OpenCart Shopping Cart Software

opencart-datafeedwatch

Over OpenCart

OpenCart is een toonaangevend e-commerce platform met basisfunctionaliteit voor online winkels - vergelijkbaar met Magento. Omdat het open source is, is het hoofdscript gratis en kunt u het platform aanpassen aan uw e-commercebehoeften.

 

Voor wie is het geschikt?

Ondanks de gebruikersvriendelijke interface, is het raadzaam om wat basiskennis van webontwikkeling te hebben om OpenCart te gebruiken. Dit kan uzelf zijn, een van uw werknemers of een freelancer. Hoewel ze adverteren met “Alles wat u nodig hebt om uw bedrijf op te zetten, op te schalen en te beheren”, kan het geld kosten om nieuwe functies te installeren. Dit is het overwegen waard als u van plan bent uw bedrijf op te schalen in de toekomst. Het is ook vermelden waard dat bij het installeren van OpenCart op uw webserver u een database en PHP 5.4+ nodig heeft.

 

Talen

Een van de voordelen van OpenCart is de mogelijkheid om meerdere talen toe te voegen, wat essentieel kan zijn als u aan andere landen wil verkopen. Net als bij veel andere platforms is de standaardtaal Engels. Door 'Extension Directory' te gebruiken, is het echter mogelijk om taalpakketten te downloaden. Als u deze installeert, wordt een vlag weergegeven waarmee de sitebezoeker de taal kan wijzigen. Dit voorkomt dat u meerdere domeinen voor verschillende talen nodig heeft. Als het echter nodig is kunt u ook meerdere winkels beheren vanuit één interface. Dit kan nuttig zijn voor het instellen van verschillende thema's en gelokaliseerde instellingen voor elk land en elke regio.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: Ondanks dat ze wat meer ontwikkelkennis nodig hebben dan andere sites, zoals Shopify, vinden veel mensen het installatieproces eenvoudig. De aanpassingsmogelijkheden zijn ook erg handig in termen van bruikbaarheid. Het kunnen toevoegen van nieuwe ‘themes’ of plug-ins zijn voorbeelden van functies die het eenvoudiger maken om de site er precies zo uit te laten zien als u wilt.
Lage initiële kosten: omdat de site geen consistente ontwikkeling vereist, is dit voordelig voor kleinere bedrijven. Omdat het script gratis is, kunt u de initiële uitgaven eenvoudig beheren. Bij het schalen kan dit echter meer plug-ins en ontwikkeltijd vergen.
Integratie: er zijn veel integraties beschikbaar voor OpenCart, die zich lenen voor integratie met honderden betalingsgateways. Dit is een enorm voordeel om voor de hand liggende redenen. Houd er echter rekening mee dat voor elke integratie moet worden betaald.

 

DataFeedWatch Integratie met OpenCart

DataFeedWatch heeft een directe integratie met OpenCart voor datafeed optimalisatie. De integratie van DataFeedWatch maakt het beheren van uw datafeeds eenvoudig. Gebruik onze OpenCart Integratiehandleiding om te bekijken hoe u DataFeedWatch instelt voor OpenCart.

 

Conclusie

Als open-source model werkt OpenCart goed en fungeert het als een uitstekend alternatief voor Magento. Het is geschikter voor kleine en middelgrote bedrijven vanwege de uitbreidingen die moeten worden beheerd. Het hebben van meerdere extensies voor een groter bedrijf kan ingewikkeld en moeilijk te beheren zijn zonder extra ondersteuning.