Amazon Add-on

 

Waarom de Amazon add-on bestellen?

Amazon is voor vele verkopers een winstgevend kanaal. Amazon verkoopt jouw producten namens jouw en berekend een vergoeding per verkoop. Dus de verkoop vindt plaats via Amazon en niet via jouw webshop. Amazon brengt geen kosten per click in rekening (zoals de meeste kanalen), maar een commissie voor ieder product dat je verkoopt. Amazon stuurt de bestel-informatie naar de verkoper en de verkoper verzend de artikelen die Amazon heeft verkocht, tenzij hij gebruik maakt van Fulfilment by Amazon (FBA). DataFeedWatch kan de bestellingen synchroniseren tussen Amazon en jouw webshop. 

Lees meer over Hoe plaatst u uw producten op Amazon?
Lees meer over De voor- en nadelen van verkopen via Amazon
Lees meer over Order Management voor Shopify en Magento

 

Hoe werkt de Amazon Marktplaats?

Het biedt de mogelijkheid een datafeed voor Amazon op te zetten, zoals je dat ook voor Google of andere kanalen doet. DataFeedWatch verzend jouw feed naar Amazon via hun API. Feed uploads zijn geautomatiseerd om er zeker van te zijn dat jouw product aanbod altijd up-to-date is. Er bestaan meerdere feed templates die elk hun eigen doel hebben. Ieder feed type heeft daarbij zijn eigen specificaties. In DataFeedWatch kun je ieder template eenvoudig van de data uit je webwinkel voorzien. Zodra je producten succesvol zijn ge-upload zal DataFeedWatch ze dagelijks automatisch updaten. Mocht zich een probleem voordoen tijdens een van de automatische updates, dan ontvang je een email notificatie voorzien van een compleet rapport. Wanneer je al gebruik maakt van Amazon dan zul je blij zijn met het feit dat wij de mogelijkheid bieden om ASIN nummers van Amazon in ons systeem in te laden. Deze simpele functie maakt het updaten van producten nog eenvoudiger en zonder gedoe.


Lees meer over het beheren van Amazon in DataFeedWatch

 

Order Management

Order Management stelt verkopers in staat om hun Amazon orders te synchroniseren met hun eigen webshop. Alle producten die via Amazon worden verkocht worden continu ge-update in de webshop, zodat voorraden altijd up-to-date zijn. Dit zorgt ervoor dat verkopers nooit producten adverteren die uitverkocht zijn en daarmee geld verspillen aan kliks die niet converteren. Het bespaart eveneens veel tijd, aangezien het niet langer nodig is om handmatig de webshop te updaten wanneer een product via Amazon is verkocht. Daarnaast kunnen verkopers alle order gegevens downloaden vanuit DataFeedWatch. Automatische Order Management is beschikbaar voor verkopers die gebruik maken van Shopify of Magento