<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Google Product Identifiers uitgelegd: Merk, MPN en GTIN

datafeedwatch-ID bestaat

 

 

Alleen voor op maat gemaakte goederen kan je dit op ‘False’ instellen: dit zijn unieke producten die met de hand zijn aangemaakt of niet meer worden gemaakt. Voorbeelden zijn met de hand gebreide truien, antieke meubels of vintage items.

'False' instellen voor producten die wel beschikken over identificatiegegevens zal niet werken; Google zal die producten afkeuren of zelfs jouw account opschorten.

 

 


Merk, MPN en GTIN - Wat is verplicht?

 

Laten we eens wat beter kijken naar deze 3 unieke identificatiegegevens:

 

1. Merk

 

De merknaam van elk product. Google vereist dat je dit veld in alle gevallen aan jouw feed toevoegt. De enige uitzondering is voor op maat gemaakte items waarbij je het veld 'identifier exist' op 'false' hebt ingesteld. Maar je kan net zo goed jouw eigen merk toevoegen als je op maat gemaakte producten aanbiedt.

 

2. MPN

 

MPN is een unieke ID uitgegeven door de fabrikant. Als je de GTIN in jouw feed hebt, is de MPN niet verplicht. Zonder GTIN vereist Google dat je de MPN en het Merk toevoegt. De uitzondering voor op maat gemaakte goederen is hier ook van toepassing.

 

3. GTIN

 

GTIN is de numerieke versie van de streepjescode. Het wordt UPC genoemd in de Verenigde Staten en EAN in Europa. Het is een uniek ID volgens internationale normen. GTIN is een identifier die is gemaakt door GS1, een internationale non-profit organisatie.

Google heeft een database waar de meeste GTIN's in staan. Als je de GTIN voor elk product in jouw feed opneemt, kan Google elk product identificeren en kent het alle productspecificaties precies. Ook weet Google het onmiddellijk als je de verkeerde GTIN opgeeft en zullen ze dat product afkeuren.

 

GTIN’s zijn verplicht in Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 


Wat als je geen Merk hebt?

 

Een veld voor Merk is vaak makkelijk te maken:

 

Alle producten hebben hetzelfde merk

 

Je kan dit merk gewoon toevoegen voor alle producten:


datafeedwatch merk statische waarde

 

 

Merk toewijzen uit Titel of Beschrijving

 

Als het Merk wordt vermeld in de Titel of de Beschrijving of een ander veld, kan je het van daaruit toewijzen:


2019-03-18_1554

 


Wat als je geen MPN hebt?

 

Er is een makkelijke manier om dat probleem te omzeilen: wijs jouw MPN toe aan de SKU of variant-ID of een ander veld dat een uniek ID per product bevat. Het is dan geen officieel MPN, maar Google accepteert het meestal wel.

 

datafeedwatch mpn toegewezen variant-ID

 


Wat als je geen GTIN hebt?

 

Hier is geen workaround voor, de juiste GTIN toevoegen aan elk product is de enige optie. Je kan jouw leverancier of de fabrikant vragen om de barcode op jouw producten te controleren of scannen of een GTIN-database bezoeken voor de juiste GTIN's. Hier is meer info over het vinden van jouw GTIN’s.

 


 

 

products

 

 

Waarom heeft Google de identificatiegegevens nodig?

 

Google wil precies weten welke producten je verkoopt. Als ze elk product kunnen identificeren, kunnen ze 

- dit koppelen aan zoekopdrachten

- het vergelijken met dezelfde producten (of andere verkopers) op Google Shopping

De beste manier om producten te vergelijken, is om hun unieke identificatiegegevens, zoals merk, GTIN en MPN, te versturen.

 


ID bestaat (of niet)

 

Google wil eerst weten of er unieke identificatiegegevens zoals GTIN en MPN bestaan ​​voor jouw producten. Voor de meeste producten die worden aangemaakt, bestaan ​​deze wel. Stel dan 'identifier_exist' in op 'True'.


Written by Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons