<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Amazon Add-on

 

Waarom Amazon Marketplace bestellen?

Amazon's Marketplace is een winstgevend kanaal voor veel online verkopers. Amazon verkoopt jouw producten namens jou en brengt je een bedrag per verkoop in rekening. De verkoop vindt dus plaats op Amazon en niet in jouw webshop. Amazon brengt je geen kosten per klik in rekening (zoals de meeste winkelkanalen wel doen), maar rekent een commissie voor elk product dat je via Amazon verkoopt.

Tenzij een verkoper Fulfilment by Amazon (FBA) gebruikt, stuurt Amazon de bestelinformatie normaal gesproken op naar de verkoper nadat er een bestelling geplaatst is. Vervolgens verzendt de verkoper de artikelen naar de afnemer. DataFeedWatch maakt de synchronisatie tussen Amazon en jouw winkel eenvoudig en overzichtelijk.

Lees meer over Hoe je jouw producten adverteert op Amazon
Lees meer over De Pro’s & Cons van verkopen op Amazon
Lees meer over Orderbeheer voor Shopify en Magento

 

Wat is de Add-on voor Amazon Marketplace?

Met de Amazon Marketplace Add-on kan je een datafeed maken voor Amazon Marketplace, net zoals je al doet voor Google of andere kanalen. DataFeedWatch verzendt jouw feed naar Amazon via hun API. Het verzenden van de feed is geautomatiseerd om ervoor te zorgen dat jouw productvermeldingen altijd nauwkeurig en actueel zijn.

Er zijn verschillende feed-templates, die elk een ander doel dienen en verschillende vereisten hebben.

In DataFeedWatch kan je elke template eenvoudig vullen met gegevens uit jouw winkel. Zodra jouw producten met succes zijn ingediend zal DataFeedWatch ze elke dag automatisch bijwerken.

Als er een probleem is met een van deze automatische updates ontvang je een e-mailmelding met een volledig verwerkingsrapport.

Als je Amazon Marketplace al gebruikt, zal je blij zijn te weten dat we het ook mogelijk hebben gemaakt om gemakkelijk ASIN-nummers van Amazon naar ons systeem te importeren. Dit maakt het bijwerken van producten veel eenvoudiger en probleemloos.


Lees meer over het beheren van Amazon in DataFeedWatch

 

Orderbeheer

Met Orderbeheer kunnen verkopers Amazon-bestellingen synchroniseren met hun eigen winkel. Alle producten die op Amazon worden verkocht, worden continu in de webshop bijgewerkt, zodat het aantal items in jouw winkel altijd up-to-date is. Dit zorgt ervoor dat verkopers nooit voor uitverkochte producten adverteren en geld verspillen aan klikken die niet worden geconverteerd. Het bespaart verkopers ook tijd, omdat ze hun winkel niet langer handmatig hoeven bij te werken wanneer een item op Amazon wordt verkocht. Bovendien kunnen verkopers alle ordergegevens van DataFeedWatch downloaden.

Automatisch orderbeheer is beschikbaar voor Shopify en Magento gebruikers. Alle andere verkopers kunnen hun bestellingen als csv-bestand downloaden en naar hun winkel importeren.