<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Voeg UTM-codes toe aan uw Product-URLs

Voeg tracking code toe aan iedere CSE-feed

Als u UTM-codes toevoegt aan uw product-urls, voor elk kanaal, ieder producttype en ieder product dan kunt u in Google Analytics gegevens op iedere manier die u wilt segmenteren.

Voorbeeld:
U verkoopt camera’s op verschillende prijsvergelijkers (op Google Shopping in dit voorbeeld), als een deel van uw Nederlandse PPC-campagnes.

Product URL http://camerastore.com/products/Sony_Alpha_A37
Source Google Shopping (of andere prijsvergelijker)
Medium (= Channel) CSE
Term (= ID) 378
Content = (Product type) Cameras
Name PPC_NL

Dit is dan hoe u wilt dat uw product-url eruitziet:

http://camerastore.com/products/Sony_Alpha_A37/?utm_source=GoogleShopping&utm_medium=CSE&utm_term=378&utm_content=Cameras&utm_campaign=PPC_NL

Natuurlijk is dit anders voor ieder product. Dus hoe bouwt u dat voor duizenden producten in slechts 1 minuut?

DataFeedWatch-Combine-UTM-tracking-code

Onze shopping feed software stelt u in staat om UTM-codes (tekst en dynamische codes) aan uw product-url toe te voegen, dus kunt u segmenteren per product of producttype in Google Analytics. U kunt overwegen om “ID” te vervangen door “naam”, zodat u de productnamen in Analytics ziet, in plaats van een lange lijst met numerieke product-ID’s.

 

Hoe is dit anders voor Google Shopping

 

Er zijn 2 manieren om hetzelfde te bereiken voor Google Shopping:

 

1. Auto-tagging overschrijven


De UTM-tags die u wellicht handmatig heeft toegevoegd. Met andere woorden: het handmatig toevoegen van die UTM-tags heeft geen zin, als auto-tagging actief is. Dus, als u wilt dat uw handmatige UTM-tags blijven werken, dan moet u Google Analytics vertellen Auto-tagging te overschrijven:

Google-Analytics-overwrite-autotagging

Het nadeel is dat andere AdWords gegevens niet zichtbaar zullen zijn in Google Analytics, maar u zult WEL de prestatiegegevens zien die zijn verzameld door uw eigen UTM-tags.

 

2. Stel een productdoel in voor ieder product


AdWords laat prestatiegegevens zien voor ieder productdoel. Dus, het instellen van een productdoel voor ieder product is een andere manier om prestatiegegevens te krijgen op productniveau. Het voordeel is dat u niet auto-tagging hoeft te overschrijven. Een nadeel kan zijn dat u veel productdoelen heeft om te beheren, maar als u deze productdoelen in een beperkt aantal advertentiegroepen zet (bijvoorbeeld: 1 advertentiegroep per producttype) is het nog steeds beheersbaar.

Weten wat de campagne prestatie is voor ieder individueel product zal u helpen om uw algemene campagne RoI te verbeteren. DataFeedWatch Analytics is uw beste optie, omdat het u niet alleen uw kliks en inkomsten voor ieder product laat zien, maar u ook in staat stelt om onrendabele producten te verwijderen met één simpele klik. En het is GRATIS, $0, kosteloos. Als u (ook) zelf uw eigen UTM-codes toe wilt voegen en de productprestaties in Google Analytics wilt bekijken, dan staat hier hoe u dat kunt doen in DataFeedWatch:

Written by René Bisschop

Mijn naam is René Bisschop en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons