Amazon ASIN Nummer: Wat is het en hoe krijgt u het?

  Amazon ASIN Nummer: Wat is het en hoe krijgt u het?

  ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker vindbaar voor shoppers, maar beschermt uw producten ook voor namaak.

  ASIN staat voor Amazon Standard Identification Number en wordt gegeven aan ieder product dat voor verkoop wordt geupload naar Amazon. Amazon gebruikt ASIN-codes om producten makkelijk te identificeren en producten die worden gezien als hetzelfde product te groeperen.

  ASIN kan ook worden gebruikt om producten sneller te vinden in de Amazon catalogus, in plaats van het één voor één door honderden items te moeten bladeren.

   

  Hoe krijg je een Amazon ASIN nummer?

  Het vaststellen van de juiste ASIN is in het bijzonder belangrijk voor Amazon voor het laten zien van uw producten in relevante zoekopdrachten van klanten.

  Unieke producten - Wanneer uw producten uniek zijn wijst Amazon u een hiervoor een uniek ASIN toe. U maakt een nieuw product in de Amazon Catalog en voorziet Amazon met de UPC of EAN-code van uw product.

  Voeg een nieuw product aan Amazon toe.

  Reguliere producten - Als uw concurrenten al verkopen via Amazon, dan betekent dat dat er al een ASIN is voor dezelfde producten. In dit geval moet u dan zoeken naar de juiste ASIN. Er zijn verschillende manier waarop u dit kunt doen.

  1. De simpelste manier om de ASIN te krijgen is om naar de URL te kijken. Selecteer en kopieer het ASIN-nummer, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder:

   Amazon ASIN vinden vanuit de product-url.

  2. U kunt ook de ASIN vinden door te scrollen naar de sectie Product Details van de pagina.

   Amazon ASIN vinden vanuit de Product Details.

   

  Omdat dit handmatig werk is, werken deze opties alleen als u een beperkt aantal producten in de catalogus heeft.

   

   

  1. Als u meer dan enkele tientallen producten in de catalogus heeft, dan kunt u software of tools zoals asintool.com of de ASIN lookuptool van Amazon Web Service’s gebruiken. Sommige eCommerce platformen hebben directe integraties met Amazon. BigCommerce, bijvoorbeeld, heeft een eigen gratis ASIN look-up tool die je helpen de ASIN’s sneller te vinden.
  2. Wanneer bovenstaande niet de ASIN van het product heeft opgeleverd, probeert u dan te zoeken met behulp van het UPC / EAN of verschillende beschrijvingen.
  3. Ga naar de Amazon Seller Central-pagina, selecteer Inventaris, klik op ‘Voeg een Product toe’. Deze pagina zal u helpen bij het vinden van uw ASIN.

   

  Hoe ASINs te vinden in DataFeedWatch?

  Bij DataFeedWatch bieden we u een handige bron die verbinding zoekt met uw Amazon verkopersaccount, ASIN-nummers downloadt en deze aan uw producten toewijst.

  ASIN-nummers worden na iedere succesvolle feedupload naar ons systeem gedownload. U kunt ook het downloaden van ASIN-nummers handmatig instellen in Amazon Marktplaats-opties.

   

  Amazon ASIN nummers vinden via Toon ASINs in DataFeedWatch

   

  Daarnaast kunt u ASIN-nummers bekijken en bewerken door het selecteren van de ‘Toon ASINs’-optie. ASIN-nummers bewerkt door een gebruiker worden niet overschreven door het systeem.

  Bovendien zijn er filters die u snel tonen voor welke producten er wel ASINs zijn toegewezen, of niet, of welke bewerkt zijn.

   

  Amazon ASIN filters gebruiken in DataFeedWatch

   

  Hoe benut je het ASIN-nummer?

  In dit gedeelte delen we graag een aantal krachtige en handige manieren om voordeel te halen uit ASIN-nummers.

  Brand Gating

  Laten we eerst eens Brand Gating onder de loep nemen: de meest courante inspanning van Amazon om namaakproducten van hun platform te weren en uw merk te beschermen voor ongeoorloofd gebruik.

  Onder dit nieuwe beleid moeten wederverkopers vergoedingen betalen tot wel $1500 per merk en recente en geüpdatete inkoopfacturen tonen, samen met geschreven verklaringen van de merken die u vertegenwoordigd.

  Als u uw merk wilt beschermen, dan beschrijven we hier hoe u uw merk kunt laten beoordelen door Amazon voor gating.

   

  Aanmelden voor het Amazon Brand Registry Programma

   

  Eerst doet u een aanvraag voor Amazon Brand Registry en voorziet u hen van uw Seller ID. In uw aanvraag moet u de ASIN-nummers vermelden waar u uw merk op wilt beschermen.

  Zodra ASIN-nummers gated zijn zien andere verkopers een melding waarin staat dat zij uw toestemming nodig hebben om een bepaald item te mogen verkopen.

  Het samenvoegen van ASIN-nummers

  Een andere manier om uw merk te beschermen is om ASIN-nummers samen te voegen om dubbele vermeldingen te voorkomen. Alles wat u hiervoor hoeft te doen is een support ticket openen en een ASIN-merge verzoek verzenden aan Amazon.

   

  Verzoek indienen om Amazon ASINs samen te laten voegen

   

  Amazon Support

  Wanneer u contact opneemt met Amazon Support is het ASIN-nummer de makkelijkste en snelste manier om een item te lokaliseren en u te voorzien van de support die u nodig heeft.

  Het volledig optimaliseren van uw producten door u ervan te verzekeren dat u de juiste ASINs heeft mag op veel werk lijken, maar onthoudt dat Amazon in 2016 de markt domineerde als online verkoper en het lijkt er niet op dat die trend snel gaat veranderen.

  New Call-to-action