OpenCart Shopping Cart Software

opencart-datafeedwatch

Over OpenCart

OpenCart is een toonaangevend e-commerce platform met basisfunctionaliteit voor online winkels. Het is vergelijkbaar met Magento. Omdat het open source is, is het hoofdscript gratis en kan je het platform aanpassen aan jouw e-commerce behoeften.

 

Voor wie is het geschikt?

OpenCart heeft een gebruiksvriendelijke interface, maar het is raadzaam om wat basiskennis van webontwikkeling te hebben om OpenCart optimaal te benutten. Dit kan jijzelf zijn, een van jouw werknemers of een freelancer. Hoewel ze adverteren met “Alles wat je nodig hebt om jouw bedrijf op te zetten, op te schalen en te beheren”, kan het geld kosten om nieuwe functies te installeren. Dit is het overwegen waard als je van plan bent jouw bedrijf op te schalen in de toekomst. Ook is het belangrijk om te weten dat bij het installeren van OpenCart op jouw webserver je een database en PHP 5.4+ nodig heeft.

 

Talen

Een groot voordeel van OpenCart is dat ze de mogelijkheid bieden om meerdere talen toe te voegen als je je producten ook in landen met een vreemde taal wilt verkopen. Net als bij veel andere platforms is de standaardtaal Engels. Door 'Extension Directory' te gebruiken, is het echter mogelijk om taalpakketten te downloaden. Als je deze installeert, wordt er een vlag weergegeven waarmee de sitebezoeker de taal kan wijzigen. Dit voorkomt dat je meerdere domeinen voor verschillende talen nodig hebt. Ook kun je meerdere winkels beheren vanuit één interface. Dit kan nuttig zijn voor het instellen van verschillende thema's en gelokaliseerde instellingen voor elk land en elke regio.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: Ondanks dat de gebruiker meer kennis nodig heeft over webontwikkeling ten opzichte van andere sites, zoals Shopify, vinden veel mensen het installatieproces van OpenCart toch eenvoudig. De aanpassingsmogelijkheden zijn ook erg handig qua bruikbaarheid. Het kunnen toevoegen van nieuwe ‘themes’ en plug-ins zijn voorbeelden van functies die het eenvoudiger maken om de site er precies zo uit te laten zien als je wilt.

Lage initiële kosten: OpenCart is een voordelige oplossing voor kleinere bedrijven aangezien je site geen consistente ontwikkeling vereist en het hoofdscript gratis is. Het opschalen van je bedrijf kan mogelijk meer plug-ins en ontwikkelingstijd vergen.

Integratie: er zijn veel integraties beschikbaar voor OpenCart. Zo kun je onder andere kiezen uit honderden betaling gateways. Dit is een enorm voordeel om voor de hand liggende redenen. Houd er wel rekening mee dat voor elke integratie betaald moet worden.

 

DataFeedWatch Integratie met OpenCart

DataFeedWatch heeft een directe integratie met OpenCart voor datafeed optimalisatie. De integratie van DataFeedWatch maakt het beheren van jouw data feeds eenvoudig. Gebruik onze OpenCart Integratiehandleiding om te zien hoe je DataFeedWatch makkelijk kunt instellen voor OpenCart.

 

Conclusie

Als open-source model werkt OpenCart goed en dient het als een uitstekend alternatief voor Magento. Het is geschikter en meer kostenefficiënt voor kleine en middelgrote bedrijven vanwege de uitbreidingen die moeten worden beheerd. Het hebben van meerdere extensies voor een groter bedrijf kan ingewikkeld en moeilijk te beheren zijn zonder extra ondersteuning.