI). Dupliceer uw campagne tweemaal zodat u drie identieke campagnes heeft. Label deze Algemeen, Merk en Model en stel de campagneprioriteit in op respectievelijk Hoog, Gemiddeld en Laag en stel de biedingen in omgekeerde volgorde in. Voeg vervolgens alle model- en merktermen als negatieven toe aan de algemene campagne en alle modellen aan de merkcampagne. Voeg ten slotte de 3 campagnes samen met een gedeeld budget. Zo kunt u het laagst bieden op generieke voorwaarden, meer op merkvoorwaarden en het meest op modelvoorwaarden.

Kyle Reeves - Kyle Reeves Consulting I LinkedIn I Twitter


Gabriel McFarland - Datafeeds zijn de basis

Gabriel-McFarland

 

Beginners

Mijn beste tip is om ervoor te zorgen dat uw datafeed zo sterk mogelijk is. Zie shopping als het bouwen van een huis, de datafeed is uw basis. Als de fundering niet goed is zal uw huis onstabiel zijn, maar als deze sterk is, kunt u erop bouwen.

 

Experts

Met de uitbreiding van eCommerce en de groei van online verkopen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe functies die uitgebracht worden. Dit zal u helpen om de concurrentie voor te blijven, als er dan iets het volgende succesverhaal is profiteren u en uw klanten er al van.

Gabriel McFarland - Wpromote I LinkedIn


Petter Lindström - Bied op wat werkt voor u 

Petter-Lindström

 

Beginners

Segmenteer uw campagnes in productgroepen voor een duidelijker overzicht van de prestaties, betere budgetbeheersing en eenvoudigere optimalisatie.

 

Experts

Maak afzonderlijke campagnes voor de best presterende woordgroepen (of zoekwoorden) en bestuur ze met uitsluitingszoekwoorden. Voeg algemene zoekwoorden toe als uitsluitingszoekwoorden voor de top campagnes en exacte conversie zinnen als uitsluitingen voor uw algemene campagnes. Bied op wat voor u werkt. Houd de prestaties bij, herhaal dit regelmatig en adverteer op topniveau!

Petter Lindström - Search Integration


Jim Vaillancourt - Increase traffic on high-value search terms

Jim-Vaillancourt

 

Beginners

Promoot hoogwaardige producten. Er zijn twee kansen die ik vaak zie tijdens audits van Shopping campagnes. De eerste is dat de best verkopende producten op de site niet overeenkomen met de best verkopende producten via Shopping advertenties. Verschillen zijn om verschillende redenen te verwachten, maar er moeten wel overeenkomsten zijn. Het probleem is meestal dat biedingen te laag zijn of dat de opsplitsing van de productgroep niet gedetailleerd genoeg is voor een ​​uniek bod ​​om de top producten te promoten.

De tweede kans is een gebrek aan correlatie tussen biedingen en prijswijzigingen. Wanneer een product (of groep producten) in prijs daalt is er vaak een daling van de CPC’s. Dit komt omdat de prijs vergelijkbaar is met de kwaliteitsscore, wat betekent dat klikken goedkoper zijn voor dezelfde positie. Als u geen 100% vertoningspercentage heeft, is dit een goede kans om uw biedingen te verhogen, vooral gezien het feit dat de aanbiedingsprijzen tot een hogere conversieratio zullen leiden.

 

 

Experts

Meer verkeer genereren met hoogwaardige zoektermen in Google Shopping. Dit wordt bereikt met een multicampagnestrategie: een combinatie van prioriteiten en uitsluitingszoekwoorden. Begin met 3 identieke versies van een Google Shopping campagne en wijs aan elk een unieke prioriteit toe (hoog, gemiddeld en laag). Wijzig de maximale CPC's zodat ze het hoogst zijn in de campagne met lage prioriteit en vice versa. Ten slotte voegt u een andere reeks uitsluitingszoekwoorden toe aan elke campagne. Er zijn drie soorten uitsluitingszoekwoorden: krachtige zoektermen, gemiddelde zoektermen en slechte zoektermen waarvan u nooit wilt dat uw shopping advertenties worden weergegeven. Voeg alle soorten uitsluitingszoekwoorden toe aan de campagne met hoge prioriteit, voeg de krachtige en slechte zoektermen toe aan de campagne met gemiddelde prioriteit en voeg alleen de slechte zoektermen toe aan de campagne met lage prioriteit.

Laten we een voorbeeld bekijken om te begrijpen hoe deze strategie werkt. Stel dat u Shopping advertenties voor Nikon beheert en deze structuur heeft geïmplementeerd (elke campagne target alle producten). De zoekterm [Nikon camera kopen] is uw best presterende zoekopdracht. Wanneer u zoekt, zal Google eerst uw Shopping campagne met hoge prioriteit bekijken om te bepalen of een advertentie in aanmerking komt voor weergave. Omdat [Nikon camera kopen] een negatief zoekwoord is, zal Google uw campagne met gemiddelde prioriteit bekijken. Het zal de term daar ook als een negatief zoekwoord vinden, zodat het als laatste naar de campagne met lage prioriteit zal kijken. Omdat de term in die campagne niet negatief is, zal het dat bod gebruiken - dat aanzienlijk en opzettelijk hoger is dan de andere campagnes.

Jim Vaillancourt - LionhurstLinkedIn


John Horn - Optimaliseer producten met lage prijzen als ''verliesleiders''

john-horn

Beginners

Zorg ervoor dat uw datafeed dagelijks automatisch wordt bijgewerkt in het Google Merchant Center. Google wil de meest recente gegevens, dus hoe vaker u uw gegevensfeed bijwerkt, hoe gelukkiger de Google robots zijn. Wat nog belangrijker is, dagelijkse updates betekent dat het minder waarschijnlijk is dat producten worden afgekeurd omdat de gegevens op uw website niet overeenkomen met de gegevens in uw feed. Nieuwe, nauwkeurige gegevens zorgen voor succesvollere campagnes.

 

Experts

Een aanzienlijk percentage van de mensen die op productadvertenties klikt, koopt uiteindelijk een ander product van de website (volgens dit onderzoek zelfs 66%). Profiteer hiervan door goedkope producten te optimaliseren als 'verliesleiders', wetende dat veel mensen die op die advertenties klikken waarschijnlijk andere, duurdere producten op uw site zullen kopen. Doe dit door de titels van uw goedkope producten samen te stellen met de zoektermen met het grootste volume die uw productadvertenties activeren, en vervolgens duurdere producten strategisch uit te sluiten van uw campagnes.

John Horn - StubGroup Advertising I Twitter 


Michael Berman - Voeg uitsluitingszoekwoorden toe

Michael-Berman

Beginners

Een onderschatte tip voor beginners is het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden door uw zoektermrapporten voor Google Shopping regelmatig te controleren. Net als bij zoekcampagnes kunt u veel geld besparen en uw CPA verlagen door uitsluitingszoekwoorden te gebruiken in Google Shopping campagnes. Als u bijvoorbeeld high-end meubels op uw site verkoopt, kan het een goed idee zijn om het woord “goedkoop” als uitsluitingszoekwoord op campagneniveau toe te voegen, als uw gegevens sluitend zijn en aantonen dat er geen conversies zijn voor zoekopdrachten met het woord "goedkoop".

 

Experts

Met Google kunt u vijf aangepaste labels per productfeed indienen. Dit is een functie die aanzienlijke resultaten kan opleveren als u aan de technische vereisten voldoet. Met aangepaste labels kunt u op maat gemaakte categorieën in uw productfeed maken, zoals seizoensproducten, aanbiedingen, bestsellers of producten met hoge marges. Als u aangepaste labels gebruikt om bijvoorbeeld afzonderlijke campagnes te maken voor producten met hoge marges, kunt u meer budget toewijzen aan uw meest winstgevende producten.

Michael Berman - Pineberry I LinkedIn I Twitter


Agnes Gizynska - Voeg niet meer dan 200 producten per groep toe

Agnieszka-gizynska

Beginners

Splits uw producten/productgroepen op in advertentiegroepen met een thema met niet meer dan 200 producten per groep. U kunt uw merk, productsoort of aangepaste labelinformatie gebruiken om producten in te delen in elk van uw nieuwe advertentiegroepen. Om een ​​nieuwe advertentiegroep te maken begint u gewoon met alle producten en splitst u de producten/productgroepen op die u wilt targeten. Als u tevreden bent met uw selectie, sluit u al het andere uit op productniveau. Als u maximaal 200 producten in elke advertentiegroep heeft, kunt u biedingen efficiënter beheren, meer controle houden over uw advertentiebudget en afzonderlijk rapporteren over de prestaties van elke productgroep.

 

Experts

Maak gebruik van alle campagneprioriteitsniveaus die beschikbaar zijn in Google Ads en experimenteer met de instellingen om uw strategie te verbeteren. Prioriteitsniveaus stellen PPC-managers in staat creatiever te zijn met hun biedtechnieken door verschillende soorten verkeer naar de betreffende campagnes te leiden. U kunt bijvoorbeeld een hoge prioriteit gebruiken om hoger te bieden voor uw bestsellers of om gebruikers specifieke producten te tonen voor uw meest waardevolle zoekopdrachten. Ik zou ook altijd aanbevelen om een “catch all”-campagne met een lage prioriteit in te stellen met alle producten en lage biedingen om ervoor te zorgen dat u geen nieuwe producten of categorieën mist die aan de productcatalogus zijn toegevoegd.

Agnes Gizynska - WeInfluence I LinkedIN


Søren Rohde - What is your average conversion cost

Søren-Rohde

Beginners

Wat zijn uw gemiddelde conversiekosten? Als een conversie € 10 kost, zorg er dan voor dat u producten waar u niet zoveel geld aan verdient verwijdert, dus als u weet dat u geen € 10 verdient aan producten onder de € 100.

 

Experts

Het is eigenlijk een vrij eenvoudige tip, maar hij wordt vaak over het hoofd gezien omdat "Prijs" standaard wordt aangeduid als "G:Price" maar als u speciale aanbiedingen hebt, verandert de prijs niet als het een "G:sale_price" is. Gebruik deze formule: "Price" "rename" "G:Sale_Price" "if" "G:Sale_Price" "is not blank" "or" "G:Price" "for other products".

Søren Rohde – Adplus I LinkedIn I Twitter 


Claudio Domínguez - RLSA voor ShoppingClaudio_Domínguez-1

Beginners

Winst. Wanneer we betrouwbare historische eCommerce gegevens uit Analytics hebben, is het logisch om uw campagnes te segmenteren in productgroepen die winstcijfers vertegenwoordigen. U wilt niet hetzelfde bieden op een product van € 20 of € 40 als beide een marge van 25% hebben. Deze informatie zal waarschijnlijk van de verkoper zelf moeten komen.  

Prijs / Prijsklasse. De verkoopprijs van producten is ook een goede benchmark voor biedingen, als u een product heeft dat voor € 5,00 wordt verkocht en uw biedingen daarmee gelijk zijn, tenzij u dit product bij de eerste klik (of in bulk) verkoopt, moet u overwegen om een lager/winstgevend bod in te stellen. Hiermee kunt u ook producten uitsluiten. Voor grotere winkels die een grote verscheidenheid aan producten hebben is dit dan een goed idee. U kunt zo producten uitsluiten die te weinig verkopen en mogelijk in andere kanalen wel redelijk goed presteren.

Bijv. een verkoper van miniatuurauto’s die ook plakband op zijn site verkoopt. Hoewel plakband deel uitmaakt van zijn winkel, verkoopt het voor een aanzienlijk lager bedrag en is het niet het hoofdproduct.

 

Experts

RLSA For Shopping: Deze functie implementeren in uw shopping campagne is een “quick win” omdat er heel weinig werk nodig is om dit op te zetten.

Een doelgroep overlappen met bestaande advertentiegroepen is geweldig omdat u hiermee uw biedingen kunt aanpassen, afhankelijk van waar de doelgroep vandaan kwam en hoeveel deze waard is voor u, zodat u eenvoudig hoger kunt bieden voor een gebruiker in een doelgroep die zich dichter bij de koopfase bevindt.

*Wees voorzichtig bij het toevoegen van de doelgroep, vergeet niet om Bid Only te gebruiken, als u Target en Bid gebruikt, sluit nieuwe gebruikers uit van uw advertenties en richt u zich alleen op eerdere bezoekers. Bedenk wat dat zal doen met een bestaande campagne met geweldige conversiepercentages en een gezonde hoeveelheid verkeer.

Claudio Domínguez - WhiteShark Media I LinkedIn I Twitter


Bogdan Chertes -Gegevensschaarste

Bogdan-Chertes

Beginners

Hoewel het belangrijkste doel van een Shopping advertenties is om de verkoop te stimuleren, moet u ook uw CTR (Click-Through Rate) in de gaten houden als u de ROI optimaliseert. De reden hiervoor is dat als u uw CTR verbetert, u minder betaalt per klik.

Dit heeft te maken met de formule die Google gebruikt om de Advertentiepositie die de kwaliteitsscore aangeeft te berekenen. Hoewel er geen kwaliteitsscore is voor producten in Google Ads, kunt u er zeker van zijn dat dit onderdeel is van hun algoritme.

Een van de beste manieren om de kwaliteitsscore te verbeteren in Zoekadvertenties is het verhogen van uw CTR. De reden is dat Google CTR ziet als een maatstaf voor hoe relevant, doelgericht en nuttig gebruikers denken dat uw advertenties zijn. Maar hoe optimaliseert u de CTR voor Google Shopping? Kijk bijvoorbeeld eens naar het volgende:

  • Zorg ervoor dat u een aantrekkelijke titel hebt met de meest populaire termen waarnaar gebruikers zoeken.     
  • Experimenteer met verschillende productafbeeldingen - een afbeelding die opvalt kan meer klikken opleveren.     
  • Zorg ervoor dat uw product een concurrerende prijs heeft.     
  • Probeer een Google Merchant promotie toe te voegen - deze vestigt de aandacht op speciale aanbiedingen 
  • Voeg productreview feeds toe - Voor een product met veel beoordelingen krijgt u meer klikken     

 

Experts

Een veelvoorkomend probleem waar ervaren adverteerders tegenaan lopen is gegevensschaarste. Simpel gezegd hebt u dan niet genoeg conversiegegevens over een afzonderlijk product om biedingsbeslissingen met vertrouwen te kunnen nemen. Dit geldt vooral als u duizenden producten in uw campagnes heeft. Een manier om dit te omzeilen is om de belangrijkste conversie actie in Google Ads verder in de aankooptrechter te plaatsen. 

Dus in plaats van Transacties te gebruiken in de conversiekolom kunt u micro conversie gebeurtenissen gebruiken zoals 'afrekenen initiëren' of 'toevoegen aan winkelmandje'. Dit geeft u nog steeds een goede indicatie van de kwaliteit van het verkeer en het verhoogt tegelijkertijd het aantal conversies. Deze tactiek moet gepaard gaan met een nieuwe biedstrategie gericht op een doel-CPA voor de nieuwe conversie actie.

Voor adverteerders met een grote voorraad. Bekijk van tijd tot tijd uw 'slapende producten'. Dit zijn artikelen die u in uw feed heeft en die op voorraad zijn, maar die de afgelopen 30 dagen geen klikken hebben ontvangen. U kunt de biedingen voor deze items geleidelijk verhogen totdat ze ten minste een paar klikken ontvangen. Terwijl u dit doet, moet u ook de stijgende kosten in de gaten houden - uw Google Ads budget moet deze verhoging ondersteunen.

Bogdan Chertes - Adfix | LinkedIn


De zomer is het beste moment om te beginnen met testen en proberen wat het beste werkt voor uw verticaal om een voorsprong op uw concurrentie te krijgen.

Als u de kwaliteit van uw productfeed wilt verhogen zult u ons eBook De Complete Handleiding voor Datafeed Optimalisatie vast nuttig vinden. Download het en ontdek hoe u de kwaliteit van uw feed en uw campagnes kunt verbeteren.

New Call-to-action

Met gemaakt    door   DataFeedWatch

Schrijf voor Ons