Begin met verkopersbeoordelingen op Google Shopping

  Seller-Ratings-blog-post-feature

  Consumenten kijken steeds vaker naar reviews bij het maken van beslissingen voor online aankopen. 90 procent van klanten zeggen dat reviews invloed hebben op hun besluit en 80 procent van de consumenten vertrouwt op online reviews alsof het persoonlijke aanbevelingen zijn.

  Onderzoek heeft aangetoond dat verkopersbeoordelingen de potentie hebben om conversiewaarden met wel 50 procent te verhogen. Kijk maar naar hoe consumenten vertrouwen op Amazon en in toenemende mate voor Amazon kiezen bij een online aankoop, wat ertoe leidt dat de omzet van Amazon ieder jaar consistent stijgt.

  Op Google shopping zijn er 2 types beoordelingen: productbeoordelingen die van toepassing zijn op individuele producten en verkopersbeoordelingen, die van toepassing zijn op verkopers en welke cruciaal zijn voor het vertrouwen van de klant.

  Product-vs-Seller-Ratings

  Verkopersbeoordelingen (Seller Ratings) op Google Shopping geven kopers een overzicht van hoe voorgaande klanten de beleving van het kopen van een van uw producten beoordelen. Het kost maar weinig tijd voor een klant om deze te lezen, en kunnen resulteren in een aankoop bij u, of juist niet.

  Als u wilt beginnen met het tot stand brengen van betrouwbaarheid bij uw klanten voordat ze zelfs maar op uw website aankomen, dan zou u beter moeten begrijpen hoe Seller Ratings werken op Google Shopping.

  Wat zijn Seller Ratings?

  Seller Ratings zijn een 5-sterren beoordelingssysteem dat Google gebruikt voor verkopers. Het is een beoordeling van uw winkel of zaak die voorkomt in Google Shopping zoekresultaten en op productpaginas in Google Shopping.

  What-Are-Seller-Ratings-on-Google-Shopping-and-How-Do-You-Add-Them-1

  Natuurlijk springen vermeldingen in Google Shopping zoekresultaten met een Seller Rating meer in het oog dan vermeldingen zonder rating. En, vermeldingen met een groot aantal ratings en vermeldingen met een groot aantal sterren vallen zelfs nog meer op.

  Seller Ratings verschijnen ook op PPC advertenties als u een AdWords-campagne laat lopen en AdWords advertenties met een Seller Rating genereren ook meer kliks.

  What-Are-Seller-Ratings-on-Google-Shopping-and-How-Do-You-Add-Them-3

  Hoe Seller Ratings werken?

  Google verzamelt reviews uit een aantal verschillende bronnen om te komen tot de sterrenbeoordeling die het uw bedrijf geeft. Het is echter niet een vaststaande rating. In plaats daarvan verandert het als nieuwe reviews worden toegevoegd en oude worden verwijderd.

  Google heeft de drempel van 30 reviews gewijzigd naar minstens 150 unieke reviews in de laatste 12 maanden om uw Seller Rating te laten verschijnen.

  Volgens het Google AdWords support team was de reden voor de verandering:

  “Ons technisch team vond dat het historisch minimum van 30 reviews gevoelig was voor sommige kwaliteits kwesties. Het verhogen van de drempel van vereiste reviews zorgt ervoor dat we aanvullende data hebben om Seller Ratings te genereren, waardoor stabielere scores worden gegenereerd. Zij hadden het gevoel dat het maken van een stabiel signaal met hoge kwaliteit van meer waarde is voor gebruikers.”

  U moet dan ook een samengevoegde score uit al deze 150 reviews hebben van minstens 3,5 van 5.

  What-Are-Seller-Ratings-on-Google-Shopping-and-How-Do-You-Add-Them-2

  Google Shopping verzamelt deze reviews echter niet direct. In plaats daarvan gebruikt het een aantal andere bronnen, waaronder Google bronnen en 3rd-party bronnen, om de beoordelingsdata te krijgen die het vervolgens samenvoegt om tot uw rating te komen. U moet participeren in een of meer van deze review websites waarop klanten de kans krijgen om een review achter te laten. Sommigen zijn gratis, anderen berekenen een bedrag.

  De bronnen waaruit reviews worden verzameld zijn onder andere:

  Google Trusted Stores – Dit is een rating service in eigendom van Google die consumenten de mogelijkheid biedt om een review achter te laten nadat ze een aankoop hebben gedaan. Het is beschikbaar voor verkopers in de US, UK, Australië, Duitsland, Frankrijk en Japan. Inschrijven is gratis, maar u dient een aanmeldproces te doorlopen.

  Google Customer Reviews – Dit is een middel dat Google aanbiedt aan verkopers dat uw klanten de kans biedt om feedback achter te laten na een aankoop op uw website. Bent u eenmaal geaccepteerd door het (gratis) programma, dan moet u een code toevoegen aan uw website. Uw klanten zullen dan een link zien naar een onderzoek op de afrekenpagina. Google Customer Reviews zijn beschikbaar voor verkopers in Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken, Spanje, Italië, Mexico, Nederland, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Polen, Rusland, Zweden en Turkije.

  Evaluatie door Google en StellaService – StellaService is een informatie- en metingenbedrijf. Het heeft een partnerschapsovereenkomst met Google om analyses van verkopers te leveren. Het is een premium service. Google voert ook zijn eigen onafhankelijke analyse van sommige verkopers uit, waarbij ze specifiek kijken naar de winkelbeleving die ze hun klanten bieden.

  Review partners – Google gebruikt ook reviews van een aantal gerespecteerde review websites op het internet. Onder andere van PriceGrabber, TrustPilot, Verified Reviews, Trusted Shops, TrustedCompany, Reevoo, ResellerRatings, en meerdere. Elke van deze websites hanteert verschillende regels (en prijsstructuren) die verkopers in staat stelt om hun service te gebruiken en/of hun accounts te beheren.

  Het is belangrijk om te onthouden dat Google’s Seller Ratings niet in real-time worden bijgehouden. Dit betekent dat het wat tijd kan nemen voor een nieuwe review zijn weerslag heeft op uw rating - tot wel 6 weken.

  Online verkopen is concurrerend. Een Seller Rating is een manier voor u om concurrerend te blijven omdat het laat zien aan klanten dat u een excellente klantenservice levert en dat u een eerlijke en betrouwbare verkoper bent. Voor de meeste klanten is dat belangrijker dan dat ze de goedkoopst mogelijke online prijs krijgen.

  New Call-to-action